• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

ДК 021:2015 – 15330000-0 Оброблені фрукти та овочі (Капуста (соління), помідори (солоні), огірки (соління) для харчування дітей в закладах освіти Оболонського району м. Києва)

Завершена

1 317 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 6 585.00 UAH
Період уточнення: 24.10.2024 16:09 - 29.10.2024 00:00
Відповідь надана

щодо технічних умов

Номер: e3ae612c121e43c19f7bf6432cf765d9
Дата опублікування: 25.10.2024 16:39
Опис: Просимо Вас зазначити в технічних вимогах Масову частку огірків та помідорів (від маси нетто) в відсотках %. Так як потенційні постачальники можуть по різному наповнювати відра та доливати розсолом до 8 кг.
Відповідь: Шановний Учаснику! Звертаємо Вашу увагу, що Замовником здійснюється закупівля оброблених овочів (соління) в таких одиницях виміру як «кілограм» (тобто, чиста вага продукту), про що зазначено в оголошенні та технічних вимогах до тендерної документації. Зокрема, умовами тендерної документації передбачено зазначення на кожній одиниці фасування такої інформації, як «вага нетто», на підтвердження чого учасником в складі тендерної пропозиції надається фото зразків маркування товару. Кількість розсолу може залежати від ємності, в яку фасований товар, але об'єм розсолу до маси нетто огірка або помідора не додається. Крім того, у державному стандарті показник співвідношення розсолу до маси огірка чи помідора не нормується, а залежить виключно від рецептури виробника. Таким чином, зазначення Замовником конкретних показників відсоткового співвідношення розсолу до маси нетто продукції може призвести до звуження кола учасників, що порушує такі принципи здійснення публічних закупівель, як добросовісна конкуренція, недискримінація учасників та рівне ставлення до них. Враховуючи вищевикладене, Замовник не вважає за потрібне та доцільне вносити зміни до тендерної документації в частині технічних вимог до фасування товару.
Дата відповіді: 28.10.2024 13:57