-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
- 1
М'ясо (яловичина м’якоть охолоджена, яловичина м’ясо на кістці, свинина м’якоть охолоджена, кури-бройлери заморожені, печінка яловича заморожена)
Завершена
561 050.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 5 610.50 UAH
мін. крок: 1% або 5 610.50 UAH
Період уточнення:
04.01.2024 15:18 - 11.01.2024 00:00
Відповідь надана
додаток 2, 3
Номер:
58ad565274fb4ebd8abc23cc34879316
Дата опублікування:
08.01.2024 12:45
Опис:
Шановний замовнику, поясніть будь ласка свою позицію з наступних питань:
1) в Додатку 3 ТД, пункт 4, пп 2 міститься вимога : "Достовірна інформація у вигляді довідки довільної форми, у якій зазначити дані про наявність чинної ліцензії або документа дозвільного характеру на провадження виду господарської діяльності, якщо отримання дозволу або ліцензії на провадження такого виду діяльності передбачено законом. Замість довідкидовільної форми учасник може надати чину ліцензію або документ дозвільного характеру."
Частиною 1 ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 встановлено умову державної реєстрації потужностей з виробництва та/або обігу харчових продуктів, а також визначено перелік умов та порядок здійснення державної реєстрації потужності, що використовується оператором ринка.
Крім цього, відповідно до ч. 8 ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997, операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів.
Відповідно до ч. 1 ст. 23 вищезазначеного Закону встановлено, що експлуатаційний дозвіл зобов'язані отримати оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження.
Тобто в нашому розумінні в даному пункті ви вимагаєте надати довідку в довільній формі з зазначенням реквізитів експлуатаційного дозволу або ж сам експлуатаційний дозвіл? Якщо так, зазначте будь ласка дану інформацію в ТД.
2) В додатку 2 ТД, п4 визначено вимогу "Наявність діючих санітарних паспортів на автомобільний транспорт, яким буде здійснюватись поставка товару, що є предметом закупівлі."
Статтями 43 та 44 Розділу VII «Загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами» Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 встановлено гігієнічні вимоги до рухомих та/або тимчасових потужностей та транспортних засобів, згідно з якими оформлення санітарних паспортів на транспорт не передбачено.
Перевірка дотримання оператором ринку гігієнічних вимог до транспортних засобів які використовуються для перевезення харчових продуктів здійснюється тариторіальними органами Держпродспоживслужби України шляхом складання “Акту складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно дотримання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти”, затверджений Наказом Міністерства економіки України 21 січня 2022 року № 143-22.
В даному випадку вимога надання санітарного паспорту на автомобіль є безпідставною, а законодавчо встановленою є вимога надання акту № 143-22. Надайте буль ласка розяснення з цього питання.
Відповідь:
Шановний Учаснику,стосовно вимог щодо санітарного паспорту на автомобіль та інформаційної довідки на провадження виду господарської діяльності в тендерну документацію внесено зміни
Дата відповіді:
09.01.2024 13:56
Відповідь надана
технічні вимоги
Номер:
2afb8802db3d47d5a13ba60476d95636
Дата опублікування:
05.01.2024 15:39
Опис:
Шановний замовнику, яким саме державним стандартам (законодавчо встановленим) має відповідати позиція "Печінка яловича охолоджена" якщо наразі єдиним діючим нормативом є ГСТУ 46.019-2002 "Блоки із м'яса та субпродуктів заморожені. Загальні технічні умови", яким термічний стан печінки яловичої визначається як "Блоки з субпродуктів заморожені"? Якими нормами ви визначаєте постачання цієї позиції в охолодженому вигляді?
Відповідь:
Шановний учаснику, щіро дякую за зауваження, внесено зміни до тендерної документації, пропонуємо до ознайомлення
Дата відповіді:
05.01.2024 16:19
Відповідь надана
технічні умови
Номер:
91c42da4c53a4f3e922e97ccd3126ffe
Дата опублікування:
05.01.2024 10:29
Опис:
Шановний Замовнику, прохання надати роз'яснення :
1) в оголошенні про закупівлю та в додатку 2 до ТД вказана позиція "Свинина (м’якоть охолоджена)" в технічному описі мова йде про "М’ясо повинно бути без кісток (м’якоть) від свині м’ясної породи вищого ґатунку, охолоджене з температурою в товщині м’якоті від 0°С до +4°С, або сухої заморозки, та бути одержано від забою здорової тварини.". Яке саме м’ясо вам потрібне, адже це різні термічні стани і відповідно різні технічні вимоги?
Відповідь:
Шановний Учаснику, дякую за уточнення, внесені зміни до тендерної документації (а саме прибрано вимогу сухої заморозки)
Дата відповіді:
05.01.2024 11:44