• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

Крупи (рис, гречана, ячна, перлова, пшоно, манна, пшенична, вівсяна) та борошно.

Крупи (рис, гречана, ячна, перлова, пшоно, манна, пшенична, вівсяна) та борошно для закладів дошкільної освіти та ЗЗСО № 7,18,20 військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області.

Торги відмінено

184 615.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 1 846.15 UAH
Період уточнення: 10.01.2019 11:16 - 15.01.2019 12:00
Відповідь надана

щодо сертифікату HACCP

Номер: caf69241ac81460b8310fa2ff16a3d04
Дата опублікування: 12.01.2019 05:42
Опис: який документ надавати ФОП, якщо введення сертифікату НАССР для ФОП передбачено лише з 20.09.2019?
Відповідь: Шановний учасник! Під опікою нашого підприємства знаходяться 5 958 дітей. Безпека і якість харчування є одним із основних принципів функціонування підприємства. Сертифікація системи управління якістю (ISO 9001), та системи управління безпечністю харчових продуктів (ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005) є однією із гарантій отримання якісної та безпечної продукції, а також гарантій того, що договір буде виконано в повному обсязі, і Постачальник, внаслідок якихось економічних причин не припинить свою діяльність, що може призвести до зриву безперебійного забезпечення харчуванням дітей. Нагадуємо, що призначення сертифікатів системи управління якістю та системи управління безпечністю харчових продуктів – постійне покращення діяльності і як наслідок , підвищення конкурентоспроможності організацій як на вітчизняному так і на світових ринках. На сьогодні системи управління якістю – найбільш авторитетна в світі, її використовують у більш ніж 1000000 організаціях. У 161 країні. В умовах жорсткої конкуренції гарантії якості роблять вирішальний внесок щодо вибору споживачем продукції або послуги. Наявність сертифікатів – це гарантія спроможності учасника стабільно та безперервно забезпечити якість та безпечність постачання продукції чи надання послуг протягом усього часу їх надання; забезпечення впевненості в тому, що товару, що постачаються відповідають обов’язковим вимогам нормативних документів, при цьому всі технічні, адміністративні і людські чинники, що впливають на якість продукції, знаходяться під контролем. Отримати сертифікат якості може будь-яка організація, що працює у відповідності до стандартів ISO 9001, а наявність перелічених сертифікатів сприяє більш ретельному та всебічному вивченню ділових якостей учасника, його спроможності щодо якісного виконання своїх обов’язків, тому дана вимога не є дискримінаційною. Крім того, роз’яснюємо, що відповідно до п.3 ст.22 Закону України «Про публічні закупівлі» зазначається, що тендерна документація може містити також іншу інформацію відповідно до законодавства, яку Замовник вважає необхідним до неї включити. Споживач має право на перевірку якості, безпеки, комплектності ,міри , ваги, та ціни продукції, що постачається, демонстрацію безпечного та правильного її використання. На вимогу споживача продавець (виконавець ) зобов’язаний надати йому документи про якість, безпеку, ціну продукції (п.4 ст.17 та п.1 ст.15 ЗУ «Про захист прав споживачів»). Продавець (виробник,виконавець) на вимогу споживача зобов’язаний надати йому документи, які підтверджують належну якість продукції ,(п.2 ст.6 ЗУ «Про захист прав споживачів»). Також, в Україні застосування систем управління безпечністю харчових продуктів, заснованих на принципах НАССР, є обов'язковим для всіх підприємств, які займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів. Цього вимагає Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Оскільки запровадження НАССР потребує часу та певних ресурсів, законом передбачені певні перехідні періоди. Зокрема, для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), ця норма вже стала обов'язковою з 20 вересня 2017 року. Підприємства, які займаються виробництвом, реалізацією або введенням в обіг харчових продуктів, що не містять необроблених інгредієнтів тваринного походження (крім малих потужностей) мали впровадити систему управління безпечністю харчових продуктів до 20 вересня 2018 року. А всі підприємства з малими потужностями – до 20 вересня 2019 року. Оскільки закупівля на продукти харчування проводиться на період постачання до 31 грудня 2019 року , замовник вважає необхідним наявність Сертифікату ISO у постачальника.
Дата відповіді: 15.01.2019 10:41