• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

15110000-2 М’ясо (15112130-6 - філе птиці куряче (охолоджене), куряче стегно охолоджене (без хребтової кістки)

Завершена

493 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 4 930.00 UAH
Період уточнення: 12.01.2024 15:36 - 17.01.2024 00:00
Відповідь надана

Загальне запитання

Номер: 0893738f12f8444788fb8b622fb57c76
Дата опублікування: 15.01.2024 08:18
Опис: Шановний Замовнику! Згідно чинного законодавства, кожну вимогу в своїй ТД Замовник повинен обгрунтувать. сканкопію оригіналу Договору про надання послуг з вивезення твердих побутових відходів з відповідними актами виконаних робіт/наданих послуг за останні 3 місяці, що передують місяцю виходу оголошення про проведення даної закупівлі. сканкопію оригіналу договору про послуги щодо прання та хімічного чищення спецодягу з відповідними актами виконаних робіт/наданих послуг за останні 3 місяці, що передують місяцю виходу оголошення про проведення даної закупівлі; Скажіть будь ласка якою нормою чинного законодавства обгрунтовується необхідність встановлення вищевказаних вимог? І яким чином ці вимоги впливають на якість продукції?
Відповідь: Доброго дня, Дякуємо за запитання!!! Відповідно до ст. 45, ст. 46 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» Стаття 45. Гігієнічні вимоги до обладнання та інвентарю 1. Оператори ринку можуть використовувати обладнання та інвентар, з якими контактують харчові продукти, що відповідають таким вимогам: 1) є чистими та у разі потреби продезінфікованими. Чищення та дезінфекція здійснюються таким чином, щоб забезпечити захист від появи ризику забруднення; 2) виготовлені з матеріалів та утримуються у належному стані та умовах, що зменшують ризик забруднення та дають змогу проводити їх чищення та дезінфекцію (крім тари та упаковки, що не повертається оператору ринку); 3) розміщені таким чином, що дозволяє чищення обладнання та навколишньої території. 2. Оператори ринку зобов’язані вживати такі заходи для забезпечення роботи обладнання та засобів вимірювальної техніки, що є достатніми для виробництва харчових продуктів, які відповідають вимогам законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Засоби вимірювальної техніки повинні відповідати вимогам законодавства про метрологію та метрологічну діяльність. {Частина друга статті 45 в редакції Закону № 3221-IX від 30.06.2023} 3. У разі використання хімічних засобів з метою запобігання корозії обладнання та контейнерів такі засоби використовуються відповідно до належної виробничої практики. Стаття 46. Гігієнічні вимоги під час поводження з харчовими відходами 1. Оператори ринку під час поводження з харчовими відходами (неїстівні субпродукти та інші залишки) повинні: 1) якомога швидше видаляти харчові відходи з приміщення, де є харчові продукти; 2) розміщувати харчові відходи у закритих контейнерах, сконструйованих таким чином, щоб забезпечити максимальний рівень захисту та їх дезінфекцію; 3) дотримуватися відповідних положень законодавства щодо зберігання і утилізації (знищення) харчових та інших відходів та/або мати договори щодо їх утилізації (знищення). 2. Харчові відходи знищуються відповідно до законодавства. В зв’язку з впровадженням системи аналізу небезпечних факторів та контролю в ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ (НАССР): - контроль якості – підтверджувальні документи мають бути, незважаючи ні на що!!! Згідно зі спеціфікацією закупівлі, а також у зв’язку з тим , що закупівля планується для ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ де навчаються ДІТИ потрібен ОСОБЛИВИЙ КОНТРОЛЬ (щоб не допустити прямого контакту брудного спецодягу та залишків харчових відходів з харчовими продуктами) , тому , відповідно до пункту 3 статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерна документація може містити іншу інформацію , вимоги щодо наявності якої передбачені законодавством та яку замовник вважає за необхідне включити до тендерної документації.
Дата відповіді: 17.01.2024 10:19