• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Кефір, ряжанка, сметана

Кефір, ряжанка, сметана (детально в додатку №3 до ТД)

Завершена

514 357.15 UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 600.00 UAH
Період уточнення: 26.11.2019 14:31 - 01.12.2019 16:00
Відповідь надана

Строк придатності предмету закупівлі

Номер: 0c16a161473740528aef38db0bdc9fb8
Дата опублікування: 26.11.2019 15:48
Опис: Згідно тендерної документації строк придатності на сметану та та кефір становить до 5 діб та на ряжанку 7 діб, звертаємося до Вас з проханням, розширити межі строків придатності на вищевказані товари до 21 доби включно , адже згідно ДСТУ/технічних умов на ці продукти а саме сказано про строки придатності при температурі від 0 до +6 градусів, в розділі 10, підпункт 10.2.3 : Строки придатності продукту може встановлювати виробник самостійно (залежно від якості сировини, технології виробництва, технічних характеристик устатковання. умов пакування, пакувальних матеріалів) за умови погодження цих строків центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та відповідності продукту вимогам цього стандарту за показниками якості та безпечності». Вказані вам истроки придатності дискримінують постачальників з продукцією які виробляють якісний товар за ДСТУ але цей продукт має більший строк придатності (непорушуючи технології виробницва).
Відповідь: Молочна продукція повинна відповідати якісним вимогам викладеним в додатку №3 до тендерної документації. Терміни молочної продукції визначаються діючим стандартам на території України, а саме: - Ряжанка ДСТУ 4565:2006 п. 10.2.2. – строк придатності продукції не більше 7 діб; - Кефір ДСТУ 4417:2005 п 10.2 – строк придатності від 3 до 5 діб; - Сметана ДСТУ 4418:2005 п 10.1 – строк придатності від 3 до 5 діб
Дата відповіді: 29.11.2019 13:17