• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

Вершкове масло

якість товару згідно чинного законодавства

Торги відмінено

78 246.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 782.46 UAH
Період уточнення: 02.11.2020 10:56 - 09.11.2020 11:01
Відповідь надана

Дискримінація учасників

Номер: 5fd39a2d619e4c76a6f6b73f2c0e2322
Дата опублікування: 02.11.2020 22:20
Опис: Шановний замовнику! В тендерній документації у вас є вимога до учасників, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані надати у складі тендерної пропозиції підтвердження реєстрації потужностей, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів з посиланням на особистий реєстраційний номер у Державному реєстрі потужностей операторів ринку; Чи відомо вам, що на заклади торгівлі дана вимога не поширюється відповідно до чинного законодавста. Вимагаємо внести зміни в тендерну документацію, тому що на наш погляд документація розроблена під певного учасника, що створює відповідно до ст.5 Закону не рівну конкуренцію та призводить до дискримінації всіх учасників закупівлі.
Відповідь: Доброго дня. Відповідно до статті 1 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” (далі — Закон України) суб'єкт господарювання; який провадить діяльність з метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів та/або інших об'єктів санітарних заходів набуває статусу оператора ринку. Об'єкти санітарних заходів — харчові продукти, тварини, призначені для споживання людиною, а також допоміжні матеріали для переробки та матеріали, що контактують з харчовими продуктами. Потужності — споруди або комплекс споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби, а також територія, що використовується у виробництві та/або обігу об'єктів санітарних заходів. Згідно зі статтею 22 вищезазначеного Закону України оператори ринку, які провадять діяльність, пов'язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження, зобов'язані отримати експлуатаційний дозвіл на кожну окрему потужність до початку її експлуатації. Разом з тим, відповідно до статті 25 Закону України оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов'язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів. Одже, на сьогоднішній день згідно з вимогами Закону всі оператори ринку повинні мати або експлуатаційний дозвіл (ст. 23) або бути зареєстровані (ст. 25), “навіть якщо вони не виробники”.
Дата відповіді: 03.11.2020 14:52