-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Молоко та вершки
Відповідно до Тендерної документації та Додатків до неї
Завершена
300 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 500.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 1 500.00 UAH
Період уточнення:
19.02.2020 14:31 - 24.02.2020 16:00
Відповідь надана
Технічні вимоги
Номер:
b1a4377ca6764ef58d4441dbe6ae0249
Дата опублікування:
20.02.2020 14:06
Опис:
ДСТУ 2661:2010 стаття 10, пункт 3 "Правила зберігання":
" Строки придатності питного молока може встановлювати виробник (залежно від якості сировини, рівня технології виробництва, характеристик обладнання, умов фасування та властивостей пакувальних матеріалів) за умов відповідності питного молока вимогам цього стандарту та погодження цих строків з центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я".
Строк зберігання погоджено центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров"я - 5 днів.
Виготовлено згідно ДСТУ 2661:2010 що засвідчує декларація виробника. Є протоколи досліджень тиа експертні висновки.
Чому такі національні як ТМ "Слов"яночка", ТМ "Простоквашино", "Яготинське" не мають змоги брати участь в закупівлі?
Відповідь:
Їжа повинна бути епідеміологічно та токсикологічно безпечною, тобто продукти та готові страви не повинні містити збудників інфекційних захворювань з еліментарним механізмов передачі (бактерії, віруси, грибки, найпростіші, яйця гельмінтів) та токсичні речовини в шкідливих для організму концентраціях.
Отже, для покращення якості життя людей похилого віку, які прожиають в нашому закладі, ми повинні дотримуватись основ здорового способу життя за зтосовувати принципи раціонального харчування. Стосовно забезпечення раціонів харчування вітамінаи старші люди потребують підвищеної кількості вітмінів у зв'язк із погіршенням всмоктуванням їх у шлунково-кишковому тракті.
У літньому віці особливе значення серед харчових речовин, які відіграють профілактичну і лікувальну роль при атеросклерозі, мають вітаміни А. Е групи В, холін і амінокислота метіонін. Всі ці речовини містяться в молоці. Тому молоко, молочні і особливо молочнокислі продукти повинні займати в харчування виключно важливе місце.
Молоко і молочні продукти розцінюють як "захисні" в харчуванні людини похилого віку. У щоденному раціоні осіб середнього і літнього віку ці продукти мають бути обов'язково.
Молоко коров'яче - один із найбільш важливих і повноцінних продуктів харчування, що є джерелом натуральних вітамінів А. В. Д та мінералів, необхідних для підтримки організму людини в фізіологічних границях. Молочні білки, жири і углеводи знаходяться в збалансованому співвідношенні і легко завоюються людським організмом.
Молоко та молочні продукти повинні відповідти вимогам Законів України "Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини", "Про безпечність та якість харчових продуктів", державних стандартів (технічних умов) і не містити ГМО, шкідливих або небезпечних добавок.
Замовник вимагаї на гарантії, що поставлений товар є якісним, сертифікованим (визнаним), відповідає всім санітарним, гігієничним, технічним та іншим нормам, стандартам та правилам, встановленим чинним законодавством України для товарів данного виду.
Якість товару повинна бути підтверджена сертифікатами та іншими документами, які необхідні для товару даного виду, згідно чинних правил торгівлі, санітарно-епідеміологічного законодавтва України.
Молоко коров'яче питне - це молочний продукт, вироблений із сирого молока, підданого нормалізації, тепловому обробленню з подальшим охолодженням. Використання при виробнцтві молока будь-яких жирів, вершків та білків немолочного походження, а також стабілізаторів і консервантів не допустимо.
Вимоги до якості, безпеки, умов та термінів зберігання молока питного встановлені в національному стандарті ДСТУ 2661:2010 "Молоко коров'яче питне. Загальні технічні умови". Відповідно до вимог ДСТУ 2661:2010 молоко може вироблятися з різною жирністю:
- нежирне (з масовою часткогю жиру не більше 1,0%);
- нормалізоване - молоко, доведене до потрібної жирності, що складає від 1,0% до 6,0% (для зниження жирності продукту в молочну сировину додають знежирене молоко, а для підвищення - вершки). Масова частка жиру в питному молоці не може бути більше 6%.
За видом теплового оброблення молоко питне поділяють на :
- пастеризовавне;
- пряжене;
- ультрапастеризоване (УВТ-оброблене);
- стерилізоване.
Від того, якому виду термічної обробки піддіється молоко в процесі виробництва, та від виду пакувальних матеріалів залежить і його термін зберігання.
Молоко пастеризоване та праяжене зберігаються за температури (4+/- 2) оС:
- у пакетах з поліетиленової плівки - 72 години.
Тому, Замовник, вивчивши всі складові стосовно потрібного товару, не порушує прав Учасника та вимог до якості, безпеки, умов та термінів зберігання молока питного встановлених в національному стандарті України.
Бажаємо перемоги!
Дата відповіді:
25.02.2020 10:49
Відповідь надана
Якісні та технічні характеристики
Номер:
baf1d0a3e8d84a228bfbe7f85f97d1f5
Дата опублікування:
19.02.2020 18:08
Опис:
Шановний Замовник. Вимагаємо видалити дискримінаційну та таку що звужує коло учасників вимогу, що викладена в технічних вимогах додатку 1 тендерної документації щодо терміну придатності молока не більше 72 годин. Аргументація - ДСТУ 2661:2010 для молока пастеризованого передбачає, що термін придатності молока може бути збільшено виробником вразовуючи рівень виробництва за погодженням з МОЗ. Вимогаємо абзац перший додатку 1 викласти в редакції: "Молоко коров’яче питне пастеризоване жирність не менше 2,5%. Оцінка якості відповідно до ДСТУ 2661:2010. "
Дякуємо
Відповідь:
Шановний Учасник. Тендерна документація та Додатки до неї були розроблені згідно встановленим нормативно-правовим актам України та ДСТУ 2661:2010 "Молоко коров'яче питне". Зазначене цілком відповідає повноваженням Замовника щодо встановлення якісних характеристик предмета закупівлі, передбаченим ст. 22 Закону України "Про публічні закуівлі". Документація містить інформацію про необхідні технічні, якісні та кількосні характеристики предмету закупівлі. Згідно ДСТУ 2661:2010 "Молоко коров'яче питне" статті 10 "Транспортування та зберігання" в пункті 3 "Правила зберігання" вимагається молоко пастеризоване у пакетах з поліетиленової плівки зберігати не більше ніж 72 години. Тому, Тендерна документація не містить вимог, які б обмежували конкуренцію та призводили до дискримінації Учасників. Бажаємо Вам перемоги.
Дата відповіді:
20.02.2020 12:23