• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Риба свіжоморожена (хек) без голови

Завершена

800 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 4 000.00 UAH
Період уточнення: 23.04.2019 12:08 - 01.05.2019 18:00
Відповідь надана

Щодо вимог тендерної пропозиції

Номер: a5f40e13b4f4479690c6fbc693f1f86d
Дата опублікування: 24.04.2019 14:11
Опис: Доброго дня! Згідно з вимогами п. 1 “Наявність обладнання та матеріальної бази” додатку 1 “Документальне підтвердження Учасника кваліфікаційним критеріям на виконання вимог статті 16 Закону» до Тендерної документації (далі — Додаток1), Замовником зобов'язує Учасників надати у складі своєї тендерної пропозиції: «якщо суб’єкт господарювання не є зберігачем харчових продуктів тваринного походження, то необхідно надати гарантійний лист від зберігача про можливість постачати предмет закупівлі протягом 2019 року та експлуатаційний дозвіл на транспортний засіб, бо предмет закупівлі транспортують відповідно до правил перевезення швидкопсувних вантажів за температури не вищої ніж мінус 18 °C градусів. Транспортування – це є вид зберігання, що передумовлено статтею 23 цього Закону пунктом 2 підпунктом 3: «Обов’язок отримання експлуатаційного дозволу не поширюється в частині відповідної діяльності на операторів ринку, які здійснюють транспортування харчових продуктів тваринного походження, у тому числі тих, які потребують дотримання температурного режиму та не можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною». Просимо надати роз'яснення: гарантійний лист від зберігача повинен бути щодо можливості постачання предмету закупівлі протягом 2019 року чи зберігання предмету закупівлі протягом 2019 року, так як зберігач може не бути виробником або імпортером товару, а дана вимога змушує потенційних учасників звертатись та вести господарську діяльність з постачальниками, які одночасно є і зберігачами товару. Вищезазначене є дискримінаційною вимогою та обмежує коло учасників. Також просимо роз'яснити, чи необхідно надавати документ, який засвідчує наявність господарських відносин між учасником та зберігачем? згідно ч. 3 ст. 23 Експлуатаційний дозвіл Закону України від 23.12.1997 року №771/97-ВР “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" (далі - Закон) "Експлуатаційний дозвіл видається на потужності, що розташовані за однією адресою (з деталізацією на рівні виробничої лінії та/або харчових продуктів залежно від виду діяльності оператора ринку) і визначені оператором ринку". Виходячи з визначення, експлуатаційний дозвіл видається тільки на нерухоме майно. Крім цього, згідно з абзацем 2 ст. 25 Державна реєстрація потужностей “ Не підлягає державній реєстрації як окрема потужність транспортний засіб, що використовується оператором ринку у зв’язку з експлуатацією іншої належної йому зареєстрованої потужності або потужності, на яку видано експлуатаційний дозвіл. Транспортні засоби, що використовуються оператором ринку виключно для перевезення харчових продуктів, яке не пов’язане з експлуатацією належної йому зареєстрованої потужності або потужності, на яку видано експлуатаційний дозвіл, підлягають кумулятивній державній реєстрації, для якої подається одна заява (незалежно від кількості відповідних транспортних засобів) та за результатами якої присвоюється один особистий реєстраційний номер. Транспортний засіб, що використовується як потужність з реалізації харчових продуктів кінцевим споживачам, підлягає державній реєстрації як окрема потужність”. Виходячи з вищенаведеного, видача Експлуатаційного дозволу на транспортний засіб законодавчо не передбачена. Просимо внести зміни до тендерної документації та вилучити вимогу щодо надання експлуатаціного дозволу на транспортний засіб. Дякуємо.
Відповідь: Проаналізувавши всі зауваження будуть внесені зміни в Додаток 1. Також слід зазначити, що поняття дискримінація Законом про публічні закупівлі не визначено. Загальне поняття дискримінація (лат. discriminatio «розрізнення») – це будь-яка відмінність, виключення, обмеження або перевага, що заперечує або зменшує рівне здійснення прав. Поняття охоплює виключення або обмеження можливостей для членів певної групи відносно можливостей інших груп. Отже поняття дискримінації є суб'єктивне та може стосуватися певних осіб, які певні вимоги виконати не зможуть. При цьому, замовник самостійно визначається в переліком вимог до тендерної пропозиції учасника залежно від специфіки предмета закупівлі та в межах чинного правового поля.
Дата відповіді: 26.04.2019 12:44
Відповідь надана

Щодо вимог тендерної пропозиції

Номер: 6d2a26062126418d8d1528092a8becac
Дата опублікування: 24.04.2019 11:23
Опис: Доброго дня! 1. Згідно з вимогами додатку №4 до Тендерної документації “Інформація щодо технічних, якісних та інших вимог до предмета закупівлі «Риба свіжоморожена (хек) без голови», товаром, щодо якого здійснюється процедура закупівлі є: “1. Риба свіжоморожена (хек) без голови – тушка повинна бути обезголовлена патрана, розрізана по черевцю між грудними плавцями від калтичка до анального отвору, калтичок може бути перерізаний, нутрощі, ікра чи молочко видалені, згустки крові зачищені, може бути часткове видалення черевця разом з черевними плавцями, видаленим хвостовим плавцем з прихвостовою частиною. Поверхня риби чиста, за кольором властива даному виду. Довжина від 300 мм до 500 мм. Вага однієї риби не менше ніж 300 г. Консистенція туга, пружна, властива для цього виду риби. Запах (при розморожуванні) притаманний свіжій рибі без стороннього запаху, без ослаблої консистенції, без механічних ушкоджень, крововиливів, деформації, черевце без тріщин, не пожовтіла, без ознак висихання та плісняви, не згіркла. Заморожена сухим штучним способом блоками або поштучно. Температура всередині замороженого блоку має бути - 18 градусів. Укладена в тару з гофрованого картону або інших спеціальних м’яких матеріалів рівними, щільними рядами спинкою догори, загальна вага одного ящика 10-12 кг. У кожній одиниці упаковки повинна бути риба одного виду, однієї розмірної групи, одного виду розбирання і сорту. Маркування нанесене на тару або ярлик”. Згідно з вимогами того ж додатку 4, товар повинен відповідати вимогам ДСТУ 4378:2005 “Риба океанічного промислу заморожена. Технічні умови” (далі - ДСТУ). Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до п.п 5.3.1 п.5.3 частини 5 ДСТУ “Технічні вимоги”, за видами розбирання заморожена риба буває: п.п 5.3.1.1 Нерозібрана, п.п. 5.3.1.2 Обезголовлена, п.п 5.3.1.3 Патрана з головою, п.п. 5.3.1.4 Обезголовлена патрана, п.п 5.3.1.5 Тушка, п.п.5.3.1.6 Тушка напівпатрана, п.п. 5.3.1.7 Спинка, п.п.5.3.1.8 Кусок. Опис товару, викладений в додатку 4 містить вимоги до товару, викладені в п.п. 5.3.1.3 ДСТУ Обезголовлена патрана : “ обезголовлена патрана, розрізана по черевцю між грудними плавцями від калтичка до анального отвору, калтичок може бути перерізаний, нутрощі, ікра чи молочко видалені, згустки крові зачищені, може бути часткове видалення черевця разом з черевними плавцями” та в п.п. 5.3.1.5 Тушка “ з видаленим хвостовим плавцем з прихвостовою частиною”. Виходячи з опису товару, Замовник планує закупити товар “Риба свіжоморожена (хек) обезголовлена патрана”. У разі, якщо Замовник залишить без змін вимоги до товару, викладені в додатку 4, жоден учасник не зможе надати товар, який задовольняв би вищезазначені вимоги. З огляду на це, просимо внести зміни до тендерної документації і визначити технічні характеристики товару, що відповідають предмету закупівлі. 2. Згідно з вимогами Замовника риба повинна бути “Укладена в тару з гофрованого картону або інших спеціальних м’яких матеріалів рівними, щільними рядами спинкою догори”. Разом з цим, вимоги до фасування: “Мішок-вкладиш з полімерних матеріалів та ящик з гофрованого картону” (таблиця додатку 4). Слід зауважити, що ДСТУ не містить вимог щодо того, що риба повинна бути укладена в тару з гофрованого картону або інших спеціальних м’яких матеріалів рівними, щільними рядами спинкою догори. Просимо внести зміни до тендерної документації та вилучити зазначену вимогу. Дякуємо.
Відповідь: Проаналізувавши всі зауваження будуть внесені зміни в Додаток 4.
Дата відповіді: 26.04.2019 12:44