-
Спрощена закупівля
-
Мультилотова
-
КЕП
Ложка столова одноразова
Завершена
11 400 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0% або 4 200.00 UAH
мін. крок: 0% або 4 200.00 UAH
Період уточнення:
23.01.2025 15:49 - 29.01.2025 00:00
Відповідь надана
уточнення технічних вимог
Номер:
d63eb62596fe4952b1605ebe5f446d3b
Дата опублікування:
28.01.2025 17:48
Опис:
Шановний замовнику, дякуємо за надану відповіть, однак просимо уточнити, чи буде відповідати технічним вимогам ложка вагою 3,5 г.
Ми задаємо це питання, бо 3,5 г не менше, ніж 3 г, але така вага ложки не входить в проміжок 2,7 - 3,3 г
Відповідь:
Шановний Учаснику! Для роз’яснення питання надаємо розгорнуту відповідь. Дані формули не є вимогою Замовника, а викладені в довідкових цілях.
Номінальна вага – це, по суті, теоретична або заявлена вага якогось об'єкта. Це значення зазвичай вказується виробником і може відрізнятися від фактичної ваги через різні причини.
Загальна формула для розрахунку абсолютної похибки:
Δm = |m_виміряне - m_теоретичне|
де:
Δm - абсолютна похибка (в грамах)
m_виміряне - маса, отримана в результаті зважування
m_теоретичне - теоретична маса (в нашому випадку, 3.5 грама)
Формула для розрахунку відносної похибки:
δm = (Δm / m_теоретичне) * 100%
де:
δm - відносна похибка (у відсотках)
Для врахування всіх джерел похибки, формулу можна розширити:
Δm_загальна = √(Δm_ваги² + Δm_тари² + Δm_зовнішніх_факторів²)
де:
Δm_загальна - загальна абсолютна похибка
Δm_ваги - похибка ваг (вказана в їх технічних характеристиках)
Δm_тари - похибка тари
Δm_зовнішніх_факторів - похибка, спричинена зовнішніми факторами (може бути складною для точного кількісного визначення)
Потім, за допомогою розрахованої загальної абсолютної похибки, ви можете обчислити загальну відносну похибку за формулою для відносної похибки.
Важливі зауваження
Похибка зовнішніх факторів може бути складною для точного кількісного визначення. Її вплив можна зменшити, проводячи вимірювання в стабільних умовах.
Для більш точного розрахунку рекомендується звернутися до методик, описаних у ДСТУ або інших нормативних документах, що стосуються вашої галузі.
Якщо ви маєте справу з великою кількістю вимірювань, можна використовувати статистичні методи для оцінки похибки.
Дата відповіді:
29.01.2025 10:08
Відповідь надана
уточнення технічних вимог
Номер:
84dace2fd34c4f77ac1ed2c870fbdef9
Дата опублікування:
28.01.2025 12:25
Опис:
Шановний замовнику, просимо підтвердити, чи вірно ми зрозуміли, що вага ложки повинна бути не менше 2,7 г (3 г мінус 10%)?
Тобто наприклад ложка вагою 3,5 г відповідає вашим технічним вимогам?
Відповідь:
Шановний Учаснику! Вищезгадана маса ложки 2,7 г входить до допустимого відхилу, проте не може бути номінальною вагою, яка має становити не менше 3 г.
Дата відповіді:
28.01.2025 17:35
Відповідь надана
Уточнення технічних вимог
Номер:
d17dfdd89c28498ab5917db48c3dc674
Дата опублікування:
27.01.2025 16:28
Опис:
Шановний замовнику, в технічних вимогах вказано, що вага ложки не менше 3 г, а допустимі відхили маси від номінальних можуть бути ± 10 %. Підкажіть, як рахувати допустимі відхили ± 10 %, якщо маса ложки "не менше 3 г"? Дякую!
Відповідь:
Шановний Учаснику! Відповідно Технічних вимог Замовника номінальна вага ложки має становити не менше 3 г. Так як через різноманітні технологічні фактори неможливо досягти абсолютної точності маси ложки у виробництві дозволяється відхилення фактичного значення від номінальної ваги ложки ±10%.
Дата відповіді:
28.01.2025 09:13