• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

Шинка свиняча варено-копчена вищого сорту ДСТУ 4668:2006

Торги не відбулися

279 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 2 790.00 UAH
Період уточнення: 30.07.2024 10:25 - 04.08.2024 00:00
Відповідь надана

ISO 22000:2018/ISO 22000:2019, що підтверджує управління безпечністю харчових продуктів, чинний на дату розкриття пропозиції, виданий на ім'я Учасника.

Номер: 6e1e70a3f2554ae591c6017cb4d8cffd
Дата опублікування: 31.07.2024 12:02
Опис: Доброго дня, Відповідно до вимог тендерної документації вимагається Сертифікат виданий відповідно стандартів ДСТУ EN ISO/EC 17021-1, на систему менеджменту безпечності харчових продуктів, що відповідає вимогам ISO 22000:2018/ISO 22000:2019, що підтверджує управління безпечністю харчових продуктів, чинний на дату розкриття пропозиції, виданий на ім'я Учасника. Наше підприємство має зазначений сертифікат але він виданий на ім’я виробника. На нашу думку, вимоги тендерної документації як виявилось по відношенню до нас є дискримінаційними та обмежуть нас в участі. І ми просимо Вас внести зміни до тендерної документації та викласти її в наступній редакції: Відповідно до вимог тендерної документації вимагається Сертифікат виданий відповідно стандартів ДСТУ EN ISO/EC 17021-1, на систему менеджменту безпечності харчових продуктів, що відповідає вимогам ISO 22000:2018/ISO 22000:2019, що підтверджує управління безпечністю харчових продуктів, чинний на дату розкриття пропозиції, виданий на ім'я Учасника або ім’я виробника продукція якого пропонується Учасником. Дякуємо за розуміння.
Відповідь: Задля контролю безпечності харчової продукції розроблено стандарт ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи керування безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюзі». Даний стандарт встановлює вимоги до системи управління і направлений на демонстрацію здатності контролювати безпеку харчової продукції та гарантувати, що випущена продукція є безпечною для споживачів. В основу стандарту ISO 22000 покладено принципи НАССР (англ. Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP). Система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) - система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. Оператори ринку харчових продуктів зобов’язані розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів. Оператором ринку харчових продуктів є, зокрема, суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з метою або без мети отримання прибутку, та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється реалізація та/або обіг харчових продуктів, і який відповідає за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. До операторів ринку належать фізичні особи, якщо вони провадять діяльність з метою або без мети отримання прибутку та займаються, зокрема, обігом харчових продуктів. Враховуючи, що замовник організовує харчування військовослужбовців, які забезпечують обороноздатність держави, з метою контролю безпечності харчових продуктів, які закупляються, вимушені запитувати Сертифікат виданий відповідно стандартів ДСТУ EN ISO/EC 17021-1, на систему менеджменту безпечності харчових продуктів, що відповідає вимогам ISO 22000:2018/ISO 22000:2019, що підтверджує управління безпечністю харчових продуктів, чинний на дату розкриття пропозиції, виданий на ім'я Учасника.
Дата відповіді: 02.08.2024 15:37