-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Повидло.Сухофрукти
Повидло.Сухофрукти
Завершена
475 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 3% або 14 250.00 UAH
мін. крок: 3% або 14 250.00 UAH
Період уточнення:
30.11.2016 17:01 - 09.12.2016 19:59
Відповідь надана
Умови закупівлі
Номер:
0de93c294fc348bb8f87aceb63c84c67
Дата опублікування:
07.12.2016 17:25
Опис:
Доброго дня! У Вас в тендерній документації є вимога про надання експлуатаційного дозволу. Проте, зараз Держпродспоживслужба не видає експлуатаційні дозволи на потужності, які задіяні в обігу продуктів харчування нетваринного походження (яким є предмет закупівлі) відповідно до вимог ст. 25 ЗУ "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів. Чи буде підставою для відхилення учасника, який надасть відповідне Рішення Держпродспоживслужби про державну реєстрацію потужностей учасника замість експлуатаційного дозволу, який видається лише для обігу продуктів харчування тваринного походження? "
Відповідь:
Під час складання та затвердження тендерної документації Харківський національний університет внутрішніх справ прагнув максимально забезпечити безпеку та якість харчових продуктів, які будуть закуповуватися, а тому, не зважаючи на те, що предмет закупівлі є продуктом нетваринного походження, Замовник в тендерній документації вказав необхідність надати нотаріально завірений експлуатаційний дозвіл, оскільки Замовник не може бути впевнений, що на потужностях учасників здійснюються виробництва та/або обіг лише продуктів рослинного походження. Натомість частиною 4 статті 16 Закону України від 25.12.2015 № 922-VIII «Про публічні закупівлі» та додатком 2 до тендерної документації передбачено, що документи, які не передбачені законодавством для учасників - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, не подаються ними у складі тендерної пропозиції.
Таким чином, у разі якщо учасник використовує потужності (об’єкти) для виробництва та/або обігу продуктів харчування лише рослинного походження, або для виробництва та/або обігу яких не передбачено обов’язкової наявності експлуатаційного дозволу, учасники надають або експлуатаційний дозвіл на потужності або інший документ, виданий компетентним органом, який підтверджує право виробництва та/або обігу продуктів харчування на даних потужностях.
Дата відповіді:
12.12.2016 16:17