-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
Сирні продукти (Сир кисломолочний, Сир твердий)
Пропозиції розглянуті
період кваліфікації завершився 2 129 днів назад
140 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 1 400.00 UAH
мін. крок: 1% або 1 400.00 UAH
Період уточнення:
15.01.2020 12:24 - 21.01.2020 00:00
Відповідь надана
про відповідність законодавству тендерної документаціїї
Номер:
f3ace456e35d4cc4b35ed8aeedbc46cd
Дата опублікування:
17.01.2020 16:36
Опис:
І додатку №3 тендерної документаціїї вами обкмовлено подання учасником сертифіката про впровадження НАССР, а також копію плану аудиту, щодо перевірки системи управління безпечністю харчових продуктів.
Згідно ЗУ "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"
від 23 грудня 1997 року№ 771/97-ВР зі зміінами та дововненнями отримання такого сертифікату не обумовлено цим законом.
Тому прошу роз"яснити на підставі якого законодавства з посиланням на пункт та статтю ви вимагаєте в тендерній документаціїї предявити сертифікат НАССР
Відповідь:
Відповідно до п.2 ч.2 ст.20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР зі змінами та доповненнями – оператори ринку зобов`язані розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базується на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів, тобто зазначено, що у всіх операторів ринку харчових продуктів мають бути обов`язково впроваджені пограми системи НАССР – кінцевий термін впровадження -20 вересня 2019 року. Мораторій на перевірки закінчився.
Оскільки сертифікат є документальним підтвердженням про впровадження системи НАССР у всіх операторів ринку харчових продуктів, то заклад, як замовник, відповідно до вимог ст.21 Закону України просить надати сканкопію даного документу.
Операторів ринку харчових продуктів визначено п.55, ст.1 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР зі змінами та доповненнями.
Дата відповіді:
20.01.2020 16:54