-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
Курятина заморожена (ціла тушка)
Завершена
18 860.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 188.60 UAH
мін. крок: 1% або 188.60 UAH
Період уточнення:
21.12.2016 15:50 - 23.12.2016 12:00
Відповідь надана
Про документ качества продукції
Номер:
9387cf9bf6e545bf9931b8a995e4d7b2
Дата опублікування:
22.12.2016 13:48
Опис:
Згідно п.7. ст.37 ЗУ "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"- документом, який повинен супроводжувати об'єкти санітарних заходів в обігу, крім випадків, передбачених цим Законом, є товарно-транспортна накладна. Встановлення вимог щодо наявності додаткових документів, що повинні супроводжувати харчові продукти в обігу, здійснюється виключно шляхом внесення змін до цього Закону.Прошу конкретно пояснити які самі документи, що засвідчують якість та безпеку продукції Ви вимагаєте від учасників надати у складі тендерної документації:1) Повна назва документа згідно діючого законодавства;2) яка інформація повинна знаходится у тому документі конкретно;3) згідно якого законодавства ви вимагаєте вказані вами документи; 4) обгрунтовану відповідь надати згідно пунктів1,2,3 (п.5 Вимоги до кваліфікації учасників).
Відповідь:
При організації харчування в нашому закладі ми керуємось Наказом Міністерства осівти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 року № 298//227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах». Пп. 4.4 п. 4 цього наказу чітко визначено, що оцінка якості продуктів харчування і продовольчої сировини проводиться за зовнішнім виглядом, запахом, смаком, кольором, консистенцією. Вони повинні прийматися лише за наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність і якість, повинні відповідати вимогам державних стандартів та мати позитивний висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи. Документи повинні засвідчувати безпечність і якість продуктів - ґатунок, категорію, дату виготовлення на підприємстві, термін реалізації, умови зберігання (для продуктів, що швидко псуються, термін реалізації і час виготовлення позначаються у годинах). Терміни реалізації визначаються підприємством-виробником або підприємством-постачальником (дрібнооптова база, торговельна організація, спонсор, що надав гуманітарну допомогу тощо).
В оголошенні про переведення закупівлі через систему електронних торгів, а саме в абзаці 7 п.5 зазначено що будь який (один) або будь які (декілька) документи з наведеного переліку, які містять всю необхідну інформацію про предмет закупівлі відповідно до вимог пп. 4.4 п. 4 Наказу Міністерства осівти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 року № 298//227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»будуть вважатися виконанням відповідної вимоги до кваліфікації учасника.
Дата відповіді:
23.12.2016 11:18