• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

М'ясо (за кодом ДК 021:2015 – 15110000-2): свинина –охолоджена (лопаткова частина без кістки), (15113000-3), курятина - охолоджена (філе куряче), (15112130-6).

Завершена

257 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 285.00 UAH
Період уточнення: 14.01.2019 15:35 - 19.01.2019 17:00
Відповідь надана

Щодо кваліфікаційних критеріїв

Номер: c330e614de1c4f63ac91288c4ced41a0
Дата опублікування: 14.01.2019 16:41
Опис: Шановний Замовнику! Поясніть, будь ласка, на підставі чого в Додатку 3 до Тендерної документації наявна вимога надання наступних документів: копія акту, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю стосовно додержання операторами ринку гігієнічних вимог, щодо поводження з харчовими продуктами не пізніше 6 місяців з дати подання заяви; оригінал Сертифікату на систему управління безпечностіхарчових продуктів (на м'ясні вироби) виданий органом сертифікації, або оригінал акту складений за результатами державного аудиту, щодо додержання операторами ринку вимог законодавства стосовно постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках; оригінал Експертного висновку регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини на показники безпеки (радіонукліди), датований січнем місяцем 2019 року? Адже вони не мають ніякого відношення до 16 статті Закону. Крім того подібні вимоги дискримінують тих учасників, котрі або не є виробниками продукції згідно предмету закупівлі, або не мають Сертифікату на систему управління безпечності харчових продуктів. До речі, ТМ "Наша Ряба"- найбільший виробник курятини на Україні, що працює за регіональними дистрибюційними угодами не надає дистриб'юторам оригіналів або скан копій оригіналу подібних документів, бо це положення не передбачего дистриб'юційною угодою, а вся необхідна інформація щодо безпечності продукції, вказана в кожній декларації цього виробника і міститься у відкритих джерелах. Можливо, Ви мали на увазі подання копій Сертифікату ISO та Експертного висновку. Прохаємо Вас внести зміни до тендерної документації на підставі вищезазначеного. В протилежному випадку ми будемо вимушені звернутися до АМКУ з оскарженням тендерної документації та Державної аудиторської служби України.
Відповідь: Частиною 1 ст. 16 Закону України «Про публічні закупівлі» встановлене право замовника вимагати від учасників подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям. Замовник установлює один або декілька з таких кваліфікаційних критеріїв: наявність обладнання та матеріально-технічної бази; наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід; наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору. Визначені замовником згідно з цією статтею кваліфікаційні критерії та перелік документів, що підтверджують інформацію учасників про відповідність їх таким критеріям, зазначаються в тендерній документації та вимагаються під час проведення переговорів з учасником (у разі застосування переговорної процедури закупівлі). Замовником була встановлена чітка вимога до учасників щодо надання копії акту , складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю стосовно додержання операторами ринку гігієнічних вимог, щодо поводження з харчовими продуктами не пізніше 6 місяців з дати подання заяви,оригінал Сертифікату на систему управління безпечності харчових продуктів ( на м’ясні вироби) виданий органом сертифікації, або оригінал акту складений за результатами державного аудиту, щодо додержання операторами ринку вимог законодавства стосовно постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, оригінал Експертного висновку регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини на показники безпеки(радіонукліди),датований січнем місяцем 2019 року. Замовник має бути впевнений, що продукти які завозяться до закладу зберігаються у складах, які повністю відповідають санітарним нормам, що забезпечує якісне та безпечне харчування дітей які харчуються у нашому загальноосвітньому закладі.
Дата відповіді: 16.01.2019 15:38