-
Відкриті торги
-
Мультилотова
-
КЕП
Сир кисломолочний та сир твердий
Джерело фінансування - кошти місцевого бюджету.
Завершена
514 640.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.1% або 500.00 UAH
мін. крок: 0.1% або 500.00 UAH
Період уточнення:
13.12.2019 11:24 - 18.12.2019 16:00
Відповідь надана
Загальне питання
Номер:
4e9f6d438199442f947ced8a7966c376
Дата опублікування:
13.12.2019 11:45
Опис:
п.7 ст. 21 ЗУ "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" передбачено: Сертифікація діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, не є обов’язковою.
Таким чином, вимагання Вами Сертифікату ДСТУ ISО 22000:2007 порушує вищевказану вимогу Закону, а тому є не правомірною вимогою.
Враховуючи вищевикладене прошу внести зміни до ТД прописавши альтернативу Сертифікату ДСТУ ISО 22000:2007 та конкретизуйте будь ласка яким ще документом може підтверджуватися впровадження та застосування учасником системи HACCP. Дякую!
Відповідь:
Вимогами тендерної документації передбачено
- документ*, що підтверджує застосування учасником вимог ДСТУ ISО 22000:2007 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга", виданого на ім'я учасника відповідно до виду діяльності (у разі якщо Учасник виробник: виробництво, зберігання, торгівля транспортування; у разі якщо Учасник не виробник: зберігання, торгівля, транспортування) та містити інформацію щодо адреси потужності учасника;
*документ, має бути виданий органом з сертифікації, акредитованого НААУ у сфері передбаченого ДСТУ ISО 22000:2007 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга". Надати в складі тендерної пропозиції атестат акредитації НААУ органу з сертифікації у сфері передбаченого ДСТУ ISО 22000:2007 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга, що видав учаснику документ, що підтверджує застосування учасником вимог передбачених ДСТУ ISО 22000:2007 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга";
Тобто вимогою тендерної документації відсутня вимога надання виключно Сертифікату ДСТУ ISО 22000:2007, як зазначено в Вашому листі.
Дата відповіді:
18.12.2019 14:17