-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
- 1
Хліб із борошна пшеничного першого сорту; Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна; Булка здобна, 70 гр.
Торги не відбулися
3 992 600.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 19 963.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 19 963.00 UAH
Період уточнення:
21.12.2024 17:39 - 27.12.2024 00:00
Відповідь надана
ЩОДО ТЕХНІЧНИХ, ЯКІСНИХ ТА КІЛЬКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ
Номер:
83625c7b05454bd69e2318585d97b679
Дата опублікування:
23.12.2024 17:43
Опис:
Шановний замовнику!
1. Відповідно до пункту 1.5.2. Учасник у складі тендерної пропозиції має надати протокол дозиметричного контролю спеціалізованих автотранспортних засобів, якими буде здійснюватися постачання продукції, виданий на ім’я учасника чи/або виробника не раніше ІV кварталу 2024 року установою, що має право на здійснення дозиметричного контролю.
Відповідно до Наказу МОЗ України від 02.02.2005 № 54 «Про затвердження державних санітарних правил «Основні санітарні правила забезпечення радіаційної безпеки України» Протокол дозиметричного контролю спеціалізованих автотранспортних засобів, а точніше дозвіл Державної санітарно-епідеміологічної служби МОЗ України на постійні перевезення джерела іонізуючого випромінювання далі – ДІВ (радіоактивних речовин і матеріалів, пристроїв і установок із джерелами іонізуючих випромінювань і радіоактивних відходів) спеціалізованим транспортом видається на всі транспортні засоби, спеціально впорядковані для постійних перевезень радіоактивних речовин, у тому числі ядерних матеріалів, пристроїв і установок із джерелами, а також радіоактивних відходів.
Предметом цієї закупівлі є закупівля товару - хлібопродуктів, а не перевезення ДІВ, тому протокол дозиметричного контролю не відноситься до предмету закупівлі.
Зазначене, зокрема, підтверджується рішеннями постійно-діючої колегії Антимонопольного комітету України від 19.01.2023 № 675-р/пк-пз та від 23.03.2023 № 3641-р/пк-пз.
У зв'язку із цим, просимо виключити зазначену вимогу з тендерної документації.
2. Відповідно до пункту 1.5.11. учасник повинен надати скановану копію оригіналу сертифікату щодо успішного опанування програми Внутрішнього аудиту згідно ДСТУ ISO 19011:2019 "Настанови щодо проведення аудитів систем управління" виданого уповноваженій особі.
Предметом зазначеної закупівлі є товар, а саме хлібопродукти. Просимо або виключии зазначену вимогу, або надати детальне розяснення про те, яке відношення має наявність сертифікату внутрішнього аудиту в певної особи до можливості постачати хлібопродукти у ваш заклад. ДЯкуємо
Відповідь:
Шановний Учасник! Дякуємо за Ваше звернення! Уважно розглянувши його, УО Замовника прийняла рішення частково погодитися з викладеними у ньому (зверненні) аргументами та внести і оприлюднити відповідні зміни до ТД Замовника у визначений законодавством у сфері публічних закупівель спосіб.
Одночасно повідомляємо, що у задоволені вимог відносно пукту 2 Вашого звернення вимушені Вам відмовити з наступної причини.
НАССР (англ. Hazard Analysis and Critical Control Points) – система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок.
Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.
Оператор ринку харчових продуктів - суб’єкт господарювання, що провадить діяльність із метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів та/або інших об’єктів санітарних заходів (крім матеріалів, що контактують із харчовими продуктами), і який відповідає за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. До операторів ринку належать фізичні особи, якщо вони провадять діяльність із метою або без мети отримання прибутку та займаються виробництвом та/або обігом харчових продуктів або інших об’єктів санітарних заходів (Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР).
Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР установлює, що всі оператори ринку харчових продуктів зобов’язані розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів (стаття 20).
Статтею 33 Закону України №771 встановлено порядок розроблення, затвердження та застосування об’єднаннями операторів ринку методичних настанов, виконання яких свідчитиме про виконання вимог, що визначені харчовим законодавством.
Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» регламентує вимоги щодо розроблення програм-передумов та постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР операторами ринку харчових продуктів.
Виробничі підприємства системи споживчої кооперації, які відповідно до законодавства є операторами ринку харчових продуктів, повинні відповідно до цих Настанов забезпечити знання вісіх законодавчих актів, що стосуються гігієнічних вимог та процедур заснованих на принципах НАССР та впровадження системи НАССР на підприємстві.
Першим завданням у розробленні системи НАССР є створення робочої групи, знання та досвід якої мають бути достатніми для визначення потенційних небезпечних чинників і критичних точок контролю (КТК), розроблення плану НАССР, що підтверджується відповідним сертифікатом, у даному випадку, наявністю сертифікату щодо успішного опанування програми внутрішнього аудиту згідно ДСТУ ISO 19011:2019 "Настанови щодо проведення аудитів систем управління" виданого уповноваженій особі.
З огляду на вищезазначене, наявність вказаного сертифікату є одним із важливих факторів на підтвердження спроможності Учасника постачати якісну продукцію. Дякуємо за розуміння! Вдалих Вам закупівель!
Дата відповіді:
25.12.2024 17:31