• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Молочні продукти різні

Завершена

458 822.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 294.11 UAH
Період уточнення: 21.11.2019 10:51 - 28.11.2019 10:49
Відповідь надана

Строк придатності

Номер: 4dbf6bf9c4f3444a8cf3149d3801c89d
Дата опублікування: 21.11.2019 16:08
Опис: Ті строки придатності , що Ви вказали за ДСТУ є достовірними як і ті строки на продукцію яка виробляться за ДСТУ та має більший або менший строк придатності, що також зазначено в ДСТУ а саме - " Строки придатності продукту може встановлювати виробник самостійно (залежно від якості сировини, технології виробництва, технічних характеристик устатковання. умов пакування, пакувальних матеріалів) за умови погодження цих строків центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та відповідності продукту вимогам цього стандарту за показниками якості та безпечності». Спираючись на це, якщо продукт виробляється за ДСТУ та має більший або менший строк придатності, то він також є високоякісним, що підтверджено документами якості. Цей пункт врегульовано законодавчою базою та внесено до ДСТУ.Вказані вам истроки придатності дискримінують постачальників з продукцією які виробляють якісний товар за ДСТУ але цей продукт має більший строк придатності (непорушуючи технології виробницва) та на ЗАКОННИХ підставах.
Відповідь: Просимо надати посилання на офіційне джерело оприлюднення документа про внесення змін до ДСТУ 4565:2006; ДСТУ 4417:2005; та ДСТУ 4418:2005
Дата відповіді: 22.11.2019 09:47
Відповідь надана

Відсоток жиру Сметані

Номер: 70c28260f7d84c80ac1df968449ef900
Дата опублікування: 21.11.2019 11:32
Опис: За ТД зазначено % жиру сметані який становить - 21%, звертаємося до Вас , з проханням роширити проміжок жирового показника та зазначити відсоток жиру 20-21%, задля можливості Участі учасників які виробляють продукцію за ДСТУ з відсотком жиру 20% (задля розширення кола Учасників закупівлі, що у свою чергу дозволить отримати найбільш вигідну цінову пропозицію серед більшої кількості учасників ).
Відповідь: Доброго дня! Відповідно до вимог п. 8.4. Наказу МОЗ № 144 від 20.02.2013 "Про затвердження державних санітарних норм та правил.." Харчування дітей організується на основі 14-денного меню з урахуванням пори року та віку дітей. Меню розробляється дієтсестрою та затверджується керівником спеціальної школи (школи-інтернату). На всі страви повинні бути технологічні карти із зазначенням температурних режимів обробки страв". Калорійність кожної страви для дітей відпоівідної вікової групи розраховується з урахуванням енергетичної цінності кожного продукту харчування, який входить до складу страви. Всі технологічні карти на страви, до складу яких входить сметана, розроблені з урахуванням жирності сметани-21 %.
Дата відповіді: 22.11.2019 09:25
Відповідь надана

Строк придатності Ряжанка, Кефір, Сметана

Номер: faaeb181227c4adc953ebe20f7dc49c7
Дата опублікування: 21.11.2019 11:27
Опис: Згідно тендерної документації строк придатності на сметану - 5 діб, ряжанку -7 діб , кефір 14 діб. Звертаємося до Вас з проханням, розширити межі строків придатності на вищевказані товари до 21 доби включно , адже згідно ДСТУ/технічних умов на ці продукти а саме сказано про строки придатності при температурі від 0 до +6 градусів, в розділі 10, підпункт 10.2.3 : Строки придатності продукту може встановлювати виробник самостійно (залежно від якості сировини, технології виробництва, технічних характеристик устатковання. умов пакування, пакувальних матеріалів) за умови погодження цих строків центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та відповідності продукту вимогам цього стандарту за показниками якості та безпечності». Вказані вам истроки придатності дискримінують постачальників з продукцією які виробляють якісний товар за ДСТУ але цей продукт має більший строк придатності (непорушуючи технології виробницва).
Відповідь: Доброго дня! За результатами розгляду Вашого запитання тендерний комітет ЗОСШІ № 7 повідомляє наступне: згідно вимог п. 10 "ДСТУ 4418:2005 Сметана", "Сметану зберігають в холодильниках або холодильних камерах за відносної вологості не більше ніж 80 %.Строк придатності сметани за температури від О °С до 6 °С:для спожиткового паковання — не більше 5 діб;для вагової сметани у флягах та бідонах — не більше З діб"; згідно вимог п.10 " ДСТУ 4565:2006 Ряжанка та варенець", "Продукти зберігають у холодильниках або холодильних камерах за температури від 0 °С до 6 °С.Строк придатності продуктів не більше ніж 7 діб"; згідно вимог п.10 "ДСТУ 4417:2005 Кефір","Кефір зберігають в холодильниках або холодильних камерах за відносної вологості не більше ніж 80 %.Строк придатності кефіру за температури від 0 °С до 6 °С: для кефіру, що виготовлений з використовуванням симбіотичної кефірної закваски на кефірних грибках — не більше 3 діб; для кефіру, що виготовлений з використовуванням концентрату грибкової кефірної закваски — не більше 5 діб. Заклад зацікавлений в придбанні лише високоякісних продуктів харчування, тому в тендерній документації строки придатності продуктів встановлено відповідно до вимог ДСТУ.
Дата відповіді: 21.11.2019 15:38