• Спрощена закупівля
  • Однолотова
  • КЕП

М’ясопродукти

Торги відмінено

6 129 070.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 30 645.35 UAH
Період уточнення: 01.08.2025 17:04 - 07.08.2025 09:00
Відповідь надана

щодо технічних вимог

Номер: 98ed6792fc8743cea7ff634f300d99d2
Дата опублікування: 06.08.2025 22:00
Опис: Додаток 1 містить вимоги до предмету закупівлі, а саме: Сардельки вищого сорту, якість яких повинна відповідати вимогам ДСТУ 4436:2005. З незрозумілих причин Замовник вимагає відповідність сардельок наступним критеріям: Колір та вигляд м’ясного соку у нагрітому стані: від жовтого до світло-коричневого, з наявністю завислих білкових речовин у вигляді пластівців. Консистенція: м’ясо соковите, не переварене, яке не розпадається під час обережного виймання з банки, шматочки не розпадаються. Запах та смак: властиві тушкованому м’ясу з ароматом прянощів, без стороннього запаху та присмаку Наявність сторонніх домішок: не дозволено. Фасування: Жерстяна/металева банка. Маса нетто консерви в банці: не менше 500 г. Дивлячись на вимоги щодо фасування, ми розуміємо, що Замовник має на увазі закупівлю сардельок консервованих. При цьому вимоги щодо консистенції, в частині того, що сарделька не розпадається під час обережного виймання з банки, а також має смак та запах, який властивий тушкованому м'ясу, жодним чином не має ніякого відношення до сардельок, які мають бути виготовлені за ДСТУ 4436:2005. Окремо слід зазначити, що ДСТУ 4436:2005 не передбачає такого виду фасування як металева або жерстяна банка. У цьому ж додатку перелічені і інші вимоги до сардельок вищого сорту, які є взаємовиключними, зокрема: Фасування: Вакуумна полімерна упаковка вагою 2-4 кг. Тобто, в даному випадку ми як потенційні учасники закупівлі не можемо зрозуміти, що саме планує закупити Замовник - консерви (сардельки вищого сорту в металевій чи жерстяній банці) чи просто сардельки вищого сорту у вакуумній полімерній упаковці. Якщо Замовник має на увазі консерви, то в такому випадку слід зазначити можливість використання ТУ У виробника при виробництві консервованих сардельок, оскільки немає ДСТУ на консервовані сардельки. Оскільки Просимо внести відповідні зміни до Оголошення в частині технічних характеристик сардельок вищого сорту з уточненням нормативного документу до предмету закупівлі та виду фасування. Більше того, просимо Вас продовжити термін подання тендерних пропозицій не менш ніж на 7 днів з моменту внесення відповідних змін, у разі якщо предметом закупівлі будуть сардельки вищого сорту згідно з ДСТУ 4436:2005, або на не менш ніж на 12 днів з моменту внесення відповідних змін, у разі якщо предметом закупівлі будуть консервовані сардельки вищого сорту, оскільки саме ці терміни передбачені нормативними документами щодо проведення мікробіологічних випробувань відповідної продукції.
Відповідь: Доброго дня! Дякуємо Вам за те, що звернули увагу на помилку в технічній частині Оголошення! Сьогодні будуть внесені зміни до Оголошення для забезпечення належних вимог до предмета закупівлі.
Дата відповіді: 07.08.2025 14:42
Відповідь надана

Щодо в несення змін до інформації про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі

Номер: 9ea7549c8c4c494196afdc5e3b0a0fb6
Дата опублікування: 04.08.2025 12:22
Опис: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ПАРТНЕР ЮКРЕЙН», як учасник закупівлі, повідомляє, що умовами оголошення передбачено дискримінаційну вимогу, встановлену в додатку №1 до оголошення, а саме: встановлена вимога щодо фасування: «Фасування: Жерстяна/металева банка. Маса нетто консерви в банці: не менше 500 г», а також, вимога щодо предмету закупівлі який повинен відповідати нормативному документу на цей вид продукції: ДСТУ 4607:2006, ДСТУ 7048:2009, ДСТУ 4450:2005. Треба зауважити, що в таблиці 1 додатку 1 до оголошення, тільки в п.7 «Консерви м’ясо-рослинні каша пшенична зі свининою» передбачена, вимога про якість предмету закупівлі, яка повинна відповідати вимогам ТУ.У виробника. ТОВ «ПАРТЕР ЮКРЕЙН» вважає, що зазначені вимоги обмежують права учасників, що використовують іншу тару для страв готових до вживання (наприклад, реторт-пакет, який, до речі, передбачено до використання в Технічних Специфікаціях МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ за ТС МОУ.68999-019:2025(01) та ТС МОУ.68999-012:2024 (03) ), при цьому, якість самого предмета закупівлі повністю відповідає визначеним Замовником ДСТУ, (окрім фасування) та виконано за ТУ У 10.1-44195795-005:24 та ТУ У 10.8-44195795-003:2024, що відповідає вимогам законодавства України про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, зокрема законам України: «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», наказу МОЗ України від 13.05.2013 № 368 «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах» та виданих відповідно до них нормативно-правових актів. Також, звертаємо вашу увагу, що зазначені вище дискримінаційні вимоги Замовника призводять до здорощення предмету закупівлі та погіршення його експлуатаційних характеристик, і як наслідок, збільшення державних витрат через відсутність оптимальних конкурентних пропозицій. Слід зауважити, що реторт-пакети мають наступні переваги відносно тари металевої (жерстяної), скляної банки: • вага тари (реторт-пакету), мінімум в 3 рази легше (від 10г до 10,5г); • має кращу компактність, займають менше місця, зручні для транспортування; • має кращу зручність використання, не потребують для відкриття ключ або ніж, зручні для важких умов (не потребують додаткових зусиль для відкриття та споживання); • має кращі умови для зберігання, не чутливі до окиснення, биття, менш чутливі до світла, можна зберігати у різних умовах; • зберігає природний смак продукту. Отдже, приймаючи до уваги зазначене вище та за для недопущення порушення Замовником припису частини 1 статті 5 Закону України «Про публічні закупівлі»: - недотримання головних принципів здійснення публічних закупівель: відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників та рівне ставлення до них та об’єктивне та неупереджене визначення переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі. Пропонуємо додати до оголошення інформацію про можливість фасування предмету закупівлі у реторт-пакети та виготовлення предмету закупівлі за ТУ У Учасника.
Відповідь: Доброго дня. Звертаємо увагу Учасника, що згідно Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" та інших чинних нормативно – правових актів в сфері обігу продуктів харчування, реалізація товарів в цій сфері на території України здійснюється з дотриманням вимог щодо безпечності та якості. 1. Закупівля товарів у даній процедурі здійснюється з дотриманням відповідності товарам існуючим та діючим Державним стандартам (ДСТУ). Виключення складає товар «Консерви м’ясо-рослинні каша пшенична зі свининою», на який відсутній діючий Державний стандарт (ДСТУ). Тому закупівля товару «Консерви м’ясо-рослинні каша пшенична зі свининою» передбачає виготовлення даного товару за ТУ.У. 2. Щодо вашої думки про дискримінаційні вимоги: Зазначені в Оголошенні про проведення процедури вимоги щодо відповідності товарів загальнодоступним діючим Державним стандартам (ДСТУ) в жодному разі не є дискримінаційними та не обмежують коло учасників (якщо учасники пропонують товари, що відповідають діючим Державним стандартам). Зважаючи на вищевикладене, пропонуємо Учаснику діяти згідно вимог Оголошення.
Дата відповіді: 05.08.2025 14:34