-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
Сметана
Всі документи, що мають відношення до тендерної пропозиції Учасника, складаються українською мовою. У разі надання цих документів іншою мовою, вони повинні бути перекладені українською мовою. Категорія замовника:згідно п.1 ч.1 ст2 ЗУ "Про публічні закупівлі"(орган місцевого самоврядування). Джерело фінансування: місцевий бюджет.
Торги не відбулися
3 950.00
UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 19.75 UAH
мін. крок: 0.5% або 19.75 UAH
Період уточнення:
23.11.2020 13:41 - 27.11.2020 08:00
Відповідь надана
Строк придатності сметани
Номер:
550a22db604b421bb48fb7dcf43f193e
Дата опублікування:
25.11.2020 10:59
Опис:
Доброго дня Шановний Замовнику,
Згідно тендерної документації зазначено , що предмет закупівлі , а саме сметана має бути вироблена за ДСТУ 4418:2005 та мати строк придатності не більше 5 діб.
Ми звертаємо Вашу увагу на те, що:
• 11.12.2013 року прийнято та надано чинності наказу 1470 Мінекономрозвитку України про «Про прийняття національних стандартів України, гармонізованих з міжнародними та європейськими стандартами, міждержавних нормативних документів як національних стандартів України, затвердження національних стандартів України, змін до національних стандартів України та скасування національних стандартів України і нормативних документів в Україні»
• Згідно цього наказу у п.4 зазначається: «Затвердити такі, що додаються, зміни до національних стандартів України з набранням чинності з 01.04.2014» а саме:
1. Зміна N 1 до ДСТУ 4417:2005 (Кефір. Технічні умови)
2. Зміна N 1 до ДСТУ 4418:2005 (Сметана. Технічні умови)
• Згідно Зміни №1 до ДСТУ 4418:2005 від 01.04.2014 доповнено Розділ №10 (ПРАВИЛА ТРАНСПОРТУВАННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ) підпунктом 10.2.3 «Строки придатності продукту може встановлювати виробник самостійно (залежно від якості сировини, технології виробництва, технічних характеристик устатковання. умов пакування, пакувальних матеріалів) за умови погодження цих строків центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та відповідності продукту вимогам цього стандарту за показниками якості та безпечності»
• Спираючись на вищенаведене, виробництво та постачання сметані з терміном придатності більшим за 5 діб при температурі від 0 градусів Цельсію до +6 градусів Цельсію повністю відповідає вимогам ДСТУ 4418:2005.
• Звертаємося до Вас з метою внесення змін до тендерної документації, а саме зазначення терміну придатності до 21 доби при температурі від 0 градусів Цельсію до +6 градусів Цельсію, що у повній мірі відповідає ДСТУ 4418:2005 та унеможливлює дискримінацію Постачальників з продукцією термін придатності якої більший за 5 діб та цей товар має відмінну якість та має усі дозвільні документи (декларація виробника, експертний висновок, сертифікат відповідності) та таким чином у повній мірі відповідає вимогам тендерної документації.
Відповідь:
На ваше звернення від 25.11.2020р повідомляємо, що до оголошення на проведення спрощеної закупівлі внесено відповідні зміни
Дата відповіді:
26.11.2020 08:36
Відповідь надана
Термін придатності Сметани
Номер:
6b9100f82ab3482c8d458c550ac0121e
Дата опублікування:
24.11.2020 10:10
Опис:
Згідно тендерної документації строк придатності на сметану до 5 діб , звертаємося до Вас з проханням, розширити межі строків придатності на вищевказаний товари до 21 доби включно , адже згідно ДСТУ/технічних умов на ці продукти а саме сказано про строки придатності при температурі від 0 до +6 градусів, в розділі 10, підпункт 10.2.3 : Строки придатності продукту може встановлювати виробник самостійно (залежно від якості сировини, технології виробництва, технічних характеристик устатковання. умов пакування, пакувальних матеріалів) за умови погодження цих строків центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та відповідності продукту вимогам цього стандарту за показниками якості та безпечності». Вказані вам истроки придатності дискримінують постачальників з продукцією які виробляють якісний товар за ДСТУ але цей продукт має більший строк придатності (непорушуючи технології виробницва).
Відповідь:
За результатами розгляду Вашого запитання, повідомляємо наступне – термін придатності, згідно вимог п. 10 ДСТУ 4418:2005.Сметана:
«Сметану зберігають в холодильниках або холодильних камерах за відносної вологості не більше ніж 80 %. Строк придатності сметани за температури від 0°С до 6°С:
- для спожиткового паковання — не більше 5 діб;
- для вагової сметани у флягах та бідонах — не більше З діб.»
Замовник зацікавлений в придбанні лише високоякісних продуктів харчування для використання в дитячих навчальних закладах, тому строки придатності продуктів встановлено відповідно до вимог ДСТУ.
Дата відповіді:
24.11.2020 13:24