• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

ДК 021:2015 5552000-1 «Кейтерингові послуги» (послуги з організації харчування для лікувально-профілактичних закладів)

Торги відмінено

3 125 000.00 UAH без ПДВ
мін. крок: 1% або 31 250.00 UAH
Період уточнення: 22.03.2017 19:36 - 01.04.2017 19:41
Відповідь надана

Тендерна документація

Номер: 390103b4d7e9447ab6db199cdd8e28c3
Дата опублікування: 24.03.2017 11:45
Опис: 1. В тендерній документації пунктом 3 Додатку 2, Замовник вимагає, що учасник у складі тендерної пропозиції повинен надати копію аналогічного договору з іншими установами та організаціями у повному обсязі з додатками. Учасник вважає, що дана вимога є дискримінаційною по відношенню до інших учасників та має бути усунена шляхом внесення змін до тендерної документації Також, просимо надати роз’яснення чи буде відхилена пропозиція учасника, якщо він мав договір з Замовником торгів. 2. Пунктом 1 Додатку 4 тендерної документації Замовник вимагає від учасників надати у складі тендерної пропозиції висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Постає питання: на що саме (Приміщення або посуд або обладнання або транспорт або інше) необхідно надати вищезазначений висновок? 3. Також вважаємо, що Замовник повинен включити в тендерну документацію вимогу до учасників, щодо надання ними підтверджуючих документів відповідності харчової продукції (готових страв) вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» для контролю безпечності та якості продукції (готових страв, кулінарної продукції) та документів, що підтверджують безпечність транспортування готових страв у відповідності до санітарних вимог транспортування харчових продуктів
Відповідь: 1. Відносно п.3. Додатку 2 наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів Замовником будуть внесені зміни до тендерної документації. 2. Пунктом 1 Додатку 4 тендерної документації Замовник вимагає від Учасників надати висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» №771/97-ВР від 23.12.1997 року. Дана вимога включає в себе надання висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи на посуд для приготування та транспортування готової продукції. Відносно п.1. Додатку 4 Замовником будуть внесені відповідні зміни до тендерної документації. 3. В пункті 1.3. Додатку 2 до тендерної документації Замовник вимагає від учасника Довідку про реєстрацію потужностей згідно Наказу №39 від 10.02.2016 року відповідно до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» №771/97-ВР від 23.12.1997 року. Враховуючи п.1. ст.25 Закону оператори ринку, які проводять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів. Реєстрація потужностей підприємства і є документ, що підтверджує безпечність продукції (готових страв) та вимог щодо транспортування харчових продуктів. Також звертаємо Вашу увагу, що згідно п.1.6. Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам Затверджене Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам» державній реєстрації підлягає кожна окрема потужність оператора ринку.
Дата відповіді: 29.03.2017 17:22