• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Сметана, кефір, ряжанка.

2020 рік (кошти місцевого бюджету)

Завершена

711 400.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.3% або 2 134.00 UAH
Період уточнення: 16.12.2019 15:59 - 30.12.2019 16:03
Відповідь надана

Строк придатност продуктів

Номер: ef5c8915dba04e419cf01d495673a185
Дата опублікування: 16.12.2019 18:03
Опис: Згідно тендерної документації строк придатності на сметану становить5 діб а на ряжанку та кефір 7 діб , звертаємося до Вас з проханням, розширити межі строків придатності на вищевказані товари до 21 доби включно , адже згідно ДСТУ/технічних умов на ці продукти а саме сказано про строки придатності при температурі від 0 до +6 градусів, в розділі 10, підпункт 10.2.3 : Строки придатності продукту може встановлювати виробник самостійно (залежно від якості сировини, технології виробництва, технічних характеристик устатковання. умов пакування, пакувальних матеріалів) за умови погодження цих строків центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та відповідності продукту вимогам цього стандарту за показниками якості та безпечності». Вказані вам истроки придатності дискримінують постачальників з продукцією які виробляють якісний товар за ДСТУ але цей продукт має більший строк придатності (непорушуючи технології виробницва
Відповідь: Тендерним комітетом розглянуто Ваше звернення відповідно до чого повідомляємо наступне: Відповідно до статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерна документація повинна містити інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, в тому числі відповідну технічну специфікацію (у разі потреби - плани, креслення, малюнки чи опис предмета закупівлі). При цьому технічна специфікація повинна містити: детальний опис товарів, робіт, послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні та якісні характеристики; вимоги щодо технічних і функціональних характеристик предмета закупівлі у разі, якщо опис скласти неможливо або якщо доцільніше зазначити такі показники; посилання на стандартні характеристики, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язану з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними або національними стандартами, нормами та правилами. Технічна специфікація не повинна містити посилання на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника. У разі якщо таке посилання є необхідним, воно повинно бути обґрунтованим, а специфікація повинна містити вираз "або еквівалент". Технічні, якісні характеристики предмета закупівлі повинні передбачати необхідність застосування заходів із захисту довкілля. Враховуючи, що закупівля продуктів здійснюється для організації харчування дітей у закладах освіти, вимоги замовника щодо терміну придатності сметани, ряженки та кефіру встановлені з урахуванням вимог спільного наказу МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах» та діючих ДСТУ на дані продукти харчування.
Дата відповіді: 17.12.2019 09:39