• Відкриті торги
  • Мультилотова
  • КЕП

Продукція борошномельно-круп’яної промисловості

Продукція борошномельно-круп’яної промисловості ДК 021 2015: 15610000-7 (Продукція із зерна зернових культур (крупи І ґатунку), борошно пшеничне вищого гатунку)

Завершена

495 600.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.2% або 1 140.00 UAH
Період уточнення: 29.11.2019 16:11 - 05.12.2019 09:00
Відповідь надана

назва документа

Номер: 10de1d1864f745639e08a3e23a185de7
Дата опублікування: 02.12.2019 14:11
Опис: Будь ласка, дайте відповідь на таке запитання: Згідно п.2.3 Додатку 3 тендерної документації, учасник повинен надати в складі пропозиції сканований оригінал погодження відповідного територіального органу Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на участь у тендері на постачання Учасником продовольчої сировини та продуктів харчування в дошкільні, загальноосвітні навчальні заклади в 2020 році з асортиментом по предмету закупівлі. Достатньо буде того, що в складі тендерної пропозиції буде надано погодження відповідного територіального органу Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, в назві якого буде зазначено: на постачання Учасником харчових продуктів та продовольчої сировини на 2020 рік та не буде фрази "на участь у тендері"? Адже по суті та за змістом ці два документа нічим не відрізняються (аналогічні).
Відповідь: Погодження Управління Держпродспоживслужби на участь в тендерній процедурі на постачання Учасником продовольчої сировини та продуктів харчування в дошкільні, загальноосвітні навчальні заклади в 2020 році з асортиментом по предмету закупівлі, видається уповноваженим органом за встановленою формою. Учасник має право падати у складі своєї пропозиції інший (замість зазначеного у Тендерній документації) документ та довідку в довільній формі, у якій вказуються обґрунтовані причини не поданням Учасником документу та/або інший документ який підтверджує, що зазначена помилка не впливає на зміст пропозиції.
Дата відповіді: 04.12.2019 16:43
Відповідь надана

хто повинен надавати сертифікат

Номер: cd097024103746a8b730d2a090e3f64c
Дата опублікування: 02.12.2019 13:01
Опис: Добрий день! Чи вірно ми розуміємо п. 12.2 Додатку 2 тендерної документації, що Ви бажаєте працювати лише з виробниками, тим самим дискримінуючи права інших постачальників продукції, які не є виробниками? Або, якщо постачальник не є виробником, він не повинен надавати сертифікат, що суперечить п.2 ч.2 ст.20 Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зі змінами? Сподіваємось на Вашу детальну відповідь.
Відповідь: У тендерній пропозиції Замовника не встановлено жодних дискримінаційних вимог, наявність яких суперечить чинному законодавству. Відповідно до пункту другого частини другої статті 20 Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зі змінами(далі – Закон) розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів. Згідно з частиною сьомої статті 21 Закону сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, не є обов’язковою. Пункт 12.2 Додатку 2 Тендерної документації не містить імперативних вимог, а забезпечує рівні умови для всіх учасників.
Дата відповіді: 04.12.2019 16:41
Відповідь надана

Стосовно сертифікату

Номер: 174ff933b3084b12b15c86125261e463
Дата опублікування: 02.12.2019 11:48
Опис: Згідно тендерної документації Учасник повинен надати сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000-2005). Чи має значення, ким виданий цей сертифікат: чи учасник має право сам собі видати сертифікат чи це повинна бути якась спеціалізована установа, яка має на це право?
Відповідь: Відповідно до частини першої статті 21 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»(далі – Закон) оператори ринку розробляють, запроваджують та використовують постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках проводиться незалежною організацією з метою затвердження факту впровадження та застосування зазначених процедур. Згідно з частиною сьомої статті 21 Закону сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, не є обов’язковою.
Дата відповіді: 04.12.2019 16:40