-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
Миючі та дезінфікуючі засоби для закладів освіти Саксаганського району та ЦБУО
Місцезнаходження замовника - 50071, Дніпропетровська обл., місто Кривий Ріг, вул. Володимира Великого, будинок 32. Категорія замовника - підприємства, установи, організації, зазначені у пункті 3 частини першої статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі». Закупівля здійснюється у відповідності до положень Постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 року № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».
Завершена
789 148.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 3 945.74 UAH
мін. крок: 0.5% або 3 945.74 UAH
Період уточнення:
03.07.2025 14:28 - 12.07.2025 00:00
Відповідь надана
Стосовно інформації, наданої в Додатку 3
Номер:
aed2b1aacee442d08760521b0b7aaedd
Дата опублікування:
07.07.2025 21:42
Опис:
Шановний замовник. 1. В таблиці предмету закупівлі в графі "Найменування товару" в п.8 прописана закупівля "Мило господарське (фас. 5000 мл)", а в графі "Технічні/інші характеристики (технічна специфікація)" задані характеристики на закупівлю засобу для дезінфекції шкіри рук з вимогою підтвердити це витягом з Державного реєстру дезінфекційних засобів МОЗ. Мило господарське не відноситься до дезінфекційних засобів, відповідно не внесено до Державного реєстру дезінфекційних засобів МОЗ. Питання: що ви плануєте закупити? Мило господарське чи засіб для дезінфекції шкіри рук? 2. Категорія вашої закупівлі 39830000-9 Продукція для чищення, а ви вимагаєте надання копії сертифікату виробника на відповідність вимогам ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT), дійсний на момент подання тендерних пропозицій. Цей стандарт встановлює вимоги до системи управління безпечністю харчових продуктів, яка дозволяє організаціям, що беруть участь у харчовій ланцюзі, планувати, впроваджувати, експлуатувати, підтримувати та оновлювати систему управління безпечністю харчових продуктів. Яке відношення має система управління безпечністю харчових продуктів до продукції для чищення? Визначтеся з тим, які засоби плануєте закупити і приведіть, будь ласка, вашу тендерну документацію відповідно до категорії закупівлі
Відповідь:
Шановний учаснику! Технічні та інші характеристики (технічна специфікація) до предмета закупівлі сформована замовником з урахуванням специфіки його потреб на підставі п. 3 ч. 2 ст. 22 та ст. 23 Закону України “Про публічні закупівлі”.
Зокрема, керуючись ч. 5 ст. 23 Закону України “Про публічні закупівлі”, замовник потребує підтвердження дезінфікуючої дії засобу мило господарське рідке.
Також на підставі вказаної норми Закону замовник встановив вимогу надання копії сертифікату виробника на відповідність вимогам ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT). У Вступі до ISO 22000 зазначено, що безпечність харчових продуктів пов’язана з наявністю небезпечних чинників у харчових продуктах на момент споживання (вживання споживачем). Оскільки небезпечний чинник харчового продукту може з’явитися на будь-якій ланці харчового ланцюга, адекватне керування в усьому харчовому ланцюгу є суттєво важливим. Отже, харчові продукти можна убезпечити спільними зусиллями всіх сторін, що беруть участь у харчовому ланцюгу. Харчовий ланцюг охоплює різноманітні організації, від виробників кормів та первинної продукції до виробників харчових продуктів, операторів з транспортування та зберігання і субпідрядників, і далі до підприємств роздрібної торгівлі та закладів громадського харчування (разом із суміжними організаціями, такими як виробники устаткування, пакувальних матеріалів, мийних засобів, добавок та інгредієнтів). Такий ланцюг охоплює також організації з надання послуг. Таким чином, вимога відповідності вимогам ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) щодо виробника мийних засобів встановлена замовником обґрунтовано.
Дата відповіді:
09.07.2025 09:44