• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

Капуста білокачанна, капуста молода, капуста пекінська, цибуля, цибуля нового врожаю, морква, морква нового врожаю, буряк столовий, буряк нового врожаю, помідори грунтові, помідори тепличні, огірки грунтові, огірки тепличні, гарбуз, часник, яблука, яблука нового врожаю, мандарини, апельсини, лимони, слива, банани, імбир, кабачки грунтові, полуниця, персики, перець болгарський

Закупівля проводиться на очікувану вартість у 2024 році

Завершена

234 230.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 171.15 UAH
Період уточнення: 22.12.2023 12:18 - 13.01.2024 00:00
Відповідь надана

Запитання

Номер: b9898398274f44ae866a7f8ce2e0fd1f
Дата опублікування: 22.12.2023 23:52
Опис: Добрий вечір. Вимогами технічного завдання від учасників вимагаєтсья надання: скан-копію оригіналу акта Держпродспоживслужби, складених за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах HACCP щодо перевірки Виробника запропонованого Учасником товару. Контроль повинен бути здійснений щодо виду господарської діяльності, який стосується групи або класу ДК 009:2010 КВЕД, що охоплює група 01.1 та/або 01.2 та/або 46.3. Система HACCP є необхідною для впровадження, насамперед, у закладах громадського харчування та закладах освіти, які надають послуги з харчування. Це стосується операторів, що займаються зберіганням, фасуванням та упаковкою вже готової харчової продукції. При цьому впровадження НАССР НЕ ОБОВ’ЯЗКОВЕ ДЛЯ ВИРОБНИКІВ ПЕРВИННОЇ ПРОДУКЦІЇ. Виробники не можуть мати даного акта (реально підтвердженого, а не купленого), оскільки не впроваджують систему НАССР! Або вимагайте його на ім'я учасника, або заберіть вимогу з документації.
Відповідь: Згідно підпункту 12.5 пункту 12 Додатку №2 тендерної документації, для підтвердження відповідності тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановленим замовником, учасник повинен надати наступні документи - скан-копію оригіналу акта Держпродспоживслужби, складених за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах HACCP щодо перевірки Виробника запропонованого Учасником товару. Контроль повинен бути здійснений щодо виду господарської діяльності, який стосується групи або класу ДК 009:2010 КВЕД, що охоплює група 01.1 та/або 01.2 та/або 46.3 Проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР проводиться відповідно та у порядку визначеному Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Пунктом 35 частини 1 статті 1 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» (далі – Закон) визначено, що система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (Hazard Analysis and Critical Control Points - НАССР) це система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів Згідно пункту 6 частини 1 статті 7 Закону визначено, що Компетентний орган у сфері державного контролю здійснює державний контроль за впровадженням постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР Так згідно частини 3 статті 18 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» передбачено, що Заходи державного контролю здійснюються без попередження (повідомлення) оператора ринку, крім аудиту та інших випадків, коли таке попередження є необхідною умовою забезпечення ефективності державного контролю. Аудит постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, проводиться за умови повідомлення оператора ринку не пізніше ніж за три робочі дні до здійснення такого заходу. Повідомлення надсилається рекомендованим поштовим відправленням за місцезнаходженням (місцем проживання) оператора ринку, зазначеним в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, та/або відправленням електронної пошти на відповідну адресу оператора ринку, зазначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, або вручається особисто під розписку керівнику чи представнику оператора ринку Отже, державний контроль за впровадженням постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, проводиться щодо операторів ринку, тобто виробників харчової продукції. Замовник не вбачає порушень норм чинного законодавства при встановлені вимоги, яка передбачена у підпункті 12.5 пункту 12 Додатку №2 тендерної документації
Дата відповіді: 24.12.2023 20:33
Відповідь надана

P.S.

Номер: a77a43ab8ade4c5da1c921a687dc9235
Дата опублікування: 22.12.2023 18:07
Опис: Внесіть, будь ласка, зміни до тендерної документації, щоб ми на Святвечір не писали скаргу, а ви на Новий рік не давали пояснення по суті цієї скарги. Тим паче, дані вимоги є явно дискримінаційними і ніяк не впливаються на якість товару, що закуповується.
Відповідь: Вимогу задоволено
Дата відповіді: 22.12.2023 19:38
Відповідь надана

Запитання

Номер: 674aebe7c91b4eacb62733467ae5f741
Дата опублікування: 22.12.2023 18:01
Опис: Добрий вечір. Вимогами технічного завдання від учасників вимагаєтсья надання: 1) скан-копію оригіналу акту Держпродспоживслужби складених за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти, який складений за результатами проведення перевірки Виробника та/або постачальника (дистриб’ютора або імпортера) запропонованого Учасником товару, за формою згідно Наказу Мінекономіки України від 21.01.2022 № 143-22. Контроль (інспектування) повинен бути здійснений щодо виду господарської діяльності, який стосується групи або класу ДК 009:2010 КВЕД, що охоплює група 10.1 або . Як це відноситься до предмета закупівлі, якщо згідно КВЕД-2010: Група 10.1 - Виробництво м'яса та м'ясних продуктів, що ніяк не відноситься до предмету закупівлі? 2) скан-копію оригіналу акта Держпродспоживслужби, складених за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах HACCP щодо перевірки Виробника запропонованого Учасником товару. Контроль повинен бути здійснений щодо виду господарської діяльності, який стосується групи або класу ДК 009:2010 КВЕД, що охоплює група 01.1 та/або 01.2 та/або 46.3. Система HACCP є необхідною для впровадження, насамперед, у закладах громадського харчування та закладах освіти, які надають послуги з харчування. Це стосується операторів, що займаються зберіганням, фасуванням та упаковкою вже готової харчової продукції. При цьому впровадження НАССР НЕ ОБОВ’ЯЗКОВЕ ДЛЯ ВИРОБНИКІВ ПЕРВИННОЇ ПРОДУКЦІЇ. Аналогічну позицію займає АМКУ у рошінні 26.12.2022 №7709.pdf. Прошу внести зміни до тендерної документації і прибрати дискримінаційні вимоги під певного учасника, оскільки скарга до Антимонопольного комітету затягне строк проведення процедури закупівлі.
Відповідь: Вимогу задоволено
Дата відповіді: 22.12.2023 19:38