-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
- 1
М’ясопродукти (Паштет із яловичої печінки, Каша перлова зі свининою, Каша ячна зі свининою, Каша ячна з яловичиною)
Завершена
1 053 720.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 5 268.60 UAH
мін. крок: 0.5% або 5 268.60 UAH
Період уточнення:
11.09.2023 18:20 - 17.09.2023 00:00
Відповідь надана
Предмет закупівлі
Номер:
5424404ddb83443988fcc32edf52b2c2
Дата опублікування:
13.09.2023 14:30
Опис:
Добрий день, шановний Замовнику!
Предметом даної закупівлі Ви вказуєте М’ясопродукти (Паштет із яловичої печінки, Каша перлова зі свининою, Каша ячна зі свининою, Каша ячна з яловичиною) за кодом національного класифікатора ДК 021:2015 "Єдиний закупівельний словник" – 15130000 – 8 «М’ясопродукти».
Із всіх перелічених товарів, які Ви плануєте закупити за допомогою даного тендеру, згідно Державного класифікатора 021:2015 "Єдиний закупівельний словник" до категорії "М'ясопродукти" потрапляє лише паштет із яловичої печінки, адже дана категорія товарів включає в себе продукцію виключно тваринного походження, яка виготовлена лише з м'яса або субпродуктів.
Каша перлова зі свининою, каша ячна зі свининою та каша ячна з яловичиною у своєму складі містить рослинну складову (кашу), і, відповідно, така категорія товару не відповідає коду ДК 15130000 – 8 «М’ясопродукти».
Згідно Державного класифікатора 021:2015 "Єдиний закупівельний словник" каші з м'ясом відповідають коду 15890000-3 – Продукти харчування та сушені продукти різні.
Просимо усунути дану невідповідність шляхом скасування даної процедури закупівлі, і, відповідно, оголосити дві окремі процедури з відповідними кодами ДК. В іншому випадку будемо змушені звертатися до Держаудитслужби або до АМКУ.
Відповідь:
Відповідно до пункту 54 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 (із змінами й доповненнями) (далі — Особливості) фізична / юридична особа має право не пізніше ніж за три дні до закінчення строку подання тендерної пропозиції звернутися через електронну систему закупівель до замовника за роз’ясненнями щодо тендерної документації та/або звернутися до замовника з вимогою щодо усунення порушення під час проведення тендеру.
Усі звернення за роз’ясненнями та звернення щодо усунення порушення автоматично оприлюднюються в електронній системі закупівель без ідентифікації особи, яка звернулася до замовника.
Розглянувши Ваше звернення та проаналізувавши його повідомляємо наступне:
Відповідно до коду національного класифікатора ДК 021:2015 "Єдиний закупівельний словник" – 15130000 – 8 «М’ясопродукти» відносяться наступні категорії товару: вироби з печінки, паштети, продукція зі свинини, страви зі свинини, вироби з яловичини і телятини, м’ясні вироби та інше.
До коду національного класифікатора ДК 021:2015 "Єдиний закупівельний словник" – 15890000-3 «Продукти харчування та сушені продукти різні» відносяться такі категорії товару: продукти харчування та сушені продукти різні, супи та бульйони, м’ясні супи, рибні супи, змішані супи, супи, супові суміші, відвари, бульйони, суміші для бульйонів, овочеві супи, рослинні соки, екстракти, пектини та згущувачі; рослинні соки, рослинні екстракти, згущувачі, сухі продукти, харчові суміші, десертні суміші, суміші для підлив, оброблені продукти харчування, веганські страви, харчування, шкільне харчування, лікарняне харчування, готові страви, закуски, продукти для торгових автоматів, начинки для бутербродів, делікатеси, продукти швидкого приготування, гамбургери, продукти глибокої заморозки, консерви та пайки, пайки, консерви, продуктові набори, дріжджі, пекарний порошок.
Також зазначаємо що предмет закупівлі каша перлова зі свининою, каша ячна зі свининою та каша ячна з яловичиною відноситься до м’ясо – рослинних консервів.
Проаналізувавши коди національного класифікатора ДК 021:2015 "Єдиний закупівельний словник" – 15130000 – 8 «М’ясопродукти» та 15890000-3 «Продукти харчування та сушені продукти різні», а також здійснивши моніторинг електронної системи закупівель (https://prozorro.gov.ua) за аналогічним предметом закупівлі встановлено що Замовником правильно визначено код національного класифікатора ДК 021:2015 "Єдиний закупівельний словник" для даної закупівлі.
А отже Ваше звернення стосовно «усунення даної невідповідності шляхом скасування даної процедури закупівлі, і, відповідно, оголосити дві окремі процедури з відповідними кодами ДК» є безпідставною.
Дата відповіді:
14.09.2023 11:07
Відповідь надана
Кваліфікаційні вимоги
Номер:
f617ded073314585a536f2fda02e7aaa
Дата опублікування:
12.09.2023 15:15
Опис:
Доброго дня. Чи можливо на виконання п. 11 Додатку 2 до тендерної документиції, а саме: надання звіту за результатами сертифікаційної перевірки та оцінки системи управління безпечності харчових продуктів або всіх щорічних звітів за результатами аудиту згідно чинного законодавства, надати - Чинний оригінал акту перевірки Держпродспоживслужби складеного за результатами державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР , виданий на ім’я учасника ?
Відповідь:
Відповідно до пункту 54 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 (із змінами й доповненнями) (далі — Особливості) фізична / юридична особа має право не пізніше ніж за три дні до закінчення строку подання тендерної пропозиції звернутися через електронну систему закупівель до замовника за роз’ясненнями щодо тендерної документації та/або звернутися до замовника з вимогою щодо усунення порушення під час проведення тендеру.
Усі звернення за роз’ясненнями та звернення щодо усунення порушення автоматично оприлюднюються в електронній системі закупівель без ідентифікації особи, яка звернулася до замовника.
Розглянувши Ваше звернення та проаналізувавши його повідомляємо наступне:
Відповідно до Додатку 2 до тендерної документації пункт 11 відсутній, проте в пункті 10 Додатку 2 до тендерної документації зазначено: «З метою підтвердження запровадження обов’язкових постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), учасник надає документи, що підтверджують те, що Учасник запровадив обов’язкові постійно діючі процедури, засновані на принципах НАССР: сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів стосовно зберігання та реалізації товару, що є предметом закупівлі, який відповідає вимогам ДСТУ ІSО 22000:2019 (22000:2018/22000:2007/22000:2005) з наданням звіту за результатами сертифікаційної перевірки та оцінки системи управління безпечності харчових продуктів або всіх щорічних звітів за результатами аудиту згідно чинного законодавства.»
Також повідомляємо що Замовником прийнято рішення що доцільно буде внести зміни до Додатку 2 тендерної документації, а саме замінити пункт 10 наступним змістом: «З метою підтвердження запровадження обов’язкових постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) учасник надає чинний оригінал акту перевірки Держпродспоживслужби складеного за результатами державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР , виданий на ім’я учасника»
Дата відповіді:
14.09.2023 11:08