• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

Овочі свіжі, код національного класифікатора України ДК 021:2015 -03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи (гарбуз свіжий, код ДК 021:2015:03221000-6 овочі ; кабачки свіжі, код ДК 021:2015-03221250-3 кабачки; буряк свіжий, код ДК 021:2015 03221111-7 буряк; морква, код ДК 021:2015:03221112-4 морква; цибуля ріпчаста, код ДК 021:2015:03221113-1 цибуля; помідори свіжі, код ДК 021:2015:03221240-0 помідори; перець солодкий, код ДК 021:2015:03221000-6 овочі; огірки свіжі, код ДК 021:2015:03221270-9 огірки; селера корінь, код ДК 021:2015: 03221110-0 коренеплідні овочі; петрушка корінь, код ДК 021:2015:03221110-0 коренеплідні овочі; хрін корінь, код ДК 021:2015:03221110-0 коренеплідні овочі; часник свіжий, код ДК 021:2015:03221000-6 овочі; капуста білоголова пізня, капуста білоголова рання (молода), капуста червоноголова, капуста пекінська, код ДК 021:2015:03221410-3 капуста качанна)

Завершена

347 770.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 738.85 UAH
Період уточнення: 13.12.2023 11:00 - 18.12.2023 00:00
Відповідь надана

загальне запитання

Номер: c0d94501e7b34ee3840a9220493ab016
Дата опублікування: 15.12.2023 12:04
Опис: Доброго дня! Згідно Додатку 3 ТД Учасник повинен надати:  сертифікат, що підтверджує застосування учасником вимог ДСТУ ISО 22000:2019 Системи управління безпечністю харчових продуктів, виданого на ім'я учасника відповідно до виду діяльності (у разі якщо Учасник виробник: виробництво, зберігання, торгівля транспортування; у разі якщо Учасник не виробник: зберігання, складування, торгівля, транспортування) та містити інформацію щодо адреси потужності учасника;  сертифікат, що підтверджує застосування учасником вимог ДСТУ ISО 90001:2015 Системи управління якістю. Виданого на ім'я учасника відповідно до виду діяльності (у разі якщо Учасник виробник: виробництво, зберігання, торгівля транспортування; у разі якщо Учасник не виробник: зберігання, складування, торгівля, транспортування) та містити інформацію щодо адреси потужності учасника;  сертифікат, що підтверджує застосування учасником вимог ДСТУ ISО 14001:2015 Системи екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосування виданого на ім'я учасника відповідно до виду діяльності (у разі якщо Учасник виробник: виробництво, зберігання, торгівля транспортування; у разі якщо Учасник не виробник: зберігання, складування, торгівля, транспортування) та містити інформацію щодо адреси потужності учасника; Хоччу зазначити, що відповідно п. 7 ст. 21 ЗУ Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів "Сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, не є обов’язковою". Наявність таких сертифікатів є правом, а не обовязком Учасника. А вимагання Замовником таких сертифікатів є не правомірним з точки зори вищевказаної норми чинного законодавства. Таким чином, прошу Замовника видалити із ТД незаконну вимогу, щодо наявності вищевказаних сертифікатів. Дякую.
Відповідь: Дякую за ваше повідомлення та надання додаткових вказівок. Ми дуже цінуємо вашу уважність до деталей та важливість відповідності законодавчим нормам. Хочу додати, що ми поважаємо норми та вимоги, установлені чинним законодавством, зокрема, ст. 21 ЗУ, яка стверджує, що " Сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, не є обов’язковою". Ми поважаємо це положення та розуміємо його сутність. Проте, хочемо наголосити, що для нашого навчального закладу дотримання стандартів ДСТУ ISО 22000:2019, ДСТУ ISО 90001:2015 та ДСТУ ISО 14001:2015 є необхідним кроком у забезпеченні безпеки, якості харчових продуктів та екологічної відповідальності. Ми впевнені, що відповідність цим стандартам дозволить нам не лише виконувати законодавчі вимоги, а й підтверджувати високий рівень якості та безпеки наданих нами продуктів. Зобов'язання дотримуватись цих стандартів є виразом нашої відповідальності перед споживачами та дітьми, які навчаються в нашому ліцеї. Дякую за розуміння та можливість уточнити цей аспект.
Дата відповіді: 15.12.2023 17:06