• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо (кури бройлери заморожені 1-ї категорії, чверть куряча заморожена, печінка яловича заморожена)

Завершена

176 283.40 UAH з ПДВ
мін. крок: 1.1% або 2 000.00 UAH
Період уточнення: 10.12.2018 17:01 - 16.12.2018 15:00
Відповідь надана

ПРо працівників

Номер: 9003613ea4804cd9a1dba33c1a286be4
Дата опублікування: 15.12.2018 18:02
Опис: У Додатку № 1 п. 2 до Тендерної документації Замовник вимагає інформаційну довідку про наявність ПРАЦІВНИКІВ (водіїв автотранспортних засобів, експедиторів транспортних та осіб, відповідальних за контроль щодо застосування постійно діючих процедур або застосування спрощеного підходу системи НАССР) відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід та будуть залучені для обігу предмету закупівлі. Виходячи з Ваших вимог виходить, що працівники суб’єкта господарювання - водії та експедитори, які найчастіше не мають профільної освіти (наприклад слюсар автотранспортних засобів та ін., в даний момент працює водієм або експедитором) повинні бути відповідальними за контроль відносно Застосування Постійно діючих процедур або застосування спрощеного підходу системи НАССР. Тобто Ви вимагаєте від Учасника наявність некваліфікованих працівників, які будуть відповідальні за якість і безпеку продуктів харчування, та які НЕ мають відповідної кваліфікації, необхідних знань в Галузі торгівлі продуктами харчування. Також система НАССР для малого бізнесу буде обов'язковою тільки з 20.09.2019р. На підставі вищевикладеного прошу дати докладне роз'яснення: 1. Чому Ви вимагаєте обов'язкової наявності у Учасника (суб’єктів малого бізнесу) працівників, відповідальних за контроль відносно Застосування Постійно діючих процедур або застосування спрощеного підходу системи НАССР до моменту вступу в дію обов'язкової системи НАССР для малого бізнесу; 2. Чому Ви не вимагаєте від Учасника наявності ПРАЦІВНИКІВ, які мають необхідні знання та досвід в галузі торгівлі продуктами харчування. 3. Працівники повинні пройти навчання Системи менеджменту безпеки харчової продукції, якості харчової продукції або безпеки та якості разом. 4.Прошу вказані вимоги скасувати.
Відповідь: При визначенні умов Тендерної документації Замовник керувався, виключно, чинним законодавством. Впровадження системи НАССР регулюється Законом України «Про безпечність та якість харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 р. та Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 року «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». Відповідно до ч.1 ст. 21Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» оператори ринку розробляють, запроваджують та використовують постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Вимоги частини першої статті 21 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» не поширюються на операторів ринку, що здійснюють первинне виробництво, а також провадять пов’язану з первинним виробництвом діяльність, зокрема транспортування, зберігання та обробку первинної продукції в місці первинного виробництва, за умови, що при цьому не змінюється суттєво стан таких продуктів, а також на транспортування живих тварин, призначених для споживання людиною, транспортування з місця первинного виробництва до потужності продуктів рослинного походження, продуктів рибальства, а також продуктів полювання. Відповідно до п. 65) ст.1 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» первинне виробництво - виробництво та вирощування продукції, у тому числі збір врожаю, доїння, розведення тварин до моменту забою, полювання на тварин, рибальство та збір врожаю диких рослин. Враховуючи те, що предметом закупівлі є харчовий продукт - речовина або продукт, призначені для споживання людиною, оператор ринку, що здійснює діяльність пов’язану з виробництвом та обігом харчового продукту не відноситься до виключного переліку операторів ринку на яких не поширюється дія ст.21 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів». Прошу звернути особливу увагу на те, що Замовником встановлено надання інформації про наявність працівників (водіїв автотранспортних засобів, експедиторів транспортних та осіб, відповідальних за контролемщодо застосування постійно діючих процедур або застосування спрощеного підходу, за умови, що потужності оператора, де працевлаштовані вищезазначені особи, мають більше ніж 5 осіб робочого персоналу) відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід та будуть залучені для обігу предмету закупівлі. Вимоги щодо осіб, що відповідають за контролем щодо застосування постійно діючих процедур або застосування спрощеного підходу відповідають вимогам Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 року «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)».
Дата відповіді: 18.12.2018 08:50
Відповідь надана

Про робітників

Номер: e437282499724f6facef8e72acc5763a
Дата опублікування: 14.12.2018 18:00
Опис: Поясніть чому для відвантаження чвертей курячих заморожених та печінки яловичої приблизно 100 кг на тиждень потрібно задіювати 2 авто та 4 робітників. Чверті курячі та печінка яловича відвантажуються в упаковці виробника в одной машине при темперутуре не менше ніж -8*С. Вказані продукти в упаковці можуть відвантажуваться в одном рефрижераторі. Дайте повну відповідь на моє питання.
Відповідь: В порядку передбаченому ст.16 Закону України «Про публічні закупівлі» Замовник вимагає від учасників подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям, а саме: наявність обладнання та матеріально-технічної бази, що забезпечить безперебійне систематичне постачання харчових продуктів дрібними партіями, відповідно до замовлень протягом 2019 року. Заклад не має власної матеріально-технічної бази для тривалого зберігання товару відповідно до температурного режиму, отже харчові продукти будуть замовлятись невеликими партіями, відповідно до потреб, протягом 2019 року. Замовник не зобов’язує одночасно здійснювати перевезення двома транспортними засобами, однак, встановлює матеріально-технічну базу з достатню для забезпечення постачання протягом 2019 року. Посадові обов’язки водіїв та експедиторів мають абсолютно різний зміст та потребують різного кваліфікованого рівня, враховуючи вищезазначене, під час постачання, цілком обґрунтоване залучення як особи, що здійснює доставку – водія автотранспортного засобу, так і осіб, що здійснюють супроводження товару – експедиторів транспортних, що володіють знаннями щодо товарного сусідства, слідкують за додержанням температурного режиму, відповідають за процес навантаження та розвантаження, надають супровідні документи на товар, що підтверджують безпечність та якість товару, що постачається, тощо.
Дата відповіді: 18.12.2018 08:48
Відповідь надана

Питання про працівників

Номер: 261f4ab81fe84fd684527f65c45e28a9
Дата опублікування: 13.12.2018 15:24
Опис: У п.1.1. п.1 Додатку 1 тендерної документації Ви вимагаєте наявність транспортних засобів у кількості не менше 2-х одиниць (рефрижератори) та в п.п.2.1. п.2 певну кількість працівників (водіїв автотранспортних засобів, експедиторів транспортних) до кожної одиниці автотранспортного засобу, яким буде здійснюватися перевезення предмету закупівлі, тобто 4 працівника. Згідно п.3 ст.64, а також п.1 ст.44, п.1 ст.45 Господарського кодексу України суб’єкти господарювання самостійно вирішують питання чисельності робітників та штатного розкладу, самостійно проводять комерційний розрахунок та визначають майновий статус. Таким чином, вказані статті ГкУ говорять про протизаконність втручання будь-яких суб’єктів у господарчу діяльність з метою здійснення впливу на встановлення його організаційної структурі та кількості працівників. Дана вимога призводить до дискримінації учасників торгів - суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб) та позбавляє потенційних учасників можливості прийняти участь у торгах та стати Переможцем. Ця вимога також позбавляє мене прийняти участь у даних торгах та стати Переможцем. Я вважаю дану вимогу корупційною та вимагаю у п.п.2.1. п.2 Додатку 1 фразу про певну кількість працівників скасувати з тендерної документації (…кількість працівників кожної із вказаних вище професій повинна бути не меншою ніж кількість одиниць транспортних засобів, якими буде здійснюватися перевезення предмету закупівлі). А замість неї написати, що Учасник сам має вирішувати кількість працівників, яких буде задіювати в обігу предмету закупівлі.
Відповідь: В порядку передбаченому ст.16 Закону України «Про публічні закупівлі» Замовник вимагає від учасників подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям, а саме: наявність обладнання та матеріально-технічної бази, що забезпечить безперебійне систематичне постачання харчових продуктів дрібними партіями, відповідно до замовлень протягом 2019 року. Заклад не має власної матеріально-технічної бази для тривалого зберігання товару відповідно до температурного режиму, отже харчові продукти будуть замовлятись невеликими партіями, відповідно до потреб, протягом 2019 року. Замовник не зобов’язує одночасно здійснювати перевезення двома транспортними засобами, однак, встановлює матеріально-технічну базу з достатню для забезпечення постачання протягом 2019 року. Посадові обов’язки водіїв та експедиторів мають абсолютно різний зміст та потребують різного кваліфікованого рівня, враховуючи вищезазначене, під час постачання,цілком обґрунтоване залучення як особи, що здійснює доставку – водія автотранспортного засобу, так і осіб, що здійснюють супроводження товару – експедиторів транспортних, що володіють знаннями щодо товарного сусідства, слідкують за додержанням температурного режиму, відповідають за процес навантаження та розвантаження, надають супровідні документи на товар, що підтверджують безпечність та якість товару, що постачається, тощо.
Дата відповіді: 18.12.2018 08:47