• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

ДК 021:2015: 15220000-6 - РИБА, РИБНЕ ФІЛЕ ТА ІНШЕ М’ЯСО РИБИ МОРОЖЕНІ (МОРОЖЕНА РИБА)

Завершена

2 059 903.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 10 000.00 UAH
Період уточнення: 15.01.2020 16:13 - 21.01.2020 09:00
Відповідь надана

відповідність тендерної документації законодавству

Номер: 6f8d65c4d5564404b876228f4fab320c
Дата опублікування: 17.01.2020 16:51
Опис: В тендерній документаціїї вами висунуто вимогу до учасника подати сертифікат НАССР. Однак згідно ЗУ "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів від 23 грудня 1997 року № 771/97-ВР з змінами та доповненнями видача такого сертифіката цим законом не обумовлена. Прошу роз"яснити на підставі якого законодавства з посиланням на конкретну статтю та пункт ви вимагаєте надання такого документа. згідно ЗУ №Про публічні закупівлі" документи не передбачені законодавством не повинні вимагатися замовником. Прошу привести тендерну документацію у всіх оголошених тендерах увідповідність до законодавства
Відповідь: Впровадження системи НАССР в Україні регулюється Законом від 23.12.97 р. № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» (далі — Закон 771), Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» та ін. З 20 вересня 2019 р. стало обов’язковим впровадження системи управління безпечністю харчової продукції НАССР на всіх українських підприємствах, у тому числі МСБ, діяльність яких пов’язана з харчовими продуктами. Законом № 771 установлено вимоги до впровадження системи управління безпечністю харчової продукції за принципами системи НАССР. Такий обов’язок покладено безпосередньо на операторів ринку (ст. 20, 21 Закону № 771): Част1. ст.21 - Оператори ринку розробляють, запроваджують та використовують постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Част.2. ст.21 - Вимоги частини першої цієї статті не поширюються на операторів ринку, що здійснюють первинне виробництво, а також провадять пов’язану з первинним виробництвом діяльність, зокрема транспортування, зберігання та обробку первинної продукції в місці первинного виробництва, за умови, що при цьому не змінюється суттєво стан таких продуктів, а також на транспортування живих тварин, призначених для споживання людиною, транспортування з місця первинного виробництва до потужності продуктів рослинного походження, продуктів рибальства, а також продуктів полювання. Вимога надання у складі тендерної пропозиції сканованого оригіналу сертифікату (сертифікатів) стандарту ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005,IDT) системи менеджменту управління безпечністю харчових продуктів є підтвердженням дотримання впровадження системи управління безпечністю харчової продукції за принципами системи НАССР учасником.
Дата відповіді: 21.01.2020 11:23