• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Вершкове масло селянське (солодковершкове, вміст молочного жиру не менше 72,5 %)

ДСТУ 4399:2005 "Масло вершкове. Технічні умови".

Завершена

572 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 860.00 UAH
Період уточнення: 26.05.2020 16:06 - 02.06.2020 00:00
Відповідь надана

Щодо технічного завдання

Номер: 22929dda9838496f85ace951cd920b19
Дата опублікування: 28.05.2020 21:26
Опис: Шановний Замовнику! Надайте, будь ласка, роз'яснення щодо вимоги надання інформації про запровадження учасником під час виробництва та обігу товару системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР. А саме: якщо учасник процедури закупівлі не є виробником товару, то які він повинен надати підтверджуючі документи щодо запровадження під час виробництва та обігу товару системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР? Дякуємо!
Відповідь: Шановний Учаснику. Нагадаємо що в Україні запроваджена система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. Застосування згаданої системи є обов'язковим для всіх підприємств, які займаютьсявиробництвом або введенням в обіг харчових продуктів. Цього вимагають Закони України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", "Про дитяче харчування" та Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590. Крім цього, з 01.12.2019 року в Україні набрав чинності новий національний стандарт ДСТУ ISO 22000 "Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюгу". Відповідно зазначені підприємства до цього часу повинні були адаптувати виробництво до вимог зазначеного стандарту та підготувати відповідні документи. В пункті 3.1. розділу 1 дод. 3 до тендерної документації Замовник вимагає надання Учасником належним чином завіреної копії документальних матеріалів з цього питання, наданих виробником Товару (див. зноска 3). Замовник не обмежує Учасника у переліку таких документальних матеріалів. Це можуть бути наприклад, копії розпорядчих документів виробника продукції та/або копії відповідних ISO сертифікатів про відповідність системи управління безпечністю харчових продуктів підприємства згаданим вимогам тощо. З повагою, Уповноважена особа Явтушенко В.П.
Дата відповіді: 29.05.2020 11:29