-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Код ДК 021:2015 03220000-9 – Овочі, фрукти та горіхи (Помідори, огірки, буряк, капуста качанна, капуста рання, цибуля, морква, кабачок, гарбуз, квасоля, яблука, банани, мандарини, перець овочевий, лимони)
Місцезнаходження замовника -27200, Кіровоградська обл., місто Бобринець, вул. Незалежності, будинок 80. Категорія замовника - підприємства, установи, організації, зазначені у пункті 3 частини першої статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі». Мова, якою повинні готуватися тендерні пропозиції - українська мова Потреба на 2021 рік
Завершена
349 300.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 3 493.00 UAH
мін. крок: 1% або 3 493.00 UAH
Період уточнення:
18.11.2020 15:31 - 27.11.2020 00:00
Відповідь надана
щодо сертифікації
Номер:
d066436d07e24e98953291b1ca06706e
Дата опублікування:
25.11.2020 20:09
Опис:
Статтею 23 пунктом 5 передбачено
5. Замовник може вимагати від учасників підтвердження того, що пропоновані ними товари, послуги чи роботи за своїми екологічними чи іншими характеристиками відповідають вимогам, установленим у тендерній документації. У разі встановлення екологічних чи інших характеристик товару, роботи чи послуги замовник повинен в тендерній документації зазначити, які маркування, протоколи випробувань або сертифікати можуть підтвердити відповідність предмета закупівлі таким характеристикам.
Маркування, протоколи випробувань та сертифікати повинні бути видані органами з оцінки відповідності, компетентність яких підтверджена шляхом акредитації або іншим способом, визначеним законодавством.
Просимо Вас внести зміни щодо підтвердження сфери акредитації компетентного органу який видав вище зазначені документи
Відповідь:
Відповідь:
Згідно ч. 5-6 ст. 23 ЗУ «Про публічні закупівлі», Замовник МОЖЕ вимагати від учасників підтвердження того, що пропоновані ними товари, послуги чи роботи за своїми екологічними чи іншими характеристиками відповідають вимогам, установленим у тендерній документації. У разі встановлення екологічних чи інших характеристик товару, роботи чи послуги Замовник повинен в тендерній документації зазначити, які маркування, протоколи випробувань або сертифікати можуть підтвердити відповідність предмета закупівлі таким характеристикам.
Маркування, протоколи випробувань та сертифікати повинні бути видані органами з оцінки відповідності, компетентність яких підтверджена шляхом акредитації або іншим способом, визначеним законодавством.
Якщо учасник не має відповідних маркувань, протоколів випробувань чи сертифікатів і не має можливості отримати їх до закінчення кінцевого строку подання тендерних пропозицій із причин, від нього не залежних, він може подати технічний паспорт на підтвердження відповідності тим же об’єктивним критеріям. Замовник зобов’язаний розглянути технічний паспорт і визначити, чи справді він підтверджує відповідність установленим вимогам, із обґрунтуванням свого рішення.
Тобто обов’язку вимагати конкретні документи Замовник не має.
В нашій ТД Додаток 3 передбачено: «Товар що поставляється в порядку та на умовах Договору, повинно відповідати технічним умовам документації, а також вимогам чинних нормативних правових актів та нормативних документів щодо показників якості та безпеки харчових продуктів тваринного походження, упаковки, маркування, транспортування, зберігання» що не є перешкодою для надання учасником документів, що підтверджують відповідність пропонованих товарів заявленим технічним характеристикам, при цьому посилання на таку можливість саме в тендерній документації Закон не вимагає.
Дата відповіді:
26.11.2020 16:39
Відповідь надана
загальне
Номер:
5c1fa9c81efa478c9345c2145c528a76
Дата опублікування:
25.11.2020 20:07
Опис:
2) Наказом Національного органу стандартизації № 340 від 31 жовтня 2019 року «Про прийняття та скасування національних стандартів» з 01 грудня 2019 року набрав чинності ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюгу». Цим же Наказом з 01 липня 2021 року скасовується чинність ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга». Чому саме вимагається надання сертифікату (сертифікатів) по стандарту ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005 IDT) системи менеджменту управління безпечності харчових продуктів, якій буде діяти всього пів року? Прошу дати роз’яснення. А що робити операторам ринку, які впровадили та застосовують постійно діючі процедури, засновані на принципах системи НАССР, та отримали сертифікат згідно стандарту ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюгу»? Прошу внести зміни до тендерної документації стосовно надання сертифікату по стандарту ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005 IDT) або сертифікату ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюгу».
ВІДПОВІДЬ 2. Ваше зауваження прийнято до уваги, та будуть внесені зміни.
3) Відповідно до Додатку 1 до ТД «Кваліфікаційні критерії, встановлені замовником відповідно до статті 16 Закону»: Учасники, які не отримали відповідних сертифікатів надають лист-пояснення щодо їх відсутності з посиланням на норми чинного законодавства відповідно до яких учасник не зобов'язаний проходити сертифікацію / або щодо проходження учасником сертифікації із зазначенням орієнтовного терміну завершення). Відповідно до пп. 2 ч. 1 ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 року « Обов’язки операторів ринку» Оператори ринку зобов’язані: розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів. До 20 вересня 2019 року НАССР повинні були ввести в дію ВСІ ОПЕРАТОРИ РИНКУ. Надання Тому прошу виключити речення про надання листа-пояснення щодо відсутності сертифікатів на систему управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга як таке, яке не відповідає діючому законодавству.
ВІДПОВІДЬ 3. Ваше зауваження прийнято до уваги, та будуть внесені зміни.
ПРОСИМО ВНЕСТИ ВІДПОВІДНІ ЗМІНИ
Відповідь:
Ваше зауваження прийнято до уваги, та будуть внесені зміни.
Дата відповіді:
26.11.2020 16:38