• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

Яловичина заморожена без кісток; свинина заморожена на кістці; печінка яловича заморожена; сало; тушки курчат-бройлерів заморожені; філе курчат-бройлерів заморожене; четвертина задня курчат-бройлерів заморожена; печінка курчат-бройлерів заморожена

Завершена

677 136.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 3% або 20 314.08 UAH
Період уточнення: 19.12.2023 14:44 - 24.12.2023 00:00
Відповідь надана

Про кваліфікаційні вимоги для учасників фізичних осіб-підприємців, які не мають у своєї власності або оренді приміщення

Номер: 427138cfde814c3ba91127f68643335d
Дата опублікування: 21.12.2023 19:06
Опис: Питання №2 У Додатку 1 тендерної документації Замовник, при закупівлі товару, вимагає наступні кваліфікаційні вимоги стосовно: 1. Суб’єктів господарювання (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), які мають у своєї власності матеріально-технічну базу, а саме приміщення, де буде здійснюватися виробництво на будь-якій стадії та/або обіг (зберігання) харчових продуктів; 2. Суб’єктів господарювання (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), які не мають у своєї власності матеріально-технічну базу, а саме приміщення, де буде здійснюватися виробництво на будь-якій стадії та/або обіг (зберігання) харчових продуктів, а залучають їх на підставі договорів оренди, надання послуг по зберіганню та інших договорів. Таким чином, у складі тендерної документації відсутні кваліфікаційні вимоги для учасників фізичних осіб-підприємців, які не мають у своєї власності або оренді приміщення, де буде здійснюватися виробництво на будь-якій стадії та/або обіг (зберігання) харчових продуктів. Питання: На підставі вищезазначеного прошу надати роз’яснення щодо змісту тендерної документації, а саме: 1. Чому у складі тендерної документації відсутні кваліфікаційні вимоги для учасників фізичних осіб-підприємців працюючих самостійно, які не мають у своєї власності або оренді приміщення? 2. Чи можуть посередники між виробником, оптовим продавцем та інше, стати Переможцями тендерних торгів? 3. Роз’яснення надати коротко та по суті заданого питання, окремо на кожен пункт під своїм номером.
Відповідь: Пунктом 28 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 р. № 1178 (надалі іменується - Особливості) передбачено, що тендерна документація формується замовником відповідно до вимог статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» (надалі іменується – Закон) з урахуванням цих особливостей. Згідно з абзацом 6 пункту 28 Особливостей, у тендерній документації зазначаються один або кілька кваліфікаційних критеріїв відповідно до статті 16 Закону з урахуванням положень цих особливостей та інформація про спосіб підтвердження відповідності учасників процедури закупівлі установленим критеріям і вимогам згідно із законодавством. Отже, замовник на власний розсуд визначає кваліфікаційні критерії з тих, що передбачені статтею 16 Закону та зазначає в тендерній документації інформацію про спосіб підтвердження відповідності учасників установленим критеріям. Тендерною документацією на закупівлю м’яса (яловичини замороженої без кісток; свинини замороженої на кістці; печінки яловичої замороженої; сала; тушки курчат-бройлерів заморожених; філе курчат-бройлерів заморожених; четвертин задніх курчат-бройлерів заморожених; печінки курчат-бройлерів заморожених) код ДК 021:2015 - 15110000-2, передбачено три кваліфікаційні критерії. Відповідно до підпункту г) кваліфікаційного критерію «Наявність в учасника процедури закупівлі обладнання, матеріально-технічної бази та технологій» пункту 5 «Кваліфікаційні критерії до учасників та вимоги, установлені п.47 Особливостей Постанови КМУ від 12.10.2022 №1178» розділу «Інструкцiя з пiдготовки тендерної пропозицiї», для підтвердження відповідності даному кваліфікаційному критерію учасники надають інформаційну довідку про потужності (об’єкти), де буде здійснюватись виробництво та/або обіг предмету закупівлі (згідно із Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів») відповідно до форми - Додаток № 7. На власні потужності (об’єкти) Учасник надає правовстановлюючий документ. Якщо потужності (об’єкт) не належить Учаснику, то надається в складі пропозиції документ (договір) щодо правових підстав задіювання потужності (об’єкту) в процесі обігу предмету тендеру. Даний документ (договір) повинен містити інформацію про часові межі розпорядку роботи потужності (об’єкту). Отже, Замовник вимогами тендерної документації не обмежує учасників в правових підставах задіювання потужності (об’єкту), це можуть бути власні потужності, орендовані потужності, які використовуються за договором оренди або потужності зберігача, які використовуються за договором зберігання. Звертаємо Вашу увагу, що головною метою Замовника є забезпечення якості продуктів харчування та їх безперебійне постачання мешканцям геріатричного пансіонату. Замовник вважає, що наявність потужностей в учасників є необхідною складовою кваліфікаційного критерію «Наявність в учасника процедури закупівлі обладнання, матеріально-технічної бази та технологій», а макож є перевіркою надійності постачальника. Крім того фізична особа-підприємець, яка працює самостійно та не має потужностей у своєму використанні не зможе якісно виконувати умови договору та забезпечувати своєчасну поставку предмету закупівлі протягом року. Це саме стосується посередників між виробником, оптовим продавцем та інше.
Дата відповіді: 24.12.2023 17:50
Відповідь надана

Про кваліфікаційні вимоги для учасників фізичних осіб-підприємців працюючих самостійно

Номер: 6eaa5b8c4e1e4e7da405b79aed701cb3
Дата опублікування: 21.12.2023 19:05
Опис: Питання №3 У Додатку 1 тендерної документації Замовник вимагає кваліфікаційні вимоги стосовно: 1. Суб’єктів господарювання (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), які у своєму штаті мають у наявності певну кількість працівників, а саме трьох чоловік; 2. Суб’єктів господарювання (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), які у своєму штаті не мають у наявності певної кількості працівників, а саме трьох чоловік, а залучають їх додатково від третіх осіб (контрагентів) на підставі договорів по наданню послуг та інших договорів між ними; Таким чином, у складі тендерної документації відсутні кваліфікаційні вимоги для учасників фізичних осіб-підприємців працюючих самостійно. Питання: На підставі вищезазначеного прошу надати роз’яснення щодо змісту тендерної документації, а саме: 1. Чому у складі тендерної документації відсутні кваліфікаційні вимоги для учасників фізичних осіб-підприємців працюючих самостійно? Роз’яснення надати коротко та по суті заданого питання.
Відповідь: Пунктом 28 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 р. № 1178 (надалі іменується - Особливості) передбачено, що тендерна документація формується замовником відповідно до вимог статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» (надалі іменується – Закон) з урахуванням цих особливостей. Згідно з абзацом 6 пункту 28 Особливостей, у тендерній документації зазначаються один або кілька кваліфікаційних критеріїв відповідно до статті 16 Закону з урахуванням положень цих особливостей та інформація про спосіб підтвердження відповідності учасників процедури закупівлі установленим критеріям і вимогам згідно із законодавством. Отже, замовник на власний розсуд визначає кваліфікаційні критерії з тих, що передбачені статтею 16 Закону та зазначає в тендерній документації інформацію про спосіб підтвердження відповідності учасників установленим критеріям. Тендерною документацією на закупівлю м’яса (яловичини замороженої без кісток; свинини замороженої на кістці; печінки яловичої замороженої; сала; тушки курчат-бройлерів заморожених; філе курчат-бройлерів заморожених; четвертин задніх курчат-бройлерів заморожених; печінки курчат-бройлерів заморожених) код ДК 021:2015 - 15110000-2, передбачено три кваліфікаційні критерії. Відповідно до підпункту а) кваліфікаційного критерію «Наявність в учасника процедури закупівлі працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід» пункту 5 «Кваліфікаційні критерії до учасників та вимоги, установлені п.47 Особливостей Постанови КМУ від 12.10.2022 №1178» розділу «Інструкцiя з пiдготовки тендерної пропозицiї», для підтвердження відповідності даному кваліфікаційному критерію учасники надають інформацію про наявність водія автотранспортного засобу, експедитора транспортного та вантажника. Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 16 Закону, замовник вимагає від учасників процедури закупівлі подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям, зокрема, наявність в учасника процедури закупівлі працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід. Таким чином у разі якщо замовник вважає за потрібне застосування даного критерію він вимагає у учасника наявність саме працівників відповідної кваліфікації, а не висуває вимоги до учасників фізичних осіб-підприємців працюючих самостійно. Звертаємо Вашу увагу, що головною метою Замовника є забезпечення якості продуктів харчування та їх безперебійне постачання мешканцям геріатричного пансіонату. Крім того Замовник вважає, що фізична особа-підприємець, яка працює самостійно, не має найманих працівників та не залучає інших суб’єктів господарювання на підставі договорів по наданню послуг, не зможе якісно виконувати умови договору та забезпечувати своєчасну поставку предмету закупівлі протягом року.
Дата відповіді: 24.12.2023 17:48
Відповідь надана

Про кваліфікаційні вимоги для учасників фізичних осіб-підприємців, які не мають у своєї власності або оренді приміщення,

Номер: 2a6f41f4b483444fbc2ad761fb943f1e
Дата опублікування: 21.12.2023 18:28
Опис: Питання №2 У Додатку 1 тендерної документації Замовник, при закупівлі товару, вимагає наступні кваліфікаційні вимоги стосовно: 1. Суб’єктів господарювання (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), які мають у своєї власності матеріально-технічну базу, а саме приміщення, морозильне обладнання (камери), де буде здійснюватися виробництво на будь-якій стадії та/або обіг (зберігання) харчових продуктів; 2. Суб’єктів господарювання (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), які не мають у своєї власності матеріально-технічну базу, а саме приміщення морозильне обладнання (камери), де буде здійснюватися виробництво на будь-якій стадії та/або обіг (зберігання) харчових продуктів, а залучають їх на підставі договорів оренди, надання послуг по зберіганню та інших договорів. Таким чином, у складі тендерної документації відсутні кваліфікаційні вимоги для учасників фізичних осіб-підприємців, які не мають у своєї власності або оренді приміщення, морозильне обладнання (камери), де буде здійснюватися виробництво на будь-якій стадії та/або обіг (зберігання) харчових продуктів. Питання: На підставі вищезазначеного прошу надати роз’яснення щодо змісту тендерної документації, а саме: 1. Чому у складі тендерної документації відсутні кваліфікаційні вимоги для учасників фізичних осіб-підприємців працюючих самостійно, які не мають у своєї власності або оренді приміщення, морозильне обладнання (камери)? 2. Чи можуть посередники між виробником, оптовим продавцем та інше, стати Переможцями тендерних торгів? Роз’яснення надати коротко та по суті заданого питання.
Відповідь: Тендерною документацією на закупівлю м’яса (яловичини замороженої без кісток; свинини замороженої на кістці; печінки яловичої замороженої; сала; тушки курчат-бройлерів заморожених; філе курчат-бройлерів заморожених; четвертин задніх курчат-бройлерів заморожених; печінки курчат-бройлерів заморожених) код ДК 021:2015 - 15110000-2, не передбачено вимоги щодо наявності приміщення, морозильного обладнання (камери), де буде здійснюватися виробництво на будь-якій стадії та/або обіг (зберігання) харчових продуктів. Підпунктом г) пункту 5 «Кваліфікаційні критерії до учасників та вимоги, установлені п.47 Особливостей Постанови КМУ від 12.10.2022 №1178» розділу «Інструкцiя з пiдготовки тендерної пропозицiї» передбачено надання інформаційної довідки про потужності (об’єкти), де буде здійснюватись виробництво та/або обіг предмету закупівлі (згідно із Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів») відповідно до форми - Додаток № 7. На власні потужності (об’єкти) Учасник надає правовстановлюючий документ. Якщо потужності (об’єкт) не належить Учаснику, то надається в складі пропозиції документ (договір) щодо правових підстав задіювання потужності (об’єкту) в процесі обігу предмету тендеру. Даний документ (договір) повинен містити інформацію про часові межі розпорядку роботи потужності (об’єкту). Тобто Замовником не прописана вимога щодо наявності морозильного обладнання (камери). Ваше питання не стосується вказаної закупівлі.
Дата відповіді: 24.12.2023 17:45
Відповідь надана

Про вимоги для учасників фізичних осіб-підприємців працюючих самостійно.

Номер: 55ce5b63090942d68fdf1cfa6ca12166
Дата опублікування: 21.12.2023 18:27
Опис: Питання №1 У Додатку 1 тендерної документації Замовник вимагає кваліфікаційні вимоги стосовно: 1. Суб’єктів господарювання (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), які у своєму штаті мають у наявності певну кількість працівників, а саме сім чоловік; 2. Суб’єктів господарювання (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), які у своєму штаті не мають у наявності певної кількості працівників, а саме сім чоловік, а залучають їх додатково від третіх осіб (контрагентів) на підставі договорів по наданню послуг та інших договорів між ними; Таким чином, у складі тендерної документації відсутні кваліфікаційні вимоги для учасників фізичних осіб-підприємців працюючих самостійно. Питання: На підставі вищезазначеного прошу надати роз’яснення щодо змісту тендерної документації, а саме: 1. Чому у складі тендерної документації відсутні кваліфікаційні вимоги для учасників фізичних осіб-підприємців працюючих самостійно? Роз’яснення надати коротко та по суті заданого питання.
Відповідь: Тендерною документацією на закупівлю м’яса (яловичини замороженої без кісток; свинини замороженої на кістці; печінки яловичої замороженої; сала; тушки курчат-бройлерів заморожених; філе курчат-бройлерів заморожених; четвертин задніх курчат-бройлерів заморожених; печінки курчат-бройлерів заморожених) код ДК 021:2015 - 15110000-2 , не передбачено вимоги щодо наявності працівників у кількості сім чоловік. Підпунктом а) пункту 5 «Кваліфікаційні критерії до учасників та вимоги, установлені п.47 Особливостей Постанови КМУ від 12.10.2022 №1178» розділу «Інструкцiя з пiдготовки тендерної пропозицiї» передбачено, що учасники надають інформацію у формі таблиці про працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід за участі яких буде здійснюватись обіг предмету закупівлі, а саме: про наявність водія автотранспортного засобу, експедитора транспортного, вантажника. Тобто Замовником прописана вимога щодо наявності трьох працівників. Ваше питання не стосується вказаної закупівлі.
Дата відповіді: 24.12.2023 17:43