-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Сир твердий
Товар
Завершена
133 920.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1.1% або 1 500.00 UAH
мін. крок: 1.1% або 1 500.00 UAH
Період уточнення:
15.11.2019 14:40 - 22.11.2019 00:00
Відповідь надана
Дискримінаційна вимога
Номер:
d667068ee9124ed8b7bdb35416639ceb
Дата опублікування:
20.11.2019 11:37
Опис:
- копією експлуатаційного дозволу виданого на учасника торгів та/або копією документа, що підтверджує державну реєстрацію потужностей оператора ринку та присвоєний особистий реєстраційний номер (в залежності від виду продукції) Прохання уточнити, або прибрати вимогу "виданого на учасника" так як це дискримінує учасників які використовують орендовані приміщення, тому що експлуатаційні дозвола видається на потужності, що розташовані за однією адресою і видаються на ім'я власника приміщення-орендодавця.
Відповідь:
Пунктом 3 Порядку видачі експлуатаційного дозволу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 № 930 (надалі – Порядок), визначено, оператори ринку повинні отримати експлуатаційний дозвіл, який видається територіальними органами Держпродспоживслужби на кожну окрему потужність до початку її експлуатації.
Відповідно до статті 1 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” (далі — Закон України):
1) експлуатаційний дозвіл - документ дозвільного характеру, що видається територіальним органом компетентного органу операторові ринку за результатами інспектування його потужності та посвідчує право оператора ринку здійснювати визначену цим Законом діяльність з виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження.
2) Оператор ринку харчових продуктів (далі - оператор ринку) - суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів та/або інших об’єктів санітарних заходів (крім матеріалів, що контактують з харчовими продуктами), і який відповідає за виконання вимог цього Закону та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. До операторів ринку належать фізичні особи, якщо вони провадять діяльність з метою або без мети отримання прибутку та займаються виробництвом та/або обігом харчових продуктів або інших об’єктів санітарних заходів.
3) Потужності - споруди або комплекс споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби, а також територія, що використовуються у виробництві та/або обігу об’єктів санітарних заходів;
Згідно зі статтею 23 вищезазначеного Закону України, експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження.
Експлуатаційний дозвіл видається на потужності, що розташовані за однією адресою (з деталізацією на рівні виробничої лінії та/або харчових продуктів залежно від виду діяльності оператора ринку) і визначені оператором ринку.
Отже, на сьогоднішній день згідно з вимогами Закону всі оператори ринку, які здійснюють визначену Законом діяльність з виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження, повинні мати експлуатаційний дозвіл, якщо в користуванні знаходяться потужності(власність, оренда, тощо).
Дата відповіді:
25.11.2019 11:23