-
Спрощена закупівля
-
Однолотова
-
КЕП
Оброблені фрукти та овочі
Завершена
4 009 240.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 20 046.20 UAH
мін. крок: 0.5% або 20 046.20 UAH
Період уточнення:
29.07.2025 11:44 - 04.08.2025 09:00
Відповідь надана
Щодо вимог до предмета закупівлі
Номер:
4d30b3b7c7054fdd938f27abe6801adc
Дата опублікування:
31.07.2025 19:28
Опис:
1) У пункті 1 додатку 1 «Технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі» вимоги щодо предмету закупівлі, зазначено: Товар – Салат «Лечо» повинен відповідати нормативному документу на цей вид продукції (товару): ДСТУ 3749-98 «Консерви. Овочі різані в томатному соусі. Загальні технічні умови».
Разом з тим, звертаємо увагу Замовника на те, що ДСТУ 3749-98 не містить в асортименті салат «Лечо». Подібна продукція наявна у ДСТУ 8083:2015 «Консерви із солодкого перцю» під назвою перець солодкий у томатному соку або ж виготовлення салату «Лечо» можливе за ТУ У виробника.
Враховуючи зазначене звертаємось до Замовника з проханням розглянути можливість внесення наступних змін у пункт 1 додатку 1, а саме: "Товар – Салат «Лечо» повинен відповідати нормативному документу на цей вид продукції (товару): ДСТУ 8083:2015 або ТУ У виробника".
2) У вимогах до предмета закупівлі додатку 1 «Технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі» зазначено «Тара – скляна банка об’ємом 1 дм3 згідно з ДСТУ ГОСТ 5717.2:2006 Банки скляні для консервів. Основні параметри та розміри (ГОСТ 5717.2-2003, IDT). Маса нетто консервів в банці повинна бути 1000 гр».
Звертаємо увагу Замовника на те, що згідно з ДСТУ ГОСТ 5717.2:2006 Банки скляні для консервів. Основні параметри та розміри (ГОСТ 5717.2-2003, IDT), вимоги до тари наступні - скляна банка об’ємом до 1 дм3. Саме тому й маса нетто консервів в банці повинна бути до 1000 гр.
Враховуючи зазначене звертаємось до Замовника з проханням розглянути можливість внесення наступних змін у вимоги до предмета закупівлі додатку 1, а саме: «Тара – скляна банка об’ємом до 1 дм3 згідно з ДСТУ ГОСТ 5717.2:2006 Банки скляні для консервів. Основні параметри та розміри (ГОСТ 5717.2-2003, IDT). Маса нетто консервів в банці повинна бути до 1000 гр.»
Відповідь:
1) Шановний учаснику, салат «Лечо» не виготовляється за ДСТУ 8083:2015 «Консерви із солодкого перцю». Відповідно до пункту 4.1 Розділу 4 ДСТУ 8083:2015 «Консерви із солодкого перцю», залежно від рецептури консерви виготовляють у заливці або у томатному соку. Відповідно до Таблиці 1 «Органолептичні показники консервів», яка міститься в підпункті 5.1.1 пункту 5.1 Розділу 5 ДСТУ 8083:2015 «Консерви із солодкого перцю» зазначено характеристики для «перець солодкий в заливці» та «перець солодкий у томатному соку». Згідно органолептичних показників консервів за цією таблицею, «перець солодкий у заливці» виробляється без додавання томатного соку і якість заливки «прозора» (Замовник також закуповує «перець солодкий у заливці» в рамках цієї закупівлі), а «перець солодкий у томатному соку» за зовнішнім виглядом (згідно вищезгаданої таблиці) повинен бути «Плоди перцю здорові, не зморщені, без мехнічних пошкоджень, цілі, без плодоніжки, очищені від насіннєвого гнізда, укладені один в інший перпендикулярно до дна банки і залиті томатним соком. Дозволено наявність плодів тріснутих не більше ніж 20%». Тобто, це НЕ є салатом, по-перше цей продукт потребує додаткового нарізання перед вживанням його у їжу (тому що плоди цілі), а по-друге в ньому відсутній томатний соус, такі плоди просто залиті томатним соком. Замовник потребує закупівлі саме салату, який вже буде готовий до споживання і не потребує додаткових дій для його підготовки до споживання. Також, Замовник звертає увагу Учасника, що ДСТУ 3749-98, якому повинна відповідати якість салату «Лечо» не містить вичерпного переліку товарів, що за ним виготовляються. Таким чином, пропонуємо Учаснику діяти в рамках вимог Оголошення.
2) Не дуже зрозуміло, саме до якого товару (який є предметом закупівлі) учасником було написано звернення до Замовника щодо внесення змін у документацію, а саме: «тара – скляна банка об’ємом до 1 дм3 згідно з ДСТУ ГОСТ 5717.2:2006 Банки скляні для консервів. Основні параметри та розміри (ГОСТ 5717.2 – 2003, IDT. Маса нетто консервів в банці повинна бути до 1000гр.». Але, якщо це було зазначено в рамках вищезгаданого товару «Салат «Лечо», то замовник повідомляє, що відповідно до підпункту 4.3.1 пункту 4.3 Розділу 4 ДСТУ 3749-98, овочеві салати фасують у скляні банки місткістю не більше ніж 1,0 дм3 згідно з ГОСТ 5717 або скляні банки з вінцем горловини типу ІІІ згідно з нормативним документом. Згідно Розділу 3 з ДСТУ ГОСТ 5717.2:2006 (ГОСТ 5717.2 – 2003, IDT), номінальна місткість - місткість тари, що визначає заданий обсяг рідини, який використовують для маркування тари, а повна місткість - місткість тари, що визначає обсяг рідини, вміщеної до верхньої площини торця вінця горловини. Згідно 4, банки, номінальною місткістю 1000 дм3 вміщають 1060+-20 повної маси.
Просимо Учасника уточнити своє звернення або ж діяти в рамках вимог оголошення.
Дата відповіді:
01.08.2025 17:47