• Спрощена закупівля
  • Однолотова
  • КЕП

банан, яблуко, апельсин, мандарин, груша, лимон, диня

Завершена

672 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 6 720.00 UAH
Період уточнення: 01.08.2024 13:47 - 07.08.2024 09:00
Відповідь надана

Контроль нормативних характеристик випробувального обладнання

Номер: c16ef1b4882f4f1c940b2a858b7c9874
Дата опублікування: 02.08.2024 17:26
Опис: Пункт 5 Додатку 1 до Оголошення : Учасник надає сканований оригінал в кольоровому вигляді документу, виданого акредитованим органом з оцінки відповідності, що підтверджує контроль нормативних характеристик випробувального обладнання для відтворення кліматичних факторів (холодильна установка, встановлена на автомобілі), задіяного в обігу товару згідно з п.2 ст.45 Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та договір з акредитованим органом. Зазначена умова не передбачена жодним НПА. З якою метою вами встановлена зазначена умова? Що саме підтвердить договір з акредитованим органом?
Відповідь: Доброго дня Шановний Запитувач, відповідно до п.5 додатку 1 оголошення учасник повинен надати сканований оригінал в кольоровому вигляді документу, виданого акредитованим органом з оцінки відповідності, що підтверджує контроль нормативних характеристик випробувального обладнання для відтворення кліматичних факторів (холодильна установка, встановлена на автомобілі), задіяного в обігу товару згідно з п.2 ст.45 Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та договір з акредитованим органом. Оскільки, в цьому пунктів не встановлено конкретної форми або назви документу, такий документ може бути в будь-якій формі. Дана вимога передбачена ч.2 ст.16 Закону України «Про публічні закупівлі», в якій зазначено, що Замовник установлює один або декілька з кваліфікаційних критеріїв, зокрема, наявність в учасника процедури закупівлі обладнання, матеріально-технічної бази та технологій. Відповідно до статті 1 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», безпечний харчовий продукт - харчовий продукт, який не справляє шкідливого впливу на здоров’я людини та є придатним для споживання. Згідно ДСТУ 8133:20150 Температура зберігання яблук становить від 0 ° С до + 4 ° С ,Згідно ДСТУ 8326:2015 температура зберігання груш становить 0...+4°С, Згідно ДСТУ 7036:2019 диня температура зберігання динь становить +1...+3°С, Згідно ДСТУ ЕЄК ООН FFV-14:2007 температура зберігання цитрусових становить 5-8 ° вище 0, згідно ДСТУ ТУ У на банан температура зберігання становить від +12 до +14 °C , Влітку вантажний відсік автомобіля необхідно охолоджувати, а взимку підігрівати. Відповідно, необхідна температура перевезення бананів може бути забезпечена в рефрижераторі. Тому температурний режим для перевезення предмету закупівлі є вкрай необхідним. При цьому, Замовнику важливо впевнитися в тому, що нормативні характеристики випробувального обладнання для відтворення кліматичних факторів (холодильна установка, встановлена на автомобілі) відповідають нормі. Таким чином, вимога встановлена в п.5 додатку 1 оголошення не є дискримінаційною та є обґрунтованою при ставці предмету закупівлі для потреб оборони.
Дата відповіді: 05.08.2024 11:54
Відповідь надана

Простежуваність

Номер: a45864eabfe74c8084625b33b103119a
Дата опублікування: 02.08.2024 17:18
Опис: Доброго дня! Прошу надати роз'яснення, які саме документи маються на увазі у п.5 Додатку 1 до Оголошення (документи, які забезпечують його простежуваність та підтверджують походження, безпечність та окремі показники якості харчового продукту, відповідно до вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів)?
Відповідь: Доброго дня Шановний Запитувач, відповідно до п.5 додатку 1 оголошення учасник повинен надати сканований оригінал в кольоровому вигляді документу, виданого акредитованим органом з оцінки відповідності, що підтверджує контроль нормативних характеристик випробувального обладнання для відтворення кліматичних факторів (холодильна установка, встановлена на автомобілі), задіяного в обігу товару згідно з п.2 ст.45 Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та договір з акредитованим органом. Оскільки, в цьому пунктів не встановлено конкретної форми або назви документу, такий документ може бути в будь-якій формі. Дана вимога передбачена ч.2 ст.16 Закону України «Про публічні закупівлі», в якій зазначено, що Замовник установлює один або декілька з кваліфікаційних критеріїв, зокрема, наявність в учасника процедури закупівлі обладнання, матеріально-технічної бази та технологій. Відповідно до статті 1 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», безпечний харчовий продукт - харчовий продукт, який не справляє шкідливого впливу на здоров’я людини та є придатним для споживання. Згідно ДСТУ 8133:20150 Температура зберігання яблук становить від 0 ° С до + 4 ° С ,Згідно ДСТУ 8326:2015 температура зберігання груш становить 0...+4°С, Згідно ДСТУ 7036:2019 диня температура зберігання динь становить +1...+3°С, Згідно ДСТУ ЕЄК ООН FFV-14:2007 температура зберігання цитрусових становить 5-8 ° вище 0, згідно ДСТУ ТУ У на банан температура зберігання становить від +12 до +14 °C , Влітку вантажний відсік автомобіля необхідно охолоджувати, а взимку підігрівати. Відповідно, необхідна температура перевезення бананів може бути забезпечена в рефрижераторі. Тому температурний режим для перевезення предмету закупівлі є вкрай необхідним. При цьому, Замовнику важливо впевнитися в тому, що нормативні характеристики випробувального обладнання для відтворення кліматичних факторів (холодильна установка, встановлена на автомобілі) відповідають нормі. Таким чином, вимога встановлена в п.5 додатку 1 оголошення не є дискримінаційною та є обґрунтованою при ставці предмету закупівлі для потреб оборони.
Дата відповіді: 05.08.2024 11:54