• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

ДК 021:2015: 15830000-5 Цукор і супутня продукція (цукор)

Завершена

191 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 955.00 UAH
Період уточнення: 30.01.2024 22:04 - 04.02.2024 00:00
Відповідь надана

Щодо якості питноі води

Номер: 329b202154c846de8d48e75434141b28
Дата опублікування: 02.02.2024 22:19
Опис: На вимогу п.п.1,2,3 додатку 3 до тендерної документації Учасник повинен надати 3 види ISO (22000:2019; 9001:2015; 14001:2015), які підтверджують акредитованими установами сертифікацію систем управління безпечністю , якістю та екологічного управління при здійсненні Учасником діяльності щодо закупівлі, транспортування, зберігання та постачання харчових продуктів, тобто гарантується безпечність повного циклу - від закупівлі у виробника до доставки продукції Замовнику. Також відповідно до пп. 5,6,7,8,9 Учасник пакетом документів гарантує дотримання усіх санітарних вимог до потужностей та працівників. Роз'ясніть, будь ласка, для чого Учасник, який вже отримав сертифіковане підтвердження безпечності своєї діяльності та виконує умови договорів щодо санітарного контролю та послуг (що також є фінансовим навантаженням), повинен нести додаткові витрати на протокольне підтвердження якості питної води на потужностях для зберігання предмету закупівель, яка до того ж не взаємодіє з продукцією цієї закупівлі. Адже підтверджується відповідними документами. продукт, а саме вироби, поставляються виробником та зберігаються Учасником до постачання Замовнику у якісному герметичному пакуванні, що підтверджуеться видповідними документами.
Відповідь: Враховуючи вимоги пункту 29 частини першої статті 1 Закону України «Про публічні закупівлі», тендерна документація розробляється та затверджується замовником і повинна містити перелік складових, визначених частиною другою статті 22 Закону. При цьому тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників (частина четверта статті 22 Закону). Згідно з пунктом 3 частини другої статті 22 Закону тендерна документація повинна містити інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, у тому числі відповідну технічну специфікацію (у разі потреби - плани, креслення, малюнки чи опис предмета закупівлі). Організація безпечного та якісного харчування у закладах медицини є одним із пріоритетів системи медичного харчування. З огляду на викладене, замовник у тендерній документації встановлює необхідні технічні та якісні характеристики предмета закупівлі виходячи зі специфіки предмета закупівлі, керуючись принципами здійснення закупівель. Абзацом 1 частини 3 статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» визначено, що тендерна документація може містити іншу інформацію, вимоги щодо наявності якої передбачені законодавством та яку замовник вважає за необхідне включити до тендерної документації. Слід зазначити, що вся харчова продукція, яка буде поставлятися до медичного закладу має бути забезпечена документами, які гарантують її безпеку та доброякість, як одне з підтверджень порушення санітарного режиму є протокольне підтвердження якості питної води на потужностях для зберігання предмету закупівлі (товару). Дана вимога встановлена для підтвердження належного санітарного стану потужностей, призначених для зберігання товару та виконання учасником процедури з безпеки продукції. Вживання недоброякісної води може призводити до порушення санітарного режиму підприємств, а також бути причиною виникнення інфекційних захворювань, харчових отруєнь, гельмінтозів та ін. На підприємствах з виробництва, зберігання, транспортування, реалізації або постачання харчових продуктів кінцевому споживачу використання забрудненої води може призвести до обсіменіння мікробами продуктів харчування, інвентарю, обладнання і, отже, до значного зниження стійкості продуктів харчування при зберіганні, виникнення харчових отруєнь та інфекційних захворювань серед споживачів.
Дата відповіді: 02.02.2024 22:38