-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (Хліб).
Завершена
52 744.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 263.72 UAH
мін. крок: 0.5% або 263.72 UAH
Період уточнення:
16.06.2020 15:00 - 19.06.2020 16:00
Без відповіді
Звернення за роз'ясненнями
Номер:
2774588f74924da0a93c5f3c0041d866
Дата опублікування:
19.06.2020 14:56
Опис:
Ознайомившись з Оголошенням про проведення спрощеної закупівлі з застосуванням електронного аукціону та додатків до нього оприлюдненого на офіційному веб-порталі «prozorro» 16 червня 2020 року та у відповідності до пункту 7 статті 14 Закону України «Про публічні закупівлі» звертаємось до Вас з проханням надати роз’яснення або внести відповідні зміни до документації щодо наступних запитань:
В Оголошені про проведення спрощеної закупівлі хліба встановлена вимога про надання Учасником:
- експлуатаційного дозволу виданого органом Держпродспоживслужби (зберігання та реалізація харчових продуктів тваринного походження).
Але хліб, який є предметом закупівлі, не відноситься до продуктів тваринного походження, він є харчовим продуктом рослинного походження і тому отримання експлуатаційного дозволу операторами ринку, що проводять свою господарську діяльність з виробництва та/або реалізації хлібобулочних виробів, - чинним законодавством не передбачаєтся.
Також в Оголошенні встановлені вимоги про надання:
- у разі наявності власних складських приміщень, автотранспорту та холодильного обладнання необхідно надати копію бухгалтерського документу, що свідчить про наявність на балансі зазначеного вище;
- у разі оренди складських приміщень, автотранспорту та холодильного обладнання необхідно надати договір оренди, суборенди.
- паспорта холодильного обладнання або іншого аналогічного документа, який містить інформацію про технічні характеристики обладнання;
Але для хлібобулочних виробів відповідно до технічних умов, що встановлені національними стандартами України, не передбачається їх зберігання і транспортування з використанням холодильного обладнання.
Також в Оголошені встановлена вимога про надання:
- договіру про надання послуг щодо проведення лабораторних досліджень, що засвідчують проведення санітарно-гігієнічного контролю (у вигляді санітарно-мікробіологічного дослідження) стану холодильного/ морозильного обладнання та транспортних засобів, згідно ст.7 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» №4004/XII від 24.02.1994р., та документи, які підтверджують проведення таких досліджень не більш ніж двохмісячної давнини відносно кінцевої дати подання ТП.
Але мікробіологічні дослідження холодильного/морозильного обладнання та транспортних засобів проводяться при зберіганні і транспортуванні в основному харчових продуктів тваринного походження.
Для засвідчення контролю безпечності хлібобулочних виробів відповідно до технічних умов, що встановлені національними стандартами України, проводяться лабораторні дослідження за мікробіологічними показниками безпосередньо самого виробу – Хліба.