• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Сметана

Мова (мови), якою (якими) повинні готуватися тендерні пропозиції: Тендерні пропозиції повинні готуватися українською мовою. Більш детальна інформація щодо мови, якою повинні готуватися тендерні пропозиції зазначено у пункті 7 "Інформація про мову (мови), якою (якими) повинно бути складено тендерні пропозиції" розділу І "Загальні положення" тендерної документації, що додається до даного оголошення. Розмір, вид та умови надання забезпечення тендерних пропозицій — не вимагається. Математична формула для розрахунку приведеної ціни — не застосовується. Детальна інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі наведено в Додатку 4 до тендерної документації.

Завершена

442 500.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 212.50 UAH
Період уточнення: 23.11.2020 17:24 - 29.11.2020 00:00
Відповідь надана

строк придатності сметани

Номер: ea82d16084254a4aabdec1172210fe2e
Дата опублікування: 27.11.2020 11:10
Опис: Доброго дня Шановний Замовнику, Згідно тендерної документації зазначено , що предмет закупівлі , а саме сметана 20%має бути вироблена за ДСТУ 4418:2005 та мати строк придатності не більше 5 діб. Ми звертаємо Вашу увагу на те, що: • 11.12.2013 року прийнято та надано чинності наказу 1470 Мінекономрозвитку України про «Про прийняття національних стандартів України, гармонізованих з міжнародними та європейськими стандартами, міждержавних нормативних документів як національних стандартів України, затвердження національних стандартів України, змін до національних стандартів України та скасування національних стандартів України і нормативних документів в Україні» • Згідно цього наказу у п.4 зазначається: «Затвердити такі, що додаються, зміни до національних стандартів України з набранням чинності з 01.04.2014» а саме: 1. Зміна N 1 до ДСТУ 4417:2005 (Кефір. Технічні умови) 2. Зміна N 1 до ДСТУ 4418:2005 (Сметана. Технічні умови) • Згідно Зміни №1 до ДСТУ 4418:2005 від 01.04.2014 доповнено Розділ №10 (ПРАВИЛА ТРАНСПОРТУВАННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ) підпунктом 10.2.3 «Строки придатності продукту може встановлювати виробник самостійно (залежно від якості сировини, технології виробництва, технічних характеристик устатковання. умов пакування, пакувальних матеріалів) за умови погодження цих строків центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та відповідності продукту вимогам цього стандарту за показниками якості та безпечності» • Спираючись на вищенаведене, виробництво та постачання сметані з терміном придатності більшим за 5 діб при температурі від 0 градусів Цельсію до +6 градусів Цельсію повністю відповідає вимогам ДСТУ 4418:2005. • Звертаємося до Вас з метою внесення змін до тендерної документації, а саме зазначення терміну придатності до 21 доби при температурі від 0 градусів Цельсію до +6 градусів Цельсію, що у повній мірі відповідає ДСТУ 4418:2005 та унеможливлює дискримінацію Постачальників з продукцією термін придатності якої більший за 5 діб та цей товар має відмінну якість та має усі дозвільні документи (декларація виробника, експертний висновок, сертифікат відповідності) та таким чином у повній мірі відповідає вимогам тендерної документації.
Відповідь: Шановний Учасник, вимоги до предмету закупі молочні продукти різні (сметана) прописані відповідно до ст. 23 Закону України «Про публічні закупівлі»: «Технічна специфікація повинна містити опис усіх необхідних (для Замовника) характеристик товарів, робіт або послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні, функціональні та якісні характеристики». Тому Замовник залишає за собою право вимагати від Учасників строк придатності – не більше 7 діб при температурі від 0 до + 6 градусів, так як: 1. Згідно із вимогами до предмету закупівлі п. 6 Додатку 4 «Технічна специфікація» Тендерної документації: «Якісні та екологічні характеристики запропонованого товару повинні бути підтверджені відповідно до вимог ДСТУ 4418:2005 «Сметана Технічні Умови» або ТУУ «Сметана ТУ» чинні на території на Україні», що ніяким чином не дискримінує Учасників; 2. Згідно із вимогами Додатку 4 «Технічна специфікація» Тендерної документації поставка товару – здійснюється два рази в тиждень (понеділок, середа), відповідно до заявок Замовника….. В складі пропозиції Учасник письмово гарантує, що термін придатності продукції на момент поставки буде складати не менше 80% від установлених відповідною документацією для кожного окремого виду товару Виходячи з вищезазначеного чим коротший термін зберігання сметани, тим більша вірогідність, що її виготовлено з якісної натуральної сировини. У даному випаду закупівля стосується дитячого харчування, в якому заборонені консерванти та інші шкідливі складники, тому Замовник не вважає за потрібне та доцільне збільшувати термін придатності.
Дата відповіді: 30.11.2020 14:20
Відповідь надана

строк придатності сметани

Номер: 7bd11a2bf0f0489d96f52b3324daac4a
Дата опублікування: 23.11.2020 17:37
Опис: Згідно тендерної документації строк придатності на сметану 7 діб , звертаємося до Вас з проханням, розширити межі строків придатності на вищевказаний товар до 21 доби включно , адже згідно ДСТУ/технічних умов на ці продукти а саме сказано про строки придатності при температурі від 0 до +6 градусів, в розділі 10, підпункт 10.2.3 : Строки придатності продукту може встановлювати виробник самостійно (залежно від якості сировини, технології виробництва, технічних характеристик устатковання. умов пакування, пакувальних матеріалів) за умови погодження цих строків центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та відповідності продукту вимогам цього стандарту за показниками якості та безпечності». Вказані вам истроки придатності дискримінують постачальників з продукцією які виробляють якісний товар за ДСТУ але цей продукт має більший строк придатності (непорушуючи технології виробницва).
Відповідь: Шановний Учасник, вимоги до предмету закупі молочні продукти різні (сметана) прописані відповідно до ст. 23 Закону України «Про публічні закупівлі»: «Технічна специфікація повинна містити опис усіх необхідних (для Замовника) характеристик товарів, робіт або послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні, функціональні та якісні характеристики». Тому Замовник залишає за собою право вимагати від Учасників строк придатності – не більше 7 діб при температурі від 0 до + 6 градусів, так як: 1. Згідно із вимогами до предмету закупівлі п. 6 Додатку 4 «Технічна специфікація» Тендерної документації: «Якісні та екологічні характеристики запропонованого товару повинні бути підтверджені відповідно до вимог ДСТУ 4418:2005 «Сметана Технічні Умови» або ТУУ «Сметана ТУ» чинні на території на Україні», що ніяким чином не дискримінує Учасників; 2. Згідно із вимогами Додатку 4 «Технічна специфікація» Тендерної документації поставка товару – здійснюється два рази в тиждень (понеділок, середа), відповідно до заявок Замовника….. В складі пропозиції Учасник письмово гарантує, що термін придатності продукції на момент поставки буде складати не менше 80% від установлених відповідною документацією для кожного окремого виду товару Виходячи з вищезазначеного чим коротший термін зберігання сметани, тим більша вірогідність, що її виготовлено з якісної натуральної сировини. У даному випаду закупівля стосується дитячого харчування, в якому заборонені консерванти та інші шкідливі складники, тому Замовник не вважає за потрібне та доцільне збільшувати термін придатності. Також, зазначаємо, що встановлення строку придатності молочної продукції виробником (залежно від якості сировини, рівня технології виробництва, характеристик обладнання, умов фасування та властивостей пакувальних матеріалів) за умови відповідності продукції вимогам діючого ДСТУ та погодження цих строків з центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я, стосується не сметани (як ви зазначили в своєму запитанні), а такого продукту як молоко питне, оскільки це прописано лише в ДСТУ 2661:2010 « Молоко коров’яче питне ЗТУ», пункт 10.2, підпункт 10.2.3
Дата відповіді: 26.11.2020 16:59