-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
Набори цукерок для проведення протокольних заходів з числа пільгових та соціально вразливих категорій населення
Завершена
985 050.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 4 925.25 UAH
мін. крок: 0.5% або 4 925.25 UAH
Період уточнення:
21.03.2025 16:10 - 27.03.2025 00:00
Відповідь надана
Система НАССР
Номер:
aca98ec4fa054ee284b413a8a53590f1
Дата опублікування:
24.03.2025 15:56
Опис:
Доброго дня!
Вимогами ТД потрібно надати оригінал документа (сертифікат) який підтверджує, що система управління безпечністю харчових продуктів Учасника відповідає вимогам НАССР згідно Закону України №771/97 від 23.12.1997 р. «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» і Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)».
При цьому потрібно надати Сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів (відповідає вимогам стандарту ДСТУ ISO 22000:2019) виробника/фасувальника набору цукерок та/або усіх виробника(ів) цукерок, що ввійшли до складу набору цукерок.
В будь якому випадку учасник є фасувальником, оскільки виробники вищезначених цукерок є різні.
Питання в наступному: чи є Сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів (відповідає вимогам стандарту ДСТУ ISO 22000:2019) фасувальника набору цукерок одночасно і документом (сертифікат) який підтверджує, що система управління безпечністю харчових продуктів Учасника відповідає вимогам НАССР згідно Закону України №771/97 від 23.12.1997 р. «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» і Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)»??
По це один і той же стандарт
Відповідь:
Добрий день. Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 20 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23 грудня 1997 року № 771/97-ВР, обов’язки операторів ринку: оператори ринку зобов’язані: розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів. Саме тому, вимогами ТД передбачено надання оригіналу документу (сертифікату), який підтверджує, що система управління безпечністю харчових продуктів Учасника відповідає вимогам НАССР згідно Закону України №771/97 від 23.12.1997 р. «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» і Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». Вказаний документ видається відповідно до норм вітчизняного законодавства.
Стандарт ISO 22000 ‒ це міжнародно-визнаний метод контролю якості харчових продуктів. Цей міжнародний стандарт спрямований на створення систем управління безпечністю і призначений для застосування усіма організаціями, зайнятими в ланцюгу виробництва, постачання і реалізації харчової продукції. Відповідно до цього стандарту, харчовий ланцюг («food chain») являє собою послідовність стадій та операцій, що включають виготовлення, обробку, дистрибуцію, зберігання й перероблення засобів для харчування і харчових продуктів, від первинного виробництва до споживання. Виробничий ланцюг розглядається як єдиний процес, протягом якого повинні бути усунені всі чинники, що можуть призвести до виготовлення недоброякісної та небезпечної для здоров'я людини продукції. Отже, Сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів (відповідає вимогам стандарту ДСТУ ISO 22000:2019) виробника/фасувальника набору цукерок та/або усіх виробника(ів) цукерок, що ввійшли до складу набору цукерок є іншим документом, що визначений для надання в складі тендерної пропозиції Учасників процедури закупівлі. Дякуємо за взаєморозуміння.
Дата відповіді:
26.03.2025 11:35