-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Кондитерські вироби: Вафлі вагові – 3 500 кг, Печиво вагове –3 000 кг, Пряники вагові – 2 000 кг, Сухарі панірувальні фасовані – 1 000 кг.
Вафлі вагові – 3 500 кг, Печиво вагове –3 000 кг, Пряники вагові – 2 000 кг, Сухарі панірувальні фасовані – 1 000 кг.
Завершена
417 500.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.1% або 417.50 UAH
мін. крок: 0.1% або 417.50 UAH
Період уточнення:
02.12.2019 12:10 - 08.12.2019 10:00
Відповідь надана
роз"яснення щодо пунктів тендерної документації
Номер:
a806583d0ea04f17baae67a199af00df
Дата опублікування:
05.12.2019 14:46
Опис:
Шановні члени тендерного комітету! розділом 5 Вашої тендерної документації передбачено надання наступних документів - копія сертифікату, що підтверджують застосування виробником вимог ДСТУ ISО 22000:2007 (ISО 22000:2005)" "СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга", виданих на ім'я виробника товару (відповідно до виду діяльності) або довідка уповноваженого органу щодо проведення процедури сертифікації ДСТУ ISО 22000:2007 (ISО 22000:2005)" або лист роз’яснення Учасника щодо дотримання виробником вищезазначених вимог; - копія сертифікатів ДСТУ ISO 9001:2009 "Системи управління якістю. Вимоги" або копії сертифікатів ДСТУ ISO 9001:2015 "Системи управління якістю. Вимоги" та ДСТУ ISО 22000:2007 "Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга", виданих на ім'я учасника (відповідно до виду діяльності або лист роз’яснення Учасника щодо дотримання вищезазначених вимог;
ISO 22000 – системи менеджменту безпеки харчових продуктів. Вимоги до організацій, які беруть участь в ланцюзі створення харчових продуктів.ISO 22000 – системи менеджменту безпеки харчових продуктів. Вимоги до організацій, які беруть участь в ланцюзі створення харчових продуктів.ISO 22000 – системи менеджменту безпеки харчових продуктів. Вимоги до організацій, які беруть участь в ланцюзі створення харчових продуктів.
Підприємства, які працюють з харчовими продуктами, не зобов’язані сертифікуватися за цією системою
Ці стандарти не є обов’язковими до використання. Стандарти добровільного використання
містять вимоги рекомендаційного характеру для посилення довіри до якості продукції та
розширення ринку збуту, підтримки іміджу підприємства, усунення конкурентів, впровадження
сучасних інформаційних технологій.
Дане питання регулюється Законом України від 05.06.2014 № 1315-VII "Про
стандартизацію".
Пунктом 2 Статті 21 Закону визначено, що міжнародні та регіональні стандарти, кодекси
усталеної практики та зміни до них приймаються як національні стандарти. Пунктом 2 Статті 23
Закону визначено, що національні стандарти застосовуються на добровільній основі, крім
випадків, якщо обов’язковість їх застосування встановлена нормативно-правовими актами, а
частиною другою статті 16 Закону визначено, що стандарти, прийняті підприємствами,
застосовуються на добровільної основі.
Відповідно до частини другої Статті 15 Господарського кодексу України застосування
стандартів чи їх окремих положень є обов'язковим для:
суб'єктів господарювання, якщо обов’язковість застосування стандартів установлено
нормативно-правовими актами;
учасників угоди (контракту) щодо розроблення, виготовлення чи постачання продукції,
якщо в ній (ньому) є посилання на певні стандарти;
виробника чи постачальника продукції, якщо він склав декларацію про відповідність
продукції певним стандартам чи застосував позначення цих стандартів у її маркуванні.
Галузеві нормативні документи також застосовуються на добровільній основі, крім випадків,
якщо обов’язковість їх застосування встановлена нормативно-правовими актами.
Відповідно, наявність стандартів ISO не є обов’язковою умовою, Чи достатньо Вашому тендерному комітету буде подання документів щодо впровадження системи HACCP на нашому підприємстві та декларацій виробника? А також листа пояснення щодо даного питання.
Відповідь:
Зверніть увагу на п.4.16 додатку 4 тендерної документації, а також примітку в додатку 4
"У разі, якщо Учасник відповідно до норм чинного Законодавства не зобов’язаний складати вказані документи, – такий Учасник надає лист-пояснення в довільній формі, за власноручним підписом уповноваженої особи Учасника та завірений печаткою (за наявності) в якому зазначає законодавчі підстави ненадання вищезазначених документів"
Дата відповіді:
05.12.2019 15:16
Відповідь надана
Аналогічні договори
Номер:
0b2a6abd50e24eea9757ec3bddc71bb4
Дата опублікування:
05.12.2019 14:17
Опис:
У п.3 Додатку 3 Досвід виконання аналогічного договору значиться, що аналогічним договором є договір на поставки продуктів харчування за ЄЗС ДК 021:2015, згідно розділу І п.4 цієї документації. Якщо в аналогічному договорі учасника з державною установою, аналогічним предметом закупівлі на постачання продуктів харчування відсутнє ЄЗС ДК 021:2015, але назва товару аналогічна даній закупівлі та постачальник має досвід постачання та лист відгук від Замовника, то це буде вважатись помилкою яка призведе до відхилення пропозиції ?
Відповідь:
Якщо в аналогічному договорі за предметом закупівлі відсутній код за ЕЗС ДК: 021:2015, але назва товару відповідає вимогам тендерної документації, то це не буде вважатися помилкою, яка призведе до відхилення тендерних прозицій учасників.
Дата відповіді:
05.12.2019 14:49