-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
15530000-2 Вершкове масло
Завершена
300 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.1% або 150.00 UAH
мін. крок: 0.1% або 150.00 UAH
Період уточнення:
09.01.2020 14:55 - 14.01.2020 17:00
Відповідь надана
% жиру
Номер:
5838a98d0aad4344aa5d51981f7d35f2
Дата опублікування:
09.01.2020 16:21
Опис:
У тендерної документації Замовником визначено, що товар повинен відповідати ДСТУ 4399:2005 та оцінка якості повинна здійснюватися відповідно до ДСТУ 4399:2005. Тендерною документацію передбачено, що за вмістом молочного жиру масло повинно відповідати «вершкове масло селянське не менше 73 %, а за технологічними особливостями «Солодковершкове». В той же час, п. 3.1.8 ДСТУ 4399:2005 передбачено, що вершкове масло селянське - це група вершкового масла з масовою часткою жиру від 72, 5 до 79,9. Таким чином, Замовником під час визначення технічних вимог до предмету закупівлі визначено відповідність предмету закупівлі вимогам ДСТУ 4399:2005, але у технічних вимогах Тендерної документації безпідставно визначено більш якісні технічні характеристики до предмету закупівлі, ніж передбачено ДСТУ 4399:2005 до масла вершкового селянського, що є дискримінаційно по відношенню до масла вершкового селянського, яке відповідає вимогам ДСТУ 4399:2005 у повній мірі, але не відповідає визначеним Замовником необгрунтовано завищеним технічним вимогам, що обмежує Учасника у наданні тендерної пропозиції .Звертаэмося до Вас з метою внесення змін до ТД а саме зазначення % жиру масла від 72,5%
Відповідь:
Закупівля масла вершкового проводиться для задоволення потреб підопічних , які постійно проживають в закладі і ми ,як замовник визначаємо технічні та якісні вимоги до товару. Дійсно вершкове масло має відповідати ДСТУ 4399:2005 та оцінка якості повинна здійснюватися відповідно до ДСТУ 4399:2005. Тендерною документацію передбачено, що за вмістом молочного жиру масла повинно відповідати «вершкове масло селянське не менше 73 %».
Відповідно до ДСТУ "Масло вершкове" чинний від 01.07.2006 року поширюється на масло,виготовлене лише з коров'ячого молока та продуктів його перероблення.
Наведена класифікація масла залежно від масової частки жиру:
Види вершкового масла % жиру
Вершкове масло "екстра" 80,0–85,0
Вершкове масло "селянське" 72,5–79,9
Отже класифікація масла залежно від масової частки жиру: вершкове масло «селянське» від 72,5 – до 79,9 в ці межі входить 73% жиру і тому ми вважаємо, що Замовник не порушення принципів здійснення закупівель, статті 3 Закону України «Про публічні закупівлі».
Дата відповіді:
10.01.2020 15:02