• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

ДК 021:2015 – 15530000-2 Масло вершкове (масло солодовершкове)

Завершена

862 600.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 4 313.00 UAH
Період уточнення: 25.11.2019 22:07 - 09.12.2019 16:59
Відповідь надана

% жиру масла

Номер: 17d59c76e08a4ac1bd0aa2912a34dc70
Дата опублікування: 28.11.2019 11:28
Опис: У Додатку 3 до Тендерної документації Замовником визначено, що товар повинен відповідати ДСТУ та оцінка якості повинна здійснюватися відповідно до ДСТУ. Таблицею Додатку 3 до Тендерної документації передбачено, що за вмістом молочного жиру масло повинно відповідати «вершкове масло селянське не менше 73 %, а за технологічними особливостями «Солодко-вершкове». В той же час, п. 3.1.8 ДСТУ 4399:2005 передбачено, що вершкове масло селянське - це група вершкового масла з масовою часткою жиру від 72, 5 до 79,9. Так, само , на яку Замовник посилається у Додатку № 3 до Тендерної документації, передбачає у п. 4.15 використання Масло вершкове жирністю не нижче 72,5%. Таким чином, Замовником під час визначення технічних вимог до предмету закупівлі визначено відповідність предмету закупівлі вимогам ДСТУ 4399:2005, але у технічних вимогах Тендерної документації безпідставно визначено більш якісні технічні характеристики до предмету закупівлі, ніж передбачено ДСТУ 4399:2005 до масла вершкового селянського, що є дискримінаційно по відношенню до масла вершкового селянського, яке відповідає вимогам ДСТУ 4399:2005 у повній мірі, але не відповідає визначеним Замовником необґрунтовано завищеним технічним вимогам, що обмежує Учасника у наданні тендерної пропозиції .Тому звертаємося до Вас, метою внесення змін до документації а саме зазначення відсотку жиру від 72,5%
Відповідь: Відповідно до Додатку 3 до ТД встановлено, вимоги до технічних та якісних характеристик предмета закупівлі. Відповідно до вищезазначеного додатку замовник зазначає, зокрема, наступні вимоги: Масло солодовершкове: жирність від 73%. Масло заморожене, однорідної консистенції, без зовнішніх домішок та сторонніх предметів та запахів. Пакування окреме, спеціальна упаковка з маркуванням із зазначенням дати виробу, строку придатності, найменування виробника, вагою від 0,2 до 0,4 кг. Відповідати вимогам ДСТУ,ГОСТ,ТУ. Відповідно до ДСТУ 4399:2005 "Масло вершкове" встановлена класифікація масла залежно від масової частки жиру: Види вершкового масла % жиру Вершкове масло "екстра" 80,0–85,0 Вершкове масло "селянське" 72,5–79,9 Встановлення вимоги щодо жирності масла від 73% не є дискримінацією, бо не обмежую коло учасників, враховуючи, що в категорії вершкове масло "селянське" від 72,5 до 79,9 %. До виробників та ТМ, що виробляють масло з позначенням « 73% жирності» на ринку України відносяться «Ферма», «Яготинське», «Славія», «Богодухівське», «Сонячна долина», «Добряна», «Звени Гора» тощо.
Дата відповіді: 11.12.2019 17:03