• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Вершкове масло 73 %, фасоване в пачки по 0,200 кг

Завершена

247 275.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 236.38 UAH
Період уточнення: 15.01.2020 10:43 - 21.01.2020 13:35
Відповідь надана

% жиру масла

Номер: c11c817d116a4e56aae9bf99bed02f02
Дата опублікування: 15.01.2020 13:23
Опис: У тендерної документації Замовником визначено, що товар повинен відповідати ДСТУ 4399:2005 та оцінка якості повинна здійснюватися відповідно до ДСТУ 4399:2005. Тендерною документацію передбачено, що за вмістом молочного жиру масло повинно відповідати «вершкове масло селянське не менше 73 %, а за технологічними особливостями «Солодковершкове». В той же час, п. 3.1.8 ДСТУ 4399:2005 передбачено, що вершкове масло селянське - це група вершкового масла з масовою часткою жиру від 72, 5 до 79,9. Таким чином, Замовником під час визначення технічних вимог до предмету закупівлі визначено відповідність предмету закупівлі вимогам ДСТУ 4399:2005, але у технічних вимогах Тендерної документації безпідставно визначено більш якісні технічні характеристики до предмету закупівлі, ніж передбачено ДСТУ 4399:2005 до масла вершкового селянського, що є дискримінаційно по відношенню до масла вершкового селянського, яке відповідає вимогам ДСТУ 4399:2005 у повній мірі, але не відповідає визначеним Замовником необгрунтовано завищеним технічним вимогам, що обмежує Учасника у наданні тендерної пропозиції .Звертаэмося до Вас з метою внесення змін до ТД а саме зазначення % жиру масла від 72,5%
Відповідь: Доброго дня. Норми ДСТУ 4399:2005 регулюють не тільки масову частку жиру, а й зовнішній вигляд, консистенцію, колір, запах, смак, органолептичні та фізико-хімічні, мікробіологічні показники , що являється важливим фактором якісної складової при закупівлі масла. Солодко вершкове селянське масло жирністю не менше 73 % входить в допустиму групу вершкового масла з масовою часткою жира від 72.5-79.9 відповідно до 3.1.8 ДСТУ 4399:2005. Оголошений товар закуповується для потреб в харчуванні людей похилого віку і людей з інвалідністю та для приготування страв відповідно до технологічних карт (в яких прописуються вага, жирність продуктів). Саме тому масло солодко вершкове селянське жирністю не менше 73 %, максимально допустиме та необхідне для нашого закладу. Замовник не обмежує учасників за виробником чи торговою маркою, але вимагає отримати товар якісною характеристикою «не менше 73 %». У відповідності до частини 2 статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» саме Замовнику торгів, а не потенційним учасникам надано право визначитись з вимогами до предмету закупівлі в розрізі технічних, якісних та кількісних характеристик: «Тендерна документація повинна містити: інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, у тому числі відповідну технічну специфікацію (у разі потреби - плани, креслення, малюнки чи опис предмета закупівлі). При цьому технічна специфікація повинна містити: детальний опис товарів, робіт, послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні та якісні характеристики; вимоги щодо технічних і функціональних характеристик предмета закупівлі у разі, якщо опис скласти неможливо або якщо доцільніше зазначити такі показники; посилання на стандартні характеристики, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язану з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними або національними стандартами, нормами та правилами. Технічна специфікація не повинна містити посилання на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника. У разі якщо таке посилання є необхідним, воно повинно бути обґрунтованим, а специфікація повинна містити вираз "або еквівалент"». Замовник встановив показник жирності товару, що складає предмет закупівлі в межах діапазону, що передбачений ДСТУ 4399:2005. Отже, вимога Замовника обґрунтована та правомірна.
Дата відповіді: 15.01.2020 14:42