-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
Овочі, фрукти та горіхи (буряк кормовий; буряк столовий; морква столова; цибуля ріпчаста; часник; капуста; селера)
Торги не відбулися
2 371 130.83
UAH без ПДВ
мін. крок: 1% або 23 711.31 UAH
мін. крок: 1% або 23 711.31 UAH
Період уточнення:
14.10.2024 17:39 - 20.10.2024 00:00
Відповідь надана
Уточнення щодо предмету закупівлі
Номер:
ca878157f9b8482688d62d0e781bae83
Дата опублікування:
17.10.2024 12:21
Опис:
Доброго дня. Ми, як учасник який має намір прийняти участь у даній закупівлі звертаємось до вас за роз’ясненням. Відповідно до змін до Особливостей, які набули чинності 09.07.2024, закупівлі, оголошені з 09.07.2024, повинні мати окремі додатки до тендерної документації для учасників і переможців, де міститься перелік документів та/або інформації, які мають бути подані на такий тендер. Відповідно до оприлюдненої вами тендерної документації, а саме п. 4 Додатку 7 «Переліку документів та інформації, які повинен надати учасник процедури закупівлі у складі тендерної пропозиції» предметом цієї закупівлі є - 03310000-5 Риба, ракоподібни та продукція водного господарства (риба морожена атерина; риба морожена мінтай; риба морожена оселедець; риба морожена путасу; риба морожена салака; риба морожена хек) на 1 півріччя 2025 року. У зв’язку з тим що, «неспроможність подати всю інформацію, що потребує тендерна документація, або подання пропозиції, яка не відповідає встановленим вимогам, буде віднесена на ризик учасника та спричинить за собою відхилення тендерної пропозиції» просимо уточнити, що саме є предметом даної закупівлі риба чи овочі?
Відповідь:
Відповідно до а.2 п.54 Пстанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022р. № 1178 "Замовник має право з власної ініціативи або у разі усунення порушень вимог законодавства у сфері публічних закупівель, викладених у висновку органу державного фінансового контролю відповідно до статті 8 Закону, або за результатами звернень, або на підставі рішення органу оскарження внести зміни до тендерної документації та/або оголошення про проведення відкритих торгів. У разі внесення змін до тендерної документації та/або оголошення про проведення відкритих торгів строк для подання тендерних пропозицій продовжується замовником в електронній системі закупівель, а саме - в оголошенні про проведення відкритих торгів таким чином, щоб з моменту внесення змін до тендерної документації та/або оголошення про проведення відкритих торгів до закінчення кінцевого строку подання тендерних пропозицій залишалося не менше чотирьох днів.", Замовником будуть внесени зміни до умов тендерної документації
Дата відповіді:
17.10.2024 15:09
Відповідь надана
Невірно обрано процедуру закупівлі
Номер:
0403fbe7594e4ded82da80d982da9117
Дата опублікування:
15.10.2024 11:01
Опис:
Шановний Замовнику, повідомляємо Вам, що Замовники в розумінні Закону України «Про публічні закупівлі» мають закуповувати деякі продукти харчування, зокрема овочі та фрукти, через електронний каталог Prozorro Market, відповідно до внесених змін до постанови КМУ від 12.10.2022 №1178, що набули чинності 14.03.2024. Тобто обов’язковими до закупівлі через е-каталог є цибуля, морква, буряк, капуста, що є предметом закупівлі по оголошеній вами процедурі закупівлі. Таким чином, обрана форма проведення закупівлі – відкриті торги з особливостями, не відповідає діючому законодавству. Просимо вас надати роз’яснення на звернення шляхом оприлюднення його в електронній системі закупівель відповідно до статті 10 Закону та пункту 54 Особливостей, стосовно наступного: відповідно до якої норми діючого законодавства уповноважена особа приймає рішення проводити процедуру закупівлі - “відкриті торги з особливостями” замість процедури закупівлі -“запит ціни пропозиції”? і чому при проведенні даної закупівлі вами ігнорується законодавство України в сфері публічних закупівель?
Відповідь:
Комунальна установа Миколаївський зоопарк на звернення повідомляє:
- По-перше
Замовник визначає предмет закупівлі:
• у порядку, встановленому Уповноваженим органом. Порядок визначення предмета закупівлі Мінекономіки затвердило наказом від 15.04.2020 № 708 (далі — Порядок № 708);
• із застосуванням Єдиного закупівельного словника, затвердженого у встановленому законодавством порядку (п. 22 ч. 1 ст. 1 Закону).
- По-друге
Для товарів і послуг замовник визначає предмет закупівлі за показником четвертої цифри Єдиного закупівельного словника. Це головна умова розділу I Порядку № 708. Він дозволяє також окремі частини предмета закупівлі (лоти) визначати за показниками четвертої — восьмої цифр Єдиного закупівельного словника, обсягом, номенклатурою, місцем постачання товарів, виконання робіт або надання послуг.
Що саме вважати поділом предмета закупівлі товарів і послуг, зрозуміємо з аналізу норми, що забороняє поділ предмета закупівлі.
За умови того що, Доаток 2 до особливойтей затверджений згідно з Постановою КМ № 1178(зі змінами), ПЕРЕЛІК продуктів харчування, закупівля яких здійснюється замовниками з використанням електронного каталогу, не є виключеним, тобто у переліку вдсутен такий продукт харчування, як буряк кормовий. Замовником було прийнято рішення проводити відкриті торги з урахуванням Особливостей щоб уникнути поділу предмету закупівлі товару за кодом ДК 021:2015 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи (буряк кормовий; буряк столовий; морква столова; цибуля ріпчаста; часник; капуста; селера).
Закупівля здійснюється по предмету закупівлі в цілому.
Дата відповіді:
15.10.2024 13:32