-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
- 1
код ДК 021:2015: 55520000-1 Кейтерингові послуги «Послуги з організації гарячого харчування дітей та молоді з інвалідністю (готові страви з доставкою)»
Торги не відбулися
416 113.00
UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 080.57 UAH
мін. крок: 0.5% або 2 080.57 UAH
Період уточнення:
20.02.2025 15:31 - 25.02.2025 00:00
Відповідь надана
1
Номер:
4119a317f12449428d0459a46f8325dd
Дата опублікування:
24.02.2025 17:49
Опис:
Шановний Замовнику! У Додатку 2 до ТД зазначено: "Меню розробляється Учасником з урахуванням вікових норм харчування дітей та молоді з інвалідністю затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 13.03.2002 № 324 «Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатних установах, навчальних та санаторних закладах сфери управління Міністерства соціальної політики» та від 20.10.2010 № 953 «Про встановлення норм харчування на підприємствах, в організаціях та установах сфери управління Міністерства праці та соціальної політики», Постанови КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», відповідно до спільного наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 № 298/227 «Про затвердження інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» складається на зимово-весняний і літньо-осінній періоди року та погоджується Держпродспоживслужбою. Без відповідного погодження дозволено використовувати меню рекомендоване МОЗ.". Окрім цього, у Додатку 2 до ТД також містяться примірні сезонні чотирьохтижневі меню. Таким чином, просимо деталізувати чи потрібно Учаснику надавати власне розроблене та погоджене Держпродспоживслужбою меню? Чи харчування у рамках даної закупівлі буде здійснюватись за меню, наданими у складі ТД?
Відповідь:
Шановний Учаснику!
Відповідно до п.11 Додатка 2 до Тендерної документації «Меню розробляється Учасником з урахуванням вікових норм харчування дітей та молоді з інвалідністю затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 13.03.2002 № 324 «Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатних установах, навчальних та санаторних закладах сфери управління Міністерства соціальної політики» та від 20.10.2010 № 953 «Про встановлення норм харчування на підприємствах, в організаціях та установах сфери управління Міністерства праці та соціальної політики», Постанови КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», відповідно до спільного наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 № 298/227 «Про затвердження інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» складається на зимово-весняний і літньо-осінній періоди року та погоджується Держпродспоживслужбою. Без відповідного погодження дозволено використовувати меню рекомендоване МОЗ».
Таким чином, будуть розглядатися подані пропозиції меню, як розроблені Учасником та затверджені Держспоживчслужбою, так і рекомендоване МОЗ, з дотриманням норм харчування дітей та молоді з інвалідністю згідно чинного законодавства.
Дякуємо за запитання!
Дата відповіді:
24.02.2025 18:54