• Відкриті торги з публікацією англійською мовою
  • Мультилотова
  • КЕП

ДК 021:2015 – 55510000-8 – Послуги їдалень (організація харчування дітей у навчальних закладах)

Завершена

84 811 005.20 UAH без ПДВ
мін. крок: 0% або 6 417.54 UAH
Період уточнення: 07.11.2018 17:41 - 30.11.2018 11:00
Відповідь надана

Надати роз'яснення

Номер: 08ab6d68147f4dceb993455f23ed40b1
Дата опублікування: 13.11.2018 10:43
Опис: 1) В комунальні послуги крім електроенергії що ще буде сплачувати учасник-переможець (опалення, вода тощо)? 2) В додатку № 4 немає помилки стосовно адреси закладів у Шевченківському районі та по кількості категорій дітей? Тому що, наприклад заклад ЗНВК "Світанок" знаходиться за адресою: вул. Фортечна, 92-А?
Відповідь: З приводу наведеного питання Замовником готуються зміни до тендерної документації
Дата відповіді: 15.11.2018 18:06
Відповідь надана

Надати роз'яснення

Номер: 312e79f5b0a04a0c96caed5ae42f774a
Дата опублікування: 13.11.2018 09:25
Опис: Прошу надати роз’яснення щодо наступних питань: В Додатку 2 пункт10 тендерної документації вказано, «Виконавець погоджується використовувати у роботі та дотримуватися розроблених варіантів Примірних двотижневих меню для кожної категорії дітей (Додаток 5.3.-5.9.) з урахуванням технологічного обладнання». Разом з тим, при аналізі наведеного меню виникли ряд питань, а саме. В додатку 5.3, 5.4., 5.5. до тендерної документації: варіант примірного меню для безоплатного харчування учнів 1-4 класів та 1-4 класів і 5-11 класів, які користуються пільгами вказано: Макаронні вироби відварені з м′ясом 100 – не вказано маса макаронних виробів та маса м’яса. Каша пшенична з маслом 100, Каша рисова з маслом 100, Каша гречана в’язка 100, Пюре картопляне 100 – в назвах одних гарнірів зазначено масло в інших ні. Так як всі гарніри готуються з маслом вершковим, то не потрібно було вказувати «з маслом», а якщо зазначено, що гарнір з маслом, тоді необхідно було б вказати масло через «/». В додатку 5.6. до тендерної документації: варіант примірного двотижневого меню для харчування вихованці дошкільних підрозділів, віком до 3-х років вказано: Омлет 4 – вихід Омлету не може бути 4г. Хліб пшеничний з маслом та сиром 30 – не вказано вихід масла та сиру твердого. Каша в’язка пшенична з маслом вершковим 73 – не вказана маса масла вершкового. Каша пшенична(в’язка) з маслом 110/10 – 10г масла на 110г каші занадто багато. В інші дні на 100г каші вказано 2г, 4г масла вершкового. В складних стравах не вказано через «/»масу основної страви - м’яса та масу гарніру з соусом, а саме: Печеня по-домашньому куряче 120г, 150г, Плов з курячим м’ясом 120г, 150г. В меню включений Бульйон курячий з рисом. В виході страви не значиться, що там є відварене м'ясо і в цей день немає страв з відвареної птиці, де можна було б використати відварну птицю, з якої готують бульйон. Тому не зрозуміло, де м'ясо, з якого готували бульйон. В першому тижні в меню включено занадто багато страв з рису, а саме: Вівторок Запіканка сирно-рисова зі сметаною Середа Плов з курячим м’ясом Четвер Каша рисова розсипчаста з маслом П’ятниця Тюфтельки курячі з рисом В меню включено занадто багато борошняних виробів: 8 днів із 10 включені борошняні вироби виходом по 50-55г, тоді як норма борошна лише 20г в день. Вихід перших страв та напоїв не відповідає вимогам Наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства здоров’я України від 17.04.2006року №298/227 Про затвердження інструкції з харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, пункт 1.6: «об’єм Супів, бульйонів для дітей від 1 до 3 років становить 150г» В наведеному меню вихід супів становить: 1 тиждень Суп картопляний з макаронними виробами 160 Суп овочевий 160 Борщ український 200 Суп гороховий з грінками 200/10 Суп картопляний 160 2 тиждень Суп гороховий з грінками 200/10 Пункт 1.6. «об’єм Компотів, кисілів для дітей від 1 до 3 років становить 100-120г» В наведеному меню Компот зі свіжих фруктів та Компот з сухофруктів включено виходом 150г Додаток 5.7. до тендерної документації: варіант примірного двотижневого меню для харчування вихованці дошкільних підрозділів, віком від 3 до 6(7) років. Аналогічно додатку 5.6. Вихід перших страв та напоїв не відповідає вимогам Наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства здоров’я України від 17.04.2006року №298/227 Про затвердження інструкції з харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, пункт 1.6: «об’єм Супів, бульйонів для дітей від 3 до 5 років становить 150-200г від 5 до 6(7) років становить 200-250 (280)г». В наведеному меню вихід супів здебільшого 250г, тобто як для дітей від 5 до 6(7) років. Пункт 1.6. «об’єм Гарнірів для дітей від 3 до 5 років становить 120г; від 5 до 6(7) років становить 130 (150)г. В наведеному меню вихід гарнірів здебільшого 150-160г, тобто навіть більше, ніж для дітей 7-ми років. Пункт 1.6. «об’єм Чаю, Кави злакової, Какао, Молока, Кисломолочних напоїв для дітей від 3 до 5років становить 150-180г; від 5 до 6(7) років становить 150- 180(200)г. В наведеному меню вихід напоїв – 200г, тобто як для дітей 7-ми років. Пункт 1.6. «об’єм Компотів, Кисілів для дітей від 3 до 5 років становить 120- 150г; від 5 до 6(7) років становить 150-180 (200)г. В наведеному меню вихід напоїв – 200г, тобто як для дітей 7-ми років. В меню включено занадто багато борошняних виробів: 8 днів із 10 включені борошняні вироби виходом по 75г, тоді як норма борошна лише 25г в день. В додаток 7 до тендерної документації в пункті 6.3.27. зазначено: « У випадку здійснення харчування дітей (учнів/вихованців) навчальних закладів шляхом доставки готових страв від підприємства Виконавця до буфету навчального закладу з наступним підігрівом страв та харчуванням дітей, суворо дотримуватися вимог санітарних правил для підприємств громадського харчування, включаючи кондитерські цехи і підприємства, що виробляють м’яке морозиво (СанПін 42-123-5777-91)». Відповідно з Розпоряжденням Кабінету Міністрів України від 20 січня 2016 року № 94-р. вищезазначений акт санітарного законодавства визнаний таким, що втратив чинність та таким, що не застосовуються на території України.
Відповідь: З наведеного питання, зазначаємо, що варіанти примірних двотижневих меню, які надані у тендерній документації, за рецептурою, ваговими параметрами відповідають вимогам Збірників рецептур і кулінарних виробів та погоджені з органом Держпродспоживслужби. Крім того, по деяким пунктам, наведених у питанні, Замовником готуються відповідні зміни до тендерної документації
Дата відповіді: 15.11.2018 18:06