-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
03210000-6 Зернові культури та картопля
Завершена
825 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 4 125.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 4 125.00 UAH
Період уточнення:
06.12.2019 18:52 - 12.12.2019 18:00
Відповідь надана
Звернення за роз'ясненнями
Номер:
a758710df19a491994506d2b08b3c15f
Дата опублікування:
10.12.2019 13:48
Опис:
Додатком 4 до тендерної документації Замовником встановлено Вимоги до предмету закупівлі та Документи, які Учасник повинен подати для підтвердження технічної частини.
Зокрема, якість запропонованого товару повинна відповідати Наказу Міністерства охорони здоров’я України №368 від 13.05.2013 Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах»; (оригінал документа/копія) з відповідними дослідженнями в акредитованій лабораторії.
Наказом Міністерства охорони здоров’я України №368 від 13.05.2013 Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах» передбачені максимальні рівні окремих забруднюючих речовин у картоплі такі як: нітрати, патулін, свинець, кадмій, та ртуть.
В зв’язку з цим, прошу надати роз’яснення:
- чи буде вважатися виконанням виконання згаданої вище вимоги замовника надання учасником документу (протоколу випробувань, експертного висновку) що підтверджує вміст у картоплі, що є предметом даної процедури закупівлі, хоча б однієї із перелічених забруднюючих речовин (наприклад лише свинцю чи ртуті)?
- чи необхідно учаснику даної процедури закупівлі, для виконання згаданої вище вимоги замовника, надати документ (протоколу випробувань, експертного висновку) що підтверджує вміст у картоплі, що є предметом даної процедури закупівлі, усіх забруднюючих речовин, максимальні рівні яких зазначені у Наказі Міністерства охорони здоров’я України №368 від 13.05.2013р.?
Відповідь:
Відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров’я України №368 від 13.05.2013р. Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах»( розділ 1, п.1.3) харчові продукти та/або інгредієнти не можуть перебувати в обігу, якщо вони містять забруднюючі речовини (п.1.4 - забруднююча речовина, це будь – яка речовина, що ставить під загрозу безпечність та придатність харчового продукту) з перевищенням максимальних рівнів зазначених у Додатку вище вказаного Наказу.
Дата відповіді:
11.12.2019 15:44
Відповідь надана
*
Номер:
3d895ca0987f4657b3128cabf73587a8
Дата опублікування:
09.12.2019 14:53
Опис:
Також прошу надати роз'яснення:
- Яку інформацію має містити кожен документ, що має бути наданий учасником на виконання п.1-6 вищевикладених вимог.?
Відповідь:
Документи ( Протоколи випробувань, експертні висновки, тощо) які Учасник повинен подати для підтвердження технічної частини повинні містити дослідження предмета закупівлі відповідно до:
- Наказу Міністерства охорони здоров’я України №368 від 13.05.2013 Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах»;
- ДСанПіН 8.8.1.2.3.4-000-2001. Допустимі дози, концентрації, кількості та рівні вмісту пестицидів у сільськогосподарській сировині, харчових продуктах, повітрі робочої зони, атмосферному повітрі, воді водоймищ, грунті
- Наказу Міністерства охорони здоров’я України №256 від 03.05.2006 «Про затвердження Державних гігієнічних нормативів «Допустимі рівні вмісту радіонуклідів Cs 137 та Sr 90 у продуктах харчування та питній воді»;
- Наказу Міністерства охорони здоров’я України №971 від 09.11.2010 « Про затвердження Переліку харчових продуктів, щодо яких здійснюється контроль вмісту генетично модифікованих організмів»
Дата відповіді:
10.12.2019 13:13
Відповідь надана
Звернення за роз'ясненнями
Номер:
fe2472da5ccc4c438a5617c1d961a7c4
Дата опублікування:
09.12.2019 14:44
Опис:
Додатком 4 до тендерної документації Замовником встановлено Вимоги до предмету закупівлі та Документи, які Учасник повинен подати для підтвердження технічної частини.
Зокрема, якість запропонованого товару повинна відповідати:
1. Наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України №298/227 від 17.04.2006 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах».
Прошу надати роз’яснення:
- який саме документ має бути поданий учасником для підтвердження цієї вимоги?
2. Наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України № 242/329 від 01.06.2005 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах».
Прошу надати роз’яснення:
- який саме документ має бути поданий учасником для підтвердження цієї вимоги?
3. Наказу Міністерства охорони здоров’я України №368 від 13.05.2013 Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах»; (оригінал документа/копія) з відповідними дослідженнями в акредитованій лабораторії.
Прошу надати роз’яснення:
- на вміст яких саме забруднюючих речовини у картоплі має бути проведено дослідження в акредитованій лабораторії та надано на підтвердження цього оригінал/копія документа лабораторії. Прошу вказати конкретний перелік необхідних показників.
4. ДСанПіН 8.8.1.2.3.4-000-2001. Допустимі дози, концентрації, кількості та рівні вмісту пестицидів у сільськогосподарській сировині, харчових продуктах, повітрі робочої зони, атмосферному повітрі, воді водоймищ, грунті; (оригінал документа/копія) з відповідними дослідженнями в акредитованій лабораторії.
Прошу надати роз’яснення:
- який саме документ має бути поданий учасником для підтвердження цієї вимоги?
5. Наказу Міністерства охорони здоров’я України №256 від 03.05.2006 «Про затвердження Державних гігієнічних нормативів «Допустимі рівні вмісту радіонуклідів Cs 137 та Sr 90 у продуктах харчування та питній воді» (оригінал документа/копія) з відповідними дослідженнями в акредитованій лабораторії.
Прошу надати роз’яснення:
- який саме документ має бути поданий учасником для підтвердження цієї вимоги?
6. Наказу Міністерства охорони здоров’я України №971 від 09.11.2010 «Про затвердження Переліку харчових продуктів, щодо яких здійснюється контроль вмісту генетично модифікованих організмів» (оригінал документа/копія) з відповідними дослідженнями в акредитованій лабораторії.
Прошу надати роз’яснення:
- який саме документ має бути поданий учасником для підтвердження цієї вимоги?
Відповідь:
Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України №298/227 від 17.04.2006 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» (пункт 4, п.п.4.4 «Санітарно – гігієнічні вимоги до постачання, безпеки, якості продуктів харчування» та пункту 15 Наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України № 242/329 від 01.06.2005 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах» продукти харчування і продовольча сировина повинні відповідати вимогам державних стандартів та мати позитивний висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи. На даний час це може бути інший аналогічний документ (протокол випробувань, експертний висновок тощо) виданий акредитованою лабораторією.
Дата відповіді:
10.12.2019 13:12