• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

Кава, чай

Завершена

76 645.00 UAH без ПДВ
мін. крок: 1% або 766.45 UAH
Період уточнення: 16.08.2019 11:03 - 21.08.2019 20:00
Відповідь надана

Щодо надання сертифікату

Номер: d9089eb0c36c4ac7ab76f242dfca6e04
Дата опублікування: 16.08.2019 12:21
Опис: В складі пропозиції Учасник для підтвердження відповідності технічним та якісним вимогам Замовника надає наступні документи, а саме: - копію сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів відповідно до ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT), виданого на ім'я учасника (завірена Учасником). Як виконати дану вимогу учаснику, який співпраціє з виробником (офіційним представником, дилером) товару на підставі партнерських договорів та здійснює перепродаж товару? Чи достатнім для виконання даної вимоги буде надання копії сертифікату, виданого на ім'я виробника та завіреного Учасником?
Відповідь: Доброго дня.Оскільки, саме Учасник є беспосереднім виконавцем договору та оператором потужностей, що здійснює обіг та реалізацію продуктів харчування у відповідності до ЗУ №771/97 "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" - зобов'язаний розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів. Наявність впровадженої системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, крім сертифікату ISO 22000 можна також посвідчити: - копією наказів про призначення осіб за реалізацію системи, - копією документів, які підтверджують, що Учасник забезпечив належну підготовку осіб, які є відповідальними за реалізацію системи - наданням опису заходів, які здійснює Учасник для виконання обов'язків операторів ринку харчових продуктів по забезпеченню виконання положень ЗУ №771/97 щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів, окремих показників якості харчових продуктів та копії документів Учаника, що підтверджують виконання гігієнічних вимог та запровадження цих заходів Учасником в процесі обігу харчових продуктів - надання опису заходів щодо здійснення простежуваності за принципом "крок назад" та "крок вперед" у відповідності до ст. 22 ЗУ №771/9. Замовник в складі пропозиції вимагає копію сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів відповідно до ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT), виданого на ім'я Учасника.
Дата відповіді: 19.08.2019 16:12