• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

Молоко для закладів освіти Шевченківського району м. Києва (молоко ультрапастеризоване коров'яче жирність не менше 2,5%), код ДК 021:2015 (CPV): 15510000-6

Усі документи тендерної пропозиції, які готуються учасником, повинні бути складені українською мовою. Уся інформація розміщується в електронній системі закупівель українською мовою, крім тих випадків коли використання букв та символів української мови призводить до їх спотворення (зокрема, адреси мережі "інтернет", адреси електронної пошти, торговельної марки (знаку для товарів та послуг), загальноприйняті міжнародні терміни). Документи або копії документів (які передбачені вимогами тендерної документації та додатками до неї), які надаються учасником у складі тендерної пропозиції, викладені іншими мовами, повинні надаватися разом із їх автентичним перекладом на українську мову.

Завершена

3 760 575.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 18 802.87 UAH
Період уточнення: 06.12.2023 14:15 - 11.12.2023 00:00
Відповідь надана

Загальна

Номер: 192562c7ce964655be19e993412c3f42
Дата опублікування: 07.12.2023 13:58
Опис: Шановний замовнику, виробники молока тривалого зберігання, на теперішній час маркують свою продукцію в грамах, за якою формулою Ви перераховуватимете в літри, адже 1л це 1027г молока з жирністю 2.5%. Так як одиниці вимірювання за первинною документацією мають відповідати якісним документам виробника, то яким чином Ви будете переводити грами в літри щоб не порушувати законодавство що до первинної документації?
Відповідь: Добрий день. Згідно із Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання у маркуванні фасованого харчового продукту зазначається його номінальна кількість, виражена у літрах, сантилітрах, мілілітрах, кілограмах або грамах чи в інших одиницях вимірювання об’єму або маси. Для рідких харчових продуктів - в одиницях вимірювання об’єму. Так, для олій, маргаринів м’яких, майонезів, молока питного та продуктів його переробки, вершків, кисломолочних продуктів, меду - в одиницях вимірювання маси або об’єму за вибором оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт. Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі та технічна специфікація до предмета закупівлі викладена у Додатку № 3 до тендерної документації. Отже, визначені кількісні характеристики предмета закупівлі жодним чином не порушують законодавство щодо первинної документації. Разом з цим, Додатком № 1 до тендерної документації визначено, якщо будь-який із документів не може бути учасником наданий з причин його втрати чинності або зміни форми, назви тощо, учасник надає інший рівнозначний документ або письмове пояснення.
Дата відповіді: 08.12.2023 13:30
Відповідь надана

Загадьна

Номер: 32e393e70fb84d4783ad4dca98d7bd75
Дата опублікування: 06.12.2023 16:03
Опис: Шановний замовнику Просимо пояснити стововно наступних вимог до учасника що наведені в тендерній документації: -Надати Скан-копію діючого сертифікату Учасника на систему екологічного управління на відповідність вимогам ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015, IDT)., та звіт за результатами сертифікаційної перевірки та оцінки системи управління, на підставі якого було видано сертифікат, який підтверджує відповідність системи екологічного управління вимогам ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015, IDT) , чинних на дату розкриття пропозиції; Яким саме законом вимагається надання данних сертифікатів учасником? Адже контроль системи екологічного управління покладено на відповідні державні органи а не на Замовника. Дякуємо за відповідь
Відповідь: Добрий день, методичними рекомендаціями, затвердженими наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 30.10.2020 № 2208, визначено особливості закупівель, що стосуються питань організації харчування в закладах освіти, та грунтуються на Законі України «Про публічні закупівлі» та враховують особливості, які містить Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». У відповідності до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку відповідають за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють, та зобов’язані забезпечувати дотримання вимог цього Закону щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу. Стандарт ISO 14001 відповідає за систему екологічного менеджменту на підприємстві, отже, відповідає принципам та вимогам до безпечності та якості харчових продуктів. У відповідності до частини 5 статті 23 Закону України «Про публічні закупівлі» замовник може вимагати від учасників, у тому числі, і сертифікати, які підтверджують відповідність предмета закупівлі екологічним чи іншим характеристикам, установленим у тендерній документації.
Дата відповіді: 07.12.2023 10:35
Відповідь надана

Загальна

Номер: bda86be48bec4485b01a4a4856158310
Дата опублікування: 06.12.2023 15:56
Опис: Шановний замовнику, чи будуть розглядатись пропозиції де одиниці вимірювання грами а не літри? Дякую
Відповідь: Добрий день, будуть розглядатися всі тендерні пропозиції на відповідність вимогам, визначених у тендерній документації.
Дата відповіді: 07.12.2023 10:34