-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Вершкове масло (масло вершкове)
Торги не відбулися
400 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 000.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 2 000.00 UAH
Період уточнення:
13.12.2019 11:11 - 20.12.2019 18:00
Відповідь надана
% жиру масла
Номер:
e79bc2362d9146ed970aa802081a0f29
Дата опублікування:
13.12.2019 12:17
Опис:
У тендерної документації Замовником визначено, що товар повинен відповідати ДСТУ 4399:2005 та оцінка якості повинна здійснюватися відповідно до ДСТУ 4399:2005. Тендерною документацію передбачено, що за вмістом молочного жиру масло повинно відповідати «вершкове масло селянське не менше 73 %, а за технологічними особливостями «Солодковершкове». В той же час, п. 3.1.8 ДСТУ 4399:2005 передбачено, що вершкове масло селянське - це група вершкового масла з масовою часткою жиру від 72, 5 до 79,9. Таким чином, Замовником під час визначення технічних вимог до предмету закупівлі визначено відповідність предмету закупівлі вимогам ДСТУ 4399:2005, але у технічних вимогах Тендерної документації безпідставно визначено більш якісні технічні характеристики до предмету закупівлі, ніж передбачено ДСТУ 4399:2005 до масла вершкового селянського, що є дискримінаційно по відношенню до масла вершкового селянського, яке відповідає вимогам ДСТУ 4399:2005 у повній мірі, але не відповідає визначеним Замовником необгрунтовано завищеним технічним вимогам, що обмежує Учасника у наданні тендерної пропозиції .Звертаэмося до Вас з метою внесення змін до ТД а саме зазначення % жиру масла від 72,5%
Відповідь:
Тендерною документацією передбачено закупівлю масла вершкового жирністю із такими характеристиками, як масова частка жиру не нижче 73 %. Смак і запах вершковий, без сторонніх присмаків та домішок. Консистенція щільна, пластична, однорідна. Поверхня у розрізі блискуча або слабко блискуча, або злегка матова, допускаються поодинокі маленькі краплинки вологи. Товар має бути вітчизняного виробництва, без рослинних жирів, виготовлений за ДСТУ 4399-2005. Товар має бути фасованим по 200 г.
Масло вершкове у відповідності до ДСТУ 4399:2005 "Масло вершкове" поділяється залежно від масової частки жиру, зокрема на Вершкове масло "селянське" відсотком жирності від 72,5 до 79,9. Відповідно 72,5% є маслом найнижчої жирності.
Дошкільні навчальні заклади Ківерцівського району для приготування гарячих страв використовують масло жирністю не нижче 73%, що не суперечить жодним нормативним документам із організації харчування.
Разом із тим визначення показників масла не нижче 73% жодним чином не є дискримінаційним, оскільки виробників такого товару на українському ринку є доволі багато, та не суперечить основним принципам здійснення публічних закупівель, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі".
Дата відповіді:
16.12.2019 10:44