• Спрощена закупівля
  • Однолотова
  • КЕП

Консерви м’ясорослинні «Каша гречана зі свининою»

Завершена

5 107 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 51 070.00 UAH
Період уточнення: 26.07.2024 17:41 - 01.08.2024 12:00
Відповідь надана

Щодо матеріально-технічної бази

Номер: 290ce2caed5947109be0df624748b134
Дата опублікування: 31.07.2024 16:14
Опис: Оголошенням передбачено надати Сканований оригінал(и) в кольоровому вигляді документа(ів), підтверджуючих наявність складського(их) приміщення(ь), пристосованого(их) для зберігання товару, що закуповується, та іншого(их) приміщення(ь) із зазначенням площ(и) цього(их) приміщення(ь) та адреси його/їх розташування, та обладнання, (оригінал документа(ів) на право власності або договору(ів) оренди, або іншого(их) документа(ів), що підтверджують право на використання приміщення(ь), обладнання зі всіма додатками, дійсних на дату розкриття пропозицій). Тобто учасник повинен підтвердити наявність складського приміщення, іншого приміщення та обладнання. Що Ви маєте на увазі під поняттям "інше приміщення"?
Відповідь: Шановний Учасник! Поняття «інше приміщення» включає різноманітні постійні, тимчасові, стаціонарні або пересувні будівлі чи споруди, призначені для розміщення людей або матеріальних цінностей (виробниче або службове приміщення підприємства, установи чи організації, гараж, інша будівля господарського призначення, відокремлена від житлових будівель, тощо). Тобто вказуєте всі приміщення, які у вас стосуються процедури закупівлі.
Дата відповіді: 31.07.2024 16:58
Відповідь надана

перелік показників

Номер: 2f77d0e8744b49a5840a8dee62f6d377
Дата опублікування: 31.07.2024 12:12
Опис: Згідно Додатку 2 до оголошення про проведення спрощеної закупівлі, Вами встановлена умова що предмет закупівлі (харчовий продукт) повинен відповідати вимогам законодавства України про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, наказу МОЗ України від 13.05.2013 № 368 «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах», а також виданих відповідно до них нормативно-правових актів. Звертаємо увагу, що предметом закупівлі є Консерви м’ясорослинні «Каша гречана зі свининою», ДК 021:2015 - 15130000-8 М’ясопродукти. А тому просимо чітко вказати яким саме показникам якості згідно наказу МОЗ України від 13.05.2013 № 368 мають відповідати Консерви м’ясорослинні «Каша гречана зі свининою». Принагідно зазначаємо що Наказом МОЗ України від 13.05.2013 № 368 «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах» не встановлено жодних показників якості саме до Консерв м’ясорослинних «Каша гречана зі свининою» . На підставі вищевикладеного, просимо вказати перелік показників якості для Консерв м’ясорослинних «Каша гречана зі свининою», які встановлені Наказом МОЗ України від 13.05.2013 № 368 «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах». У випадку відсутності даних показників просимо виключити дану умову з Додатку 2 до оголошення про проведення спрощеної закупівлі. Адже дії Замовника в частині встановлення наведених вище вимог порушують вимоги законодавства у сфері закупівель, якими передбачена недискримінація учасників, а також права та законні інтереси учасників, пов'язані з їх участю у процедурі закупівлі, та принципи недискримінації учасників та рівне ставлення до них і запобігання корупційним діям і зловживанням, передбачені Законом України «Про публічні закупівлі».
Відповідь: Наказ Міністерства охорони здоров’я України 13 травня 2013 року № 368 відповідно до пункту 4 розділу 2 ДСанПіН «Максимально допустимі рівні окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах», якщо не встановлено специфічні максимально допустимі рівні забруднюючих речовин для харчових продуктів у Додатку, що були висушені, розбавлені, перероблені або багатоінгредієнтних харчових продуктів (з більш ніж одним інгредієнтом), для таких харчових продуктів застосовуються пункти 2, 3 розділу 2. Тобто предмет закупівлі має відповідати таким показникам якості з урахуванням коефіцієнтів концентрації або розбавлення для відповідних операцій висушування, розроблення, переробки та/або змішування інгредієнтів (розділ ІІІ: п.п. 6 п.1; п.п. 8 п.2; п..п. 1 п. 4 та розділ V: п. 1; п. 12).
Дата відповіді: 31.07.2024 17:03
Відповідь надана

фасування 2

Номер: f563f7f9bf024f94b6f003cfde254892
Дата опублікування: 30.07.2024 11:30
Опис: Шановний замовнику, дякуємо за відповідь. Прохання звернути вашу увагу, що в оголошенню, ставлячи вимогу: "Консерви повинні бути фасовані у банки", враховуючи те, що консерви в банці чи реторт пакеті за своїм вмістом повністю відповідають заявленим вами в оголошенні стандартам, різниця тільки в пакуванні, ви не тільки звужуєте потенційне коло учасників, зменшуючи ймовірність отримати найкращі пропозиції ціна-якість для вашого підприємства, але й враховуючи порівняльні характеристики реторт пакетів та банок ускладнюєте та здорожуєте для себе використання консерв, тому що: Зменшення витрат на транспортування та зберігання: Реторт пакети є легшими і займають менше місця в порівнянні з жестяними банками, що дозволяє знизити витрати на транспортування та зберігання продукції. Підвищена зручність використання: Реторт пакети зручніші у використанні, оскільки легко відкриваються і дозволяють виймати продукт без потреби в додаткових інструментах. Екологічні переваги: Виробництво реторт пакетів потребує менше матеріалів і енергії, що знижує екологічний вплив, а також вони займають менше місця при утилізації. Безпека продукту: Реторт пакети забезпечують надійний захист продукту від зовнішнього середовища, зберігаючи його свіжість та якість протягом довгого часу без ризику окислення чи пошкодження. Звертаємо вашу увагу, що внесення змін у ТД, а саме: "Консерви повинні бути фасовані у банки або реторт пакети", жодним чином не порушує чинне законодавство, оскільки як банки, так і реторт пакети можуть відповідати вимогам ДСТУ 7771:2015 щодо консервів, Крім того згідно ТСА01Х1.68999-493:2023(01) та ТС А01XJ.68999-160:2020 (01) Міністерства Оборони України передбачено використання реторт пакетів для пакування консерв. Відмовляючись вносити зміни у Оголошення по даному пукнту ви можете порушувати певні вимоги Закону України "Про публічні закупівлі", а саме: Недискримінація учасників та рівне ставлення до них Якщо ви обмежуєте пакування лише жестяними банками, це може бути розцінено як дискримінація по відношенню до учасників, які пропонують продукцію в реторт пакетах, які є більш інноваційними та мають переваги. Вимога щодо пакування лише в жестяні банки може обмежувати конкуренцію та дискримінувати учасників, які пропонують альтернативні пакування (реторт пакети), які відповідають стандартам ДСТУ і мають переваги. Надіємось на внесення змін, дякуємо за розуміння.
Відповідь: Шановний Учасник! Консерви повинні бути фасовані у банки відповідно до ДСТУ 7771:2015 пункт 5 Загальні технічні вимоги та відповідно до Додатку №2 Оголошення про проведення спрощеної закупівлі зазначено.
Дата відповіді: 30.07.2024 15:27
Відповідь надана

фасування

Номер: e53b1a913f5f47b4ac265bf712719126
Дата опублікування: 29.07.2024 17:00
Опис: Шановний замовнику, для забезпечення рівних умов для всіх учасників закупівлі а також можливості оримання вами більш інноваційного та зручнішого продукту, пропонуємо внести зміни до оголошення , а саме зняти обмеження щодо пакування каші в жестяну банку. Так як є більш інноваційне пакування реторт пакет, який має наступні переваги: *Легкість і компактність: Реторт пакети важать значно менше і займають менше місця, ніж жестяні банки. Це забезпечує економію місця під час транспортування та зберігання. *Безпека та довготривалість: Реторт пакети здатні зберігати продукти протягом довгого часу без ризику окислення або впливу зовнішнього середовища. Вони щільно упаковані, що дозволяє зберігати продукти від дії світла, кисню та вологи. *Екологічна ефективність: Реторт пакети мають менший вплив на навколишнє середовище порівняно з жестяними банками. *Зручність використання: Реторт пакети мають зручну форму, яка дозволяє легко відкривати та використовувати продукт. Що стосується інших технічних вимог до предмету закупівлі продукт в пакуванні реторт пакет повністю відповідає заявленим вимогам щодо самої каші. Дякуємо.
Відповідь: Шановний Учасник! В Додатку 2 до Оголошення про спрощену закупівлю вказано, яке маєх бути пакування предмету закупівлі.
Дата відповіді: 29.07.2024 20:17